Nepísané pravidlá detského ihriska
Ahojte ostrielane maminy,
ake su pravidla na ihrisku? Co vam lezie na nervy ked robia ine mamicky a ich deti? Zn. prvomama, aby sme neboli za buranov 😅
@slovakboy este je tu inak jeden konflikt kde sa zena pyta ci moze muzovi zakazovat ig, aj tam by si mohol spravit mensiu mediaciu 😉 ide ti to
Je to už 11rokov dozadu, ale nedá sami to nespomenúť, syna(vtedy 6ročného) vyhnali iné mamičky z ihriska, lebo tiež sa chcel hojdať na hojdačke, primítívnosť a hlúposť týchto mamičiek bola natoľko veľká, že si mysleli, že si ho nebudem brániť, dokonca taký hnev, že som sa opovážila(lebo jedna mamička si strašne o sebe myslí, bola vychovávaná v duchu-pyšnosti, v akom vychováva aj svoju dcéru, že nad nich nie je), kto sa povyšuje, bude ponížený. Je veľká opovážlivosť si myslieť, že človek skloní zrak a ani nezmyselné preklínacie pohľady, kt.sú na smiech, po rokoch s tým nič nespravia, boli sme v práve. Kto by už len chcel takú spoločnosť(a jej dcéru), my máme inú spoločnosť priateľov.

Tak tuto ihriskovu etapu prave zacinam s dcerou... ale este pri prvom dietati si velmi dobre pametam co mi vtedy vadilo..a to su skupinky rodicov,ktori sa tvaria ze im to tam patri.maju tam deti vypustene jak steniatka vo vybehu a oni si vyfajcuju vykecavaju a rehocu sa na cele sidlisko.akonahle tam vkrocis premeriavaju si ta ci k nim zapadnes alebo ci si ta fajnova mamicka co sa k nim neznizi... Mna toto velmi odpudzuje, ja si aj pokecam aj vsetko ale len v ramci nejakeho small talku.mne to staci. co sa tyka deti,mne osobne nevadi,ked sa sypu kamienky s pieskom na smyklavku,pretoze tie decka su aj tak v tom strku a piesku vyvalane.takze ak nejake dieta hadze piesok na smyklavku a moja to potom opakuje,zakazujem jej to len koli ostatnym mamickam,ktore su na prasky z toho ze ich dieta prejde zadkom po piesku.tym istym zadkom ktorym pred 5timi minutami sedelo v piesku aj tak.na nasich ihriskach su uz erarne formicky a odrazadla,ale konfliktom sa aj tak nevyhneme.ja som momentalne v pozicii tej,ktorej dieta si chce vsetko brat od ostatnych.takze ja par krat upozornim a ked to mala nepochopi a aj tak sa dozaduje hracky,tak menim pozicu pieskoviska napr na hojdacku atd.ked je moc nastojciva tak odchadzam za sprievodu kriku a placu.co uz.nedovolim aby ona na niekoho hadzala piesok a nedovllim aby na nu niekto hadzal piesok,ale nie tak ze by som vychovavala cudzie dieta.ked na nu niekto nasype naschval,tak ju berem kusok dalej a hotovo.nerobim tam hned vojnu.v podstate sa snazim neriesit cudzie deti pokial sa mi nezda ze su v nebezpeci