Nekľudné trojtýždňové bábo
Ahojte baby prosim poradte mi. Moj syncek bude mat v sobotu len tri tyzdne ale je velmi nekludny aj dnes mi od 14tej spinkal pol hodinu dokopy aj to sa strhaval zo spanku a inak stale place. Prebaleny je, napapany tiez aj kvapky espumisan mu davam stale pred dojcenim aby ho nebolelo brusko aj som mu brusko masirovala, stolicu mal aj na prechadzke sme boli a on nie a nie spinkat. Neviem co robit vidno ze by uz aj spinkal ale vkuse je nervozny. Skuste prosim nejake rady. Dakujem.
@lavieenrose
Ja som myslela soor ( žabku), mávajú to bábätka ( vraj to dosť boli a sú nervózne)..
@tinulka174 myslim ze soor sa neda prehliadnut staci si dat do uja gugla ake fajnsmekerske fotky vyhodi
@katrin21 a preco odmietat dat dietatu jeho pre zivot dolezite potreby len aby si nahodou nezvyklo...moja uz bola nonstop na ciciku zavislacka aj v noci cucala kazdu chvilu..bola kojena na poziadanie ..ziadne budiky som si nenastavovala..len bay to boli dve hodiny ci tri...potom ked to uz prehanala odstavili sme bola uz velka a bolo to fajn...ani na rukach som ju nonstop nenosila..postupne sa to odnaucila..a naucila sa na cicik..takze ziadna velka tragedia..ale ked to bolo potrebne tak sme nosili..neodopierali sm jej to len aby si nahodou nezvykla...nenechali sme ju vyplakat aby sa v nej nieco zlomilo a uz nikdy placom neprejavovala nespokojnost..len aby si nahodou nezvykla...navyse sa to ani nedalo lebo plakala az sa dusila a ktora matka by odoprela dietatu svoju naruc ? krkavcia jedine
@katrin21 a este k tomu traveniu casu v posteli da sa aj citat kniha a lustrovat net..neviem ci mas smartphone ale na nom je to jednoduche....a teraz si chodim uz aj ja sadnut k tv...;)nic netrva vecne
@iwanka222 dojčíš? Ak dojčíš, ty sa cítiš ako? Nie si nervózna?...(pred sviatkami), ubehaná.... Všetko toto deti vnímajú a ak dojčíš, o to viac. Skús popíjať dlhodobejšie medovkový čaj, viac odpočívať... Vykašli sa na to, čo sa deje okolo, ešte sa musíte "zladiť". Chvíľu to potrvá...
@lavieenrose
Zo začiatku je to slabo vidieť ...
Môže to byť aj ľahšia forma ktorá nie je ako tá na fotkách z Googla...
Neriešim to ďalej....
@lavieenrose neviem si predstavit dve hodiny lezat a cumiet do mobilu.... robim radsej ine veci, ked mala spi a na net chodim radsej na notebook, z mobilu len ked musim, je to otrava 😀 a menej prehladne...
napriklad som si rada pozrela v telke Damsky magazin, alebo ked mala este 2-3 spanky , tak som si doobeda navarila, upratala, dala prat a takee.. poobede pozehlila pri telke.... atd alebo sla do mesta na prechadzku a spala v kociku.. super to bolo. a nie prelezat dni v posteli.... uf
Ono to co pises, ze odopierat potreby apod.. ono to nie je celkom tak, ale to je na inu debatu.. ved ked ti to vyhovovalo, OK.. naucit dieta spat same, neznamena nechat ho vyplakat, ide to aj inak.... to je teraz strasne moderne, robit si zasluhy, ako sa ma zena podriadit vo vsetkom dietatu, nedajboze sa ho snazit aj nejako navodit na nejaky rezim, alebo tak.. podla mna je to len dalsi opacny extrem toho, co bolo kedysi.... a ziadny extrem nie je dobry podla mna..
Na ciciku keby mi viselo dieta nonstop, tak veru, nechcela by som to. Ty ano, OK... kazda sme ina, opat opakujem. budiky som si nenastavovala ani ja, papala ked sa zobudila, ale nepchala som jej cicik do ust pri prvom zamrknani 🙂 nie kazde zamrknanie v noci, ci cez den je hlad 🙂 a ano, dudlik mame, aj s nim sa da krasne ukludnit a ja som praveze 2 mesiaace bojovala, aby nejaky chytila.. v poradi 13ty 😀 ..
@katrin21 ty to zenies do extremu ze prelezat v posteli cele dni pche...si predstav ze aj ja som varila prala zehlila aj sme chodili na prechadzky do kociara
@lavieenrose pisem o pripadoch, ktore poznam a ako mi tu pisu, ze sa da lezat pri dietati a citat apod... no tak moja svagrina prelezala cele dni... 2 hodiny doobeda, dve poobede, ked mal dva spanky a to maval vyse roka. takze..... a mimo ten cas ho mala na ciciku a kojila ho hodinu (!!) po leziackylebo sa casto odpajal a ona ho nevedela naucit pit suvisle co ja viem 20minut a dost.takze sa maly takto kojil, prve mesiace aj kazdu hodinu ( hodina pauza a zas hodina na ciciku), tak mi povedz, co by si spravila v domacnosti :D.
Mna by svaclo z toho...
@katrin21 a inak ty tu pises ze tvoje decko spi krasne a aj porobis ,no fakt dopriala by som ti decko este jedno take co by si aj ty pri nom lezala,ale ked si nezazila,tak to tazko pochopis...aj ja som chcela uoratovat,varit,cvicit...len bohuzial moje predstavy o materstve pred tehu boli nerealne...
@sivypegas ano aj ja som si zvykla uz ze to je nevysvetlitelne pre matku ktora to nezazila...tak isto je to aj s jedlom bude ma presviedcat ake je jednoduche naucit dieta pohryzt tu uvarenu mrkvu...ale moje dieta ju jakziv nezjedlo a to ju ma kazdy den na tanieri...
@katrin21 no a teraz podla tvojej bozskej svagrinej ideme sudit vsetky matky a vsetky zeny...moja bola po roku a mesiaci odstavena ..a nikdy som ju nekojila dlhsie ako 10 minut lebo som mala super mliekaren a mala bola super cuco...no u tvojej svagrinky by som sa zamyslela nad tym ci mala vobec dostatocnu tvorbu mlieka ci nemala blbe bradavky a ci malemu nebolo treba strihnut uzdicku...inac ja by som to riesila umelim mliekom nie som vila z lesa co musi mat vsetko prirodne..aj ked prirodne je lepsie ale chapem ze ked to nejde tak to bohuzial nejde
mam tam preklep..mirto zeny som tam chcela napisat deti
Čítala som komentáre a nechápem, bud som ja čudná, alebo.... Mam druhé dieťa, prvá dcéra sa veľmi rada nosila, ja som si popri tom vedela popratat... Bola náročné dieťa, ale dala si rýchlo upokojiť.. Zato syn neznáša nosenie, skúsila som šatku, nosič.... Kojiť celý deň aj noc, ako nič v zlom, ale mam aj druhé dieťa, ktoré chce jest, potrebuje tiež moju pozornosť.... Teraz je to už super, sme zohrati, ale začiatok bol brutal, dcéra mala potvrdený reflux, syn síce zvracia a všetko, ale neplače, tak neriešim.. Ú nás pomohla ulitka, budil sa veľmi rúčkami, kojím ho a dokrmujem odsatym mliekom a vydrží 3 hodinky v pohode a v noci spinká pekne od 21 so tretej, napapa sa a spinká do siedmej.. Jaj a dávam mu sab simplex, keď vidím, že sa púči, boli bruško, bruško masirujem od weledy olejcekom a ráno dostane probiotika.... Takže áno, dávam ti fuj chemiu do neho 😂😂😂😂
@lavieenrose ved toto ako moja este ani na kocik si nezvykla a von choxime tak,ze ju mam na rukach 9kg uz🙂Sportsk taktiez nie,len ju tam dam a rev.S tiez od sestry pocuvam,ze ux som ju tam mohla mat nsucenu sle jej nevysvetlim,jej sa hovori,ked jej deti dpali ako dudky a v kociku aj 5h vkuse...
@kikusa008 pozri ked vidis ze sa puci ze ho boli brucho ze sa nemoze vykakat ze ti vracia...ok ale ked dieta nema taketo problemy len je placlive je to zbytocne...nie? a kazde babenko je ine ...je vela takych ako tvoj syn ktore sa nechcu nosit.. a podla mna je blbe nutit ich..ako poniektore viazu spiace len aby nosili...a kazda predsa si uvedomuje ze ked je uz druhe dieta treba sa starat aj o to prve takze nie si cudna a ani my ;) kazda piseme zo svojej osobnej skusenosti ktora je ako sama vidis neprenosna
@lavieenrose mylis sa.. dokonca aj s tym nejedlikom.. prva dcera bola taky nejedlik, ze az.. jedli sme po celom dome, aby aspon nieco zjedla, zabavala som ju, aby sa zabudla a otvorila od udivu usta a ja ju rychlo aspon par lyzickami nakrmila... fuha, velmi zly jedak... fakt som zazila vselico, okrem toho mam 6 neteri a synovcov, s ktorymi som stravila veeela casu a zazila vselico... najmladsi synovec nespaval vobec dobre ani cez den, ani v noci.. des a hroza.. segra povedala, ze keby bol prvy, tak dalsie dve deti asi nema :D lebo to bolo fakt zle... :D
Takze poznam aj take , aj take
@sivypegas ano, ona ja dokrmovala.zo zaciatku prve dva mesiace mala malo mliecka, teda menej ako bolo treba, ale kojila... ale toto sa dialo aj ked mal maly pol roka a vviac.... takze..... ja viem, ze to je extrem, ale vies, robila to preto, lebo vsade jej radili : davaj na poziadanie ( ved aj ja som tak krmila, le nie hodinu) , krm kolko treba, musis pocuvat svoje dieta.. a to je presne to, co tu vsetky pisu a radia..podotykam, mala aj satku, aj nosic.. vsetko..... A ona , hoci fakt mila zena, zlata, initeligentna, vsetko super, tak takto dopadla potom.... a ty nikdy nevies, ako zareaguje a pochopi tie rady teda tá ktora zena, aj tu na MK.... takze preto moj nazor je taky, nie preto, ze vsetky deti a mamy su take, ale ze aj tak to potom moze dopadnut... a teda neni jedina, co to tak extremne ponala....poznam viac takych...
@sivypegas ano, ja chapem dobre. akurat si myslim, ze fakt vela zalezi aj od pristupu mamy.. vela sa na dieta prenasa z nas.. ver , never... mam to vyskusane.. prva bola urevana, nervna... lebo aj ja som bola.. teraz som sa snazila to brat od zaciatku inak a mala je ovela kludnejsia... a nemysim, ze je to nahoda, alebo pressne na nej vidim, ked mam ja zly den, ze aj ona je nervoznejsia... lebo aj ja na nu a tak.... je to prepojene.. a deti vnnimaju vela veci aj podprahovo.
@katrin21 ver alebo never maminka moze byt v pohode a babatko je placlive ;) si myslis ze ja som na zaciatku bola nasrata a z niecoho nervozna ? ja som sa tesila a vobec som netusila ze pride kolika...ja som si myslela ze babo spi papa a kaka...
@lavieenrose nemusi byt mama z niecoho nasrata.. staci prave to nervoznejsie dietatko, vycerpanie a pride stres, unava, ine reakcie.... a z toho plynuca nervozita.. Kazda si materstvo predstavuje idealne, to je jasne... ale realita je nie vzdy taka
@jonnie a to nam nenapadlo...super postrech ;)
Zdravím dievčatá,kontrolujte si váhu bábätka koľko vypilo,môj syn plakaval každý deň kým sme neprišli na to že nepriberá,myslela som si že sú to bolesti bruška,ale on bol hladný,kojila som ho veľmi často,ale ku zadnemu mlieku sa akosi nevedel dostať, čo som si nevšimla lebo som bola presvedčená že pije,teraz odsavam a dokrmujem vlastným mliekom a je z neho jedno spokojné bábätko,odvtedy vôbec neplače,a to je moje štvrté dieťa,nikdy som takýto problém nemala,odsledujte si to, či náhodou to tiež nieje váš prípad

odporucam nosit - satka, neskor nosic a co sa tyka bruska - mozno su to koliky a na tie espumisan nepomoze, skus skor nieco na stiepenie mliecka napr. coliprev http://www.detskekoliky.sk/index.php/actibax-pr... - mojmu tiez vsetci pchali espumisan a ten reval o dusu, pucil sa a navyse mal problemy aj vykakat sa....az potom nastiepit mliecko pomohlo, skoncili sme nakoniec na umelom antikolikovom a bolo dobre, takze teraz viem, ze je rozdiel bolenie bruska z plynov na ktore espumisan pomoze a bolenie bruska lebo nevie dieta stravit mlieko...plus spala som s nim, teda lahla som si a uspala ho a spala s nim, aby som jednak ja nabrala energiu a potom aj on spikal kludnejsie a dlhsie ked som bola s nim....a teda nas len na brusku vedel spat....
plus na brusko pomahalo aj teply obklad (nahriata plienka, ci ja mam vankusik s ceresnovymi kostkami), inokedy cvicenie s nozickami, inokedy pokojny dlhy kupel v teplej vode, ci masaz bruska, nosenie na tigrika....proste stale nieco ine a niekedy nic len pevne nervy...drzim prsty a prajem aj napriek nepokojnemu babatku pokojne Vianoce....a vedz ze vsetko raz skonci a bude lepsie, ja som sa tym utesovala, ze to raz prejde....