icon

Neskoré zaspávanie 5 mesačnej dcérky

33kacora33
13. feb 2014

mate s tym niektora skusenost?? malinka 5mesacna mi uz asi mesiac nezaspi skor ako po polnoci :(

katrinka8
13. feb 2014

@33kacora33 - ahoj, skus popisat viac ako, kedy a kolko spava malinka cez den, takto sa to tazko radi. Skus podrobnejsie popisat denny "rezim" 🙂

123zuzana
13. feb 2014

@33kacora33 asi ma pomyleny den s nocou skus ju ukladat pravidelne v jednu hodinu taky ritual.. deti potrebuju mat nejaky rezim.. moj maly ma tiez 5 mesiacov a spinka takto: rano vstava okolo pol 9 to sa este jasime v posteli do 9 pol10 potom vstavame hrame sa okolo 12 ide zase spinkat to si pospi do 3-4 ako kedy zase sa hrame potom o 6 ho pripravujem na kupel o pol 7 uz je pripraveny na spanok to ho len nakojim dam do postielky zapnem mu lampicku aj melodiu na babyfone a ked nezaspi hned pri kojeni tak do 5-10 minut zaspinka sam.. samozrejme ze sa v noci zobudi okolo 12 medzi 3-4 a potom okolo pol 7 vzdy len na kojenie a o pol9 sme zase hore.. to je mas kolkotoc.. 🙂

moni244
13. feb 2014

ja som to mala tiež, keď mala 3 mesiace, skončili sme v nemocnici a tam jej úžasne dávali lieky a inhalovanie o jedenástej večer, tak sa mi nastavila, že začala zaspávať skôr až teraz keď prešla na jeden spánok, skúšala som nedávať spať o šiestej na 30 minút, skúšala som potiahnúť ju, uložiť skôr, nie ona si proste buď pospala tých 30 minút a zobudila sa alebo chytili taký hysák, že dovidenia, ukľudňovala som ju 3 hodiny, tak som to vzdala, ale zato ráno vstávala o 10-tej

33kacora33
autor
13. feb 2014

@katrinka8 tak zaspinaka o po polnoci rano vstane tak asi okolo 9 tej potom si zdriemne taku pol az tristvrte hodku okolo 12tej potom poobede okolo 3,4tej... a vecer okolo siedmej na pol hodinku... a potom uz len podriemkava na rukach.. kym ju pohojdavam na rukach spinka ale ako nahle ju polozim do postielky je do 5min hore a takto je to az to tej polnoci a niekedy aj neskor potom sa budi kazde dve hodinky na kojenie...

33kacora33
autor
13. feb 2014

@moni244 a v nemocnici ste skoncili kvoli tomu ze v noci nespavala?? aj moja potiahne do tej 9az 10tej.. len ja vstavam k starsej dcerke ktora vstava uz o 6,30h

zuj
13. feb 2014

@33kacora33 mate posunuty rezim, vstavat o deviatej je neskoro, ale to je tym, ze zaspava az okolo polnoci, okolo tej deviatej-desiatej by mala mat uz prvy teda doobedny spanok, a vcase toho posledneho spanku by sa uz mala ukladat na nocny, treba jej takto nastavit spanky a malo by sa to postupne upravit, urcite to ale nebude zo dna na den

moni244
13. feb 2014

@33kacora33 nie nie, mala silnú nádchu a kašeľ, museli ju odsávať a inhalovať, tam nám dokafrali celý spánok

mimake
13. feb 2014

@33kacora33 nasa chodila spat okolo pol 12 a nam to tak maximalne vyhovovalo kedze mi tiez skor nezaspime a takto sme sli spat vsetci naraz. Teraz ma rok a momentalne sa nahana s tatikom po obyvacke, zaspi okolo pol 11. Neukladame spat v urcitu hodinu nema to vyznam aj tak zaspi az ked je unavena, zato mi ale prespi 2x do dna po 3 hodiny niekedy aj viac. Spanok ma dostacujuci tak to neriesim. Spocitaj si aj ty kolko ti zhruba cisty cas spava a podla toho budes vediet ci to je alebo nie je ok