icon

Nemám rada, keď si moju malú niekto privlastňuje

selami111
11. máj 2013

Nemám rada pocit, keď si moju malú niekto privlastňuje......

marcela1992
11. máj 2013

a kto si ju privlastnuje?

zuzanockamt
11. máj 2013

@selami111 treba blizsie objasnit temu, problem, teraz to vyzera len ako vykrik do tmy

monchicca
11. máj 2013

ja som podobne so svokrou. Tiez priam neznasam, ked mojim detom hovori "syncek moj". Akoby boli jej deti, pricom par krat som jej to uz pripomenula, ale ona im tak hovori este stale 😠

mawka
11. máj 2013

jeezis baby, sak trochu nadhladu. ani maminy ani svokry vam deti vziat nechcu, len sa tesia z vnucat. budte radi. niektore zeny nemaju nikoho a nikto sa okrem nich s detmi nepomazna. to, ze to hovoria, to neznamena, ze si ich privlastnuju. co ste take precitlivele?

xenicka13
11. máj 2013

ked budes mat dve, tri, budes rada, ze si ich niekto na par hodin privlastni 🙂

jajka257
11. máj 2013

jooj, ja by som bola rada, keby si malu mohla moja mama privlastnit, ved je to aj krv jej krvi..... ale zial, ona uz nemoze ☹

obcansr
11. máj 2013

ja mam jedného a bola by som len rada keby mi ho niekedy niekto postrážil lebo som len ja s ním a už mi hrabe z toho.....

monchicca
11. máj 2013

@mawka chapem ta, len ja sa snou musim delit o vselico mozne, kedze byvame pod jednou strechou, tak aspon si nech moje deti neprivlastnuje. Ona ich mala vlastne a moje su jej vnucata a nie deti. Viem, ze som to napisala dost tvrdo ale naozaj ma to irituje, ked im takto povie.

mawka
11. máj 2013

@monchicca ty mas problem so svokrou ocividne. teba asi irituje jej pritomnost celkovo. no ty si sla byvat tam, nie ona k tebe a snazim sa ta chapat, mala som nieco podobne a proste som slahla dverami a odstahovala sa, ale v zivote ma nenapadlo, ze by mi vadilo, ze detom hovori "moje dievcatko" alebo "syncek moj". ved co na tom, ze ja si s nou nerozumiem, nemusia si to odsierat jej vnucata, ktore s nou mozu mat a maju pekny vztah.

mirkave
11. máj 2013

nechapem,preco by mala hovorit vnucatam syncek moj /dcerenka moja.su to jej vnucata,tak nech ich tak aj oslovuje vnucik moj/vnucka moja.to by sa ani mne nepacilo.ja som matka,ja som rodila,tak je to moj syn a moja dcera.....
@monchicca

monchicca
11. máj 2013

@mawka problemy s nou nie su az take vazne, ako si myslis a konfliktom sa snazim vyhybat kvoli detom a manzelovi. Ma rada svoje vnucata a ja jej v tom nezabranujem, aby sa s nimi pohrala, alebo si ich niekam vzala, ked to prave chce.

selami111
autor
11. máj 2013

Všetko by malo mať svoje hranice....ale keď niekto opravuje veci vo výchove, neustále upozorňuje a snaží sa vzbudiť dojem, že nie som dosť dobrá matka, vnútorne to veľmi bolí....odtiaľ potiaľ....či sa to týka svokri alebo aj niekoho iného v rodine......

mawka
11. máj 2013

@selami111
@monchicca
zeny, ste dospele a mate svoj rozum a svoje metody. treba o tom so zainteresovanymi diskutovat alebo si zivot zariadit inak. dobre viete, ze vychova sa da posudzovat az vtedy, ked naozaj vychovame, neraz clovek zisti, ze aj ta najvacsia svokrojezibaba mala v niecom pravdu.
nenechajte si babrat teda do vychovy a rieste to. lebo deti to aj tak vycitia casom.
a stale sa mi potvrdzuje jedno, ze zit sama/sami je najlepsie riesenie a je jedno ci s hypo, ci v prenajme, ale sami. clovek ma svaty pokoj.
drzim palce 🙂

aristka
11. máj 2013

@selami111 a prečo nestavíš hranice,ja som tento problém tiež riešila,aj napriek upozorňovaniu,že si to neželám,to pokračovalo,až som raz povedala ,že viac neprídem a zapojil sa aj manžel,to skončilo,stanov si hranice...ty máš dieťa vychovávať a babky rozmaznávať.

monchicca
11. máj 2013

@selami111 v nasom pripade sme dali svokre jasne na vedomie, ze deti vychovavame my -rodicia a nie babka. Ona to respektuje ale aj tak sa nam snazi niekedy akoze poradit vo vychove a ako vravis, vsetko ma svoje hranice.

ingmiriama
11. máj 2013

presne ako hovorí jajka257, ja by som tiež dala hoci čo na svete aby moja maminka povedala môjmu synovi synček môj...a keď to svokra hovorí trhá mi to srdce ....nie preto že to je môj syn ale preto že u mojej mami to nebudem môcť počuť...ale takto si hovorím aspoň má jednu babku a dáva mu lásku za obe babky

selecta22
11. máj 2013

jezis maria neverim, ze niekomu toto moze vadit 🙂 omg

prasiatko30
11. máj 2013

@selecta22 ver tomu 😅

lubka72
11. máj 2013

@selami111 a tým, čo si tvoje dievčatko privlastňujú si to povedala, že ti to vadí? a ako reagovali?

kattrin5
11. máj 2013

Kazdy sa len stazuje, ak ti nieco vadi odstahuj sa...pre mladu rodinu je najlepsie ked byva sama..

vinifred
11. máj 2013

@selami111 ale tie hranice si musíš určiť sama..takéto typy,to ani len nenapadne,nepochopia a ešte stále aj po upozornení chápať nebudú.... 😀

selami111
autor
14. máj 2013

ženy máte pravdu.....súkromie - nadovšetko.......