icon

Nervózne ročné dieťa a zlý spánok

sandra_sul
7. mar 2013

Dcerka pocas splnu skace v postielke,kecka si,tlapka niekedy aj 3 hodiny.To beriem,ze je to akotak ok,lebo aj priatel je namesacny.Ale v poslednej dobe sa budi s placom,mrncanim,hlada si polohu,nevie akoby zaspat aj mimo splnu.Pripisujem to tomu,ze jej idu stolicky,ale neda mi to,lebo neurologicka mi odporucila na zaklade jej spanku vysetrenia na hyperaktivitu a epilepsiu,ja som ako dieta bola dost neposedna,ale preslo ma to a bolo to v skolskom veku.No ale ked si to tak nejak spajam,ona je strasny nervak,nieco jej zakazem,ona spusti vreskot,ani nie plac,zacne po vsetkom trieskat a niekedy sa ujde aj mne par faciek a skrabancov,k tomu s takym divnym pohladom akoby ma nenavidela.Dcerka ma len 1 ROK,moze sa uz takto prejavovat?Samozrejme,ze sa nenecham byt a hned ju stopujem a vysvetlujem,alebo si ju nevsimam.Nechce sa mi verit,ze take male dieta vie tak nervacit,ale dost verim aj na horoskopy a presne mi to tam na nu pisalo,podla vsetkeho,datum a miesto narodenia,meno,cas atd.Ale na to sa neda spoliehat.Ak s nou mam ist na vysetrenia,ma s nimi niektora skusenost,su pre dieta bolestive?Dakujem

sandra_sul
autor
7. mar 2013

A este ma napadlo,v poslednej dobe sme sa s partnerom dost brutalne hadali az odisiel,moze to byt aj tym,ze by to uz vnimala,chybal jej,aj ked chodi skoro kazdy den a spravame sa k sebe normalne.A preto si mysli,ze je to v poriadku kricat a trieskat so vsetkym,ak sa jej nieco nepaci?

renata165
7. mar 2013

Nechcem byt moc mudra ale moja svokra robi zachranarku a vzdy mi hovori ze deti su ako spongie vsetko do seba nasiaknu pomaly sa mi to aj potvrdzuje aj my mame s manzelom obdobie kedy sa strasne hadame vtedy som zistila ze je to na nevydrzanie aj s malou nechce sa obliect nechce jest nechce nic hadze sa o zem bucha atd ..po case sa zas vsetko vrati do poriadku preto sa uz teraz snazim vsetko riesit v klude a malu nenervovat a cuduj sa svet za posledne dva tyzdene chodim ako hrda mamicka a malinka je kludnucka a poslusna.Moze byt ze tvoja je hyperaktivna ale s kludom sa da vsetko zvladnut.Netreba na vsetko lekarov.

sandra_sul
autor
7. mar 2013

@renata165 a ako vlastne potom zistim,ze je hyperaktivna?ked netreba lekara?ja to neviem nejak rozlisit,len viem,ako mi mama opisovala mna,ked som bola mala,ale to bolo skor,ze som bola velmi zive dieta,ono to s tym hranicilo,ale psycholog to nepotvrdil...ale tiez sme to mali doma vselijake

renata165
7. mar 2013

to neviem ja niak vo vseobecne nechodim k lekarom a ked je mala ziva pripisujem to tomu ze je to dieta a ako dieta som sa ani ja nezastavila a neviem co by my natom lekar pomohol treba sa takemu dietatu venovat a neustale ho s niecim zabavit vsak ono sa raz unavy.My sme skusali aj tie montesori hracky rosypala som jej ryzu atd neskutocne sa ukludnila alebo prelieva vodu atd potom vela behame vonku ci prsi ci snezi nic jej nevadi.

petkovamama
7. mar 2013

@sandra_sul ahoj.nas maly ma 15 mesiacov a toto co opisujes sa unas deje asi od 10 mesiaca,ako vysli prve zubky.na 80% su to zuby a potom to ostatne.keby kazde dieta ktore zle spi muselo k lekarovi,tak na neurologickom oddeleni by sa vystriedali asi vsetky maminky s malymi detmi.teraz je to asi taka populacia nespavcov.teraz mu potieram zubky mundisal gelom,ktory mi odporucila mamina na MK a trosku sa to zlepsilo.lekara ber,ako najposlednejsiu moznost.skus najskor tie zubky

zivika
7. mar 2013

@sandra_sul mas doma uplne normalne dieta, len si ho nesmies az tak vsimat a hladat nejaku diagnozu...ako ti pise @renata165 dieta kopiruje spravanie, ktore vidi alebo citi u rodicov a rok aj dva mesiace je dost na to, aby postehlo zmenu v rodine, samozrejme, ze jej otec chyba, ked bola doteraz zvyknuta, ze bol s vami...okrem toho jej rastu zubky, kazdy den musi spracovat kopec novych podnetov, este nevie rozpravat, ale uz by urcite chcela nieco povedat a ked jej to nejde, je z toho frustrovana...a co sa tyka hyperaktivity, tento pojem moc nemam rada, lebo v dnesnej dobe staci, ked dieta rychlejsie chodi a uz je "hyperaktivne"...ADHD(hyperaktivita) je porucha pozornosti a diagnostikuje sa az v skolskom veku, kedze suvisi s tym, ze dieta sa nevie koncenrovat na vyucbu...a preco si vlastne vyhladala neurologicku?

sandra_sul
autor
7. mar 2013

@zivika my k nej chodime od naroenia,odoslali nas ako lahku hypotoniu,po porode,mala chabsi chrbatik,ale pekne napredovala,bez vselijakych cviceni atd. no a raz som jej spomenula jej spanok,tak mi tie vysetrenia odporucila,chvilu na to sme zistili,ze jej sibe pocas splnu,ale v poslednej dobe aj mimo neho,ako som uz spominala...ok,tak pockame na tie zubky a na to,ked sa urocvna situacia doma,az potom,ked to bude trvat pre istotu podstupime vysetrenia,aj ked pevne verim,ze je v poriadku...dakujem

zivika
7. mar 2013

@sandra_sul nas bude mat pomaly dva a pol roka a este stale ma svoje obdobia, kedy sa v strede noci zobudi a aj dve-tri hodiny je hore a furt si volaco rozprava a smeje sa a bucha do postielky...a cely den sa nezastavi, furt volaco vymysla, ked mu nieco nepovolim, nervaci, aj o zem sa tresne...ale pomaly z toho vyrasta...neboj aj tvoja z toho vyrastie, len s nou musis mat trpezlivost 😉

sandra_sul
autor
7. mar 2013

@zivika trpezlivosti mam az az,len spanok mi chyba...:D

zivika
7. mar 2013

@sandra_sul a este aj dlho bude 😀

dolphinkate
13. sep 2016

Ahojte baby.moje dieta sa zas uplne zmenilo ako som absolvovala operaciu a bola prec...teraz viem ze bude trvat dlho az sa to zas vrati spat.nemyslim si ze je dobre odchadzat od malych deti ako tvrdia podnikatelky a pod.

anickaantonio1
27. feb 2017

Ahojte aj me by.mohol dakto poradit mam rocneho chlapca presne jak tu pisete ze vase deti sou velky nervaci to presne aj moj robi pred tyznom sa nam narodilo druhe babo ja zustala v nemocnici 3 dny a on se otocil uplne vsechno chce neda se mu nebo i nebezpecny veci chce zakazem mu hodi ssbou o zem a place klidne i pul hodiny v kuse chce se ho uklidnit tak este horsi place uz neviem kde se obratit ja uz aj psichicky me to nervuje ale drzim se to sami i veced normalne zaspi a potom zniceho nic zacne plakat nervovat se pronic zanic uz nevim co snim nikdy tKovej nebil a ro nedelam rozdili furt ho k sobe beru on ma rad miminka i on ji hlida dava pozor na malu sem tam zaziarli ale hned ho beru k sobe ukazjju mu lasku ze jeho furt lubim ze at se citi v bezpeci ale nak ja nevim jak uz zacne stwma nervaama tak uz nevim jeatli jit k doktorovi nebo co ja nevim momentalne jsme v GB tak nevim co tady nato reknou doktori nebo anglicansky deti co vidim to i venku sebou hodej o zem a rodice delaj nezajem . Tak nevim jestli pochodim tady u doktora unich.