Nespí moje dieťa príliš veľa?
viem ze je to otrepana tema,ale spytam sa.
maly ma v pondelok 6m.spava mi priblizne takto:
6-6,30hod..vstava,hra sa, vyska si
8hod zaspi-dospava ranny spanok, tak do 9,30. vydrzi tak do 11tej a potom chce zasa spat..alebo vydrzi do 12tej, dostane obedik a potom zaspi, niekedy aj do 14hod.
okolo 4-5 zacina byt mrzuty, da si sloficka..max 3Omin.potom funguje tak do 19.3O, niekedy dlhsie, podla programu a ide spat.
v noci sa budi tak 2-3krat na kojenie
vsade citam ze 6mesacne dieta ma mat 2 spanky.jeden doobeda a druhy poobede, pripadne este mikrospanok jeden.
nechcem ho tabulkovat, kazde dieta je ine.
momentalne mu aj idu zuby a je dost mrzuty.
@swojska ja mam 9 mesacne dieta a stale mava 3 spanky denne (podla okolnosti) cca 10-11 rano (sem tam skor aj 9.30 podla toho o ktorej vstava) , cca 1az 2hej ..a sem tam hodi o 4.30 taky polhodinovy...
Podla mna je to ok ..Ja som to uz kdesi spominala ze podla giny ford 6-12 mesacne ma spat 14-15 hodin denne..U nas je noc 12. co pises ty je len 11 ..takze pohoda ..
moja má tiež 9 m. a spánkový režim asi takýto: ráno okolo pol 7 budíček napapá sa pohraje sa začne Búrlivo víno a od pol 9 spí asi hodinku a pol ..Vstane dáme menšiu desiatu a zasa pohraje sa dostane obed okolo 12 o pol 1 ideme vonku a v kočiari pospí aj 2,5hod. 🙂 ...o pol 6 hodí 20 minútového šlofíka ,váčšinou na tvrdo zaspí okolo pol 10 večer.V noci sa 2x zobudí na kojenie a to je všetko)
myslím že malý má spánok v pohode rozdelený)
Knižky sú informačné, ale každé dieťa je iné. Spí dobre a keď to potrebuje, nech si dopraje.
moja mávala tri spánky až do roka!potom do roka a pol dva spánky a teraz spáva už len raz poobede ale keby ju ,,nenaučím" už len na jeden tak spáva doteraz dvakrat :D
Moj prvy syn spal do roka tri krat a do dvoch rokov dva krat denne. Pocas celej skolky spaval poobedne spanky a teraz ked ma 7 a pol si obcas cez vikend poobede pospi. Kazdy ma svoj rezim, bud rada ze spi.
myslim si ze vela nespi, coby som ja dala za to keby moja trojmesacna tak spala cez den.... 😉
presne si to povedala - neškatuľkovať, každé dieťa je iné a každé spinká toľko koľko potrebuje, na tvojom mieste by som to vôbec neriešila 🙂

nie nespi vela. Kazde dieta spi tolko, kolko potrebuje nestresuj sa tym a uzivaj si ho🙂