icon

Nespí moje dieťa príliš veľa?

swojska
19. júl 2013

viem ze je to otrepana tema,ale spytam sa.

maly ma v pondelok 6m.spava mi priblizne takto:

6-6,30hod..vstava,hra sa, vyska si
8hod zaspi-dospava ranny spanok, tak do 9,30. vydrzi tak do 11tej a potom chce zasa spat..alebo vydrzi do 12tej, dostane obedik a potom zaspi, niekedy aj do 14hod.
okolo 4-5 zacina byt mrzuty, da si sloficka..max 3Omin.potom funguje tak do 19.3O, niekedy dlhsie, podla programu a ide spat.
v noci sa budi tak 2-3krat na kojenie

vsade citam ze 6mesacne dieta ma mat 2 spanky.jeden doobeda a druhy poobede, pripadne este mikrospanok jeden.
nechcem ho tabulkovat, kazde dieta je ine.

momentalne mu aj idu zuby a je dost mrzuty.

yanielka
19. júl 2013

nie nespi vela. Kazde dieta spi tolko, kolko potrebuje nestresuj sa tym a uzivaj si ho🙂

katie555
19. júl 2013

@swojska ja mam 9 mesacne dieta a stale mava 3 spanky denne (podla okolnosti) cca 10-11 rano (sem tam skor aj 9.30 podla toho o ktorej vstava) , cca 1az 2hej ..a sem tam hodi o 4.30 taky polhodinovy...
Podla mna je to ok ..Ja som to uz kdesi spominala ze podla giny ford 6-12 mesacne ma spat 14-15 hodin denne..U nas je noc 12. co pises ty je len 11 ..takze pohoda ..

slavka034
19. júl 2013

moja má tiež 9 m. a spánkový režim asi takýto: ráno okolo pol 7 budíček napapá sa pohraje sa začne Búrlivo víno a od pol 9 spí asi hodinku a pol ..Vstane dáme menšiu desiatu a zasa pohraje sa dostane obed okolo 12 o pol 1 ideme vonku a v kočiari pospí aj 2,5hod. 🙂 ...o pol 6 hodí 20 minútového šlofíka ,váčšinou na tvrdo zaspí okolo pol 10 večer.V noci sa 2x zobudí na kojenie a to je všetko)

myslím že malý má spánok v pohode rozdelený)

swojska
autor
19. júl 2013

dakujem dievcata 🙂

cerez
19. júl 2013

Knižky sú informačné, ale každé dieťa je iné. Spí dobre a keď to potrebuje, nech si dopraje.

ywet72
19. júl 2013

moja mávala tri spánky až do roka!potom do roka a pol dva spánky a teraz spáva už len raz poobede ale keby ju ,,nenaučím" už len na jeden tak spáva doteraz dvakrat :D

luciaalex
19. júl 2013

Moj prvy syn spal do roka tri krat a do dvoch rokov dva krat denne. Pocas celej skolky spaval poobedne spanky a teraz ked ma 7 a pol si obcas cez vikend poobede pospi. Kazdy ma svoj rezim, bud rada ze spi.

hajajanka
19. júl 2013

@swojska Spi uplne normalne 🙂

anicka87
19. júl 2013

@swojska moj bol tiez spavy velmi ako babo a tiez mi to nedalo. tak som dala spravit krvny obraz a bol chudokrvny, ale uz je vsetko OK 🙂 spavost je vraj jeden z priznakov, ale samozrejme neznamena to ze kazdy spachtosko bude chudokrvny, len u nas sa to potvrdilo 😉

meggi23
19. júl 2013

@swojska 🙂 bud rada moj malinky ma 8 mesiacov zobudi sa rano o pol 6 tej a zaspi o 11tej - 12tej kedy ako spinka asi hodinu a pol niekedy aj menej a potom vecer zaspi o 7 mej a v noci sa budi asi milion krat :D

swojska
autor
19. júl 2013

@anicka87 ako mu dali zelezo?

anicka87
19. júl 2013

@swojska dali mu take kvapky - maltofer, dala som mu ich prvy den a aj leteli do kosa... potom som mu davala uz len bio trstinovu melasu do caju s citronom a krasne sa mu to upravilo 🙂

nae
19. júl 2013

@swojska ahoj, v tomto veku mi starší syn bežne spával 4x denne, potom sa to začalo meniť a po 13. mesiaci spával už len raz denne. Spánok je doležitý a je dobré, že rešpektuješ malého rytmus a potreby.

sense
19. júl 2013

myslim si ze vela nespi, coby som ja dala za to keby moja trojmesacna tak spala cez den.... 😉

julinkaz
19. júl 2013

presne si to povedala - neškatuľkovať, každé dieťa je iné a každé spinká toľko koľko potrebuje, na tvojom mieste by som to vôbec neriešila 🙂