Oblizovanie cumľa
Ja sa úplne zhrozím, ked vidím, ako dieťatu spadne hračka alebo dudlík vonku na zem a matka mu ho kľudne podá, prípadn ten cumeľ aj oblíže!!!!!!! to sa tie matky neboja nejakých chorôb? Ja taký cumeľ a hračku odložím a doma tri razy prelejem vriacou vodou
Prečo sa mám zbaviť mačky? Kľudne zjem chlieb, z ktoému mi oblíže syr a nič mi nie je, aj malý dáva do pusy loptičky, ktoré predtým pocápala labkami, ale vonku chodia bezdomovci, narkomani a iná háveď a preto je divné, že takto tie matky riskujú.
@anjika42 Moje nervy - to myslíš vážne? Takže vlastne ty len sedíš doma a nikam nechodíš.......Mať tvoje problémy a ministrov plat.......Veď hocičo môžeš dostať len v obchode, na pošte, v MHD, v obchodnom centre, v detskom centre a ani nevieš ako.....a nielen tým, že zdvihneš cumeľ zo zeme a oblizneš ho...... 😉
A to ti nevadí, že tá tvoja mačka si oblizuje genitálie a všetko možné, steny, kúty (či tie tiež oblievaš pravidelne vriacou vodou alebo savom...) a potom ti nevadí zjesť chlieb a hocičo čo oblíže - no fuj to by som teda ja nezjedla......
A mačička si najprv pooblizuje guľky alebo frndu (záleží od pohlavia), potom syr z chlebíka a potom spoločne hračky s dieťaťom. 😭
Macka je najrozsirenejsi roznasac chorob spolu s potkanom. Je spinavsia ako dlazka na verejnych zachodoch na hlavnej v ba. Neviem preco niekto zaklada diskusie, aby sa mohol hadat. Ja byvam na dedine, jediny bezdomovec je vilo co prespava pod lavicou v hostinci. Kludne bud zhrozena dalej z normalnych zien. Vychovavaj podla seba, my budeme vychovavat podla seba. Ked si len tak pomyslim na vsetky tie ciganake deti v osadach, je este v novembri behaju bose a nahe, cele spinave a sopel im vysi pod nosom a na spinu nezomieraju.
mne to príde dosť nechutné, to oblizovanie cumľa, ale keďže niekedy mu oblížem lyžičku, tak by som asi mala byť radšej ticho 😀
Babyyyyy, ja sa rehoceeeeem. Nasa najmladsia ma 14 mesiacov, cumel ma tiez, ale len na spanie v noci, cize nejake padanie v obchode ci na ulici nehrozi. Aaaaaaale, to je take inteligentne dieta 😕 😀 , ked nahodou rano dofrci k nam do spalne a robime sa ze spime, opica jedna nam (aj muzovi aj mne, podla toho ci vikend, ci nie) strka na striedacku cumel do usta aby nas konecne dostala z perin 😀 😀 😀 😀
Teraz uz velmi nie, ale ked sa zacala plazit, tka pojedla aj mravcov, aj piesok, aj hlinu, listy z kvetov atd.
Novorodenec sa este da ustrazit ale ked zacne byt dieta mobilne, tak to uz je len stranda.
A predstavte si, takto vyrastali aj chalani a vsetci traja (uz skolaci) su zdravi, bez alergii, bez chorob, obcas daky sopel ale to je fakt ze vsetko.
ja teda deti nesterilizujem, ani nedržím vo vakuu, ale cumeľ som nikdy deťom neoblizovala, mne to príde ako keby mne niekto oblízal lyžicu a potom mi ju dal...ale teda sociálku na matky čo to robia by som nevolala
Ina baby, mne sa skor ta macka (aj ked von nechodi) viac hnusi, Neznasam macky v dome (stracaju srst a je jej vsade) a tiez psov, lebo ked prsi smrdia. Inak ako zvierata mam rada ale nech je krava v kravine alebo na pasi, slieoka v kurine, ZOO zver v zoo ale doma niiiic. Ani len rybicky v akvariu. A to mame veliky dom s velkou zahradou. No nie, aby som este aj po zverstve riadila brrrrr A nebodaj by ma taka macka olizla 😕
@anjika42 mám len otázočku:
čo robíš, keď tvoje dieťa štvornožkuje po zemi, holými rukami sa je dotýka......vonku sa chytí nákupného košíka.....na ihrisku piesku, šmýkaly, preliezky......cyhtí a ochutná hračku u kamošky, či v detskom kútiku, ktorú ktovie kto, ktovie kam predtým položil, namočil, či nebodaj s ňou to druhé dieťa na wc robilo nejaké pokusy.....
a vlastne ešte jedna otázočka, čo ma napadá v prípade striedania bacilkov medzi mamkou a dieťaťom
nikdy si nedala pusu svojmu dieťaťu? len tak že pusu na pusu....? nikdy si nedala svojmu dieťaťu kus zo svojho rožka, koláča, polievky z tej istej lyžice?
či aj v týchto prípadoch použiješ 3-krát horúcu vodu?
áno hygiena je fajn.....ale zas takto robiť paniku? prečo? z čoho?
jeziiis tak to ty si ocividne chora nie mamicky co oliznu cumel :D fuuuuuuj to ako mozes dovolit dietatu aby strkalo lopticku do ust po macke? ides sa tu hrat na matku roka, hygienicku a sama si nechutna... bleeech
@moni244, nie, malemu nesteriizujem nic, pri dcere som bola monk. Malemu pouzivam len lyzicku na D vit. a probiotika a to len oplachnem vo vode. Sterilizovane mal iba prvykrat cumle ale nechce ich. Ak nahodou chce, co je raz za 100 rokov na minutu tak ho len oplachnem. A prsia si tiez neumyvam pred kazdym kojenim, ved zo zaciatku bol stale na prse, by som to ani nestihala. Ale mne je to nechutne ja by som grcala keby som mala po niekom jest.
akoze rozculujete ta cumel olizany matkou,ale macka ti nevadi??fuj 😖 ako vies,ze macka sa umyva jazykom vsade?!ved aj na labkach donesie bordel z vonku,ved nenosi boty.a aj ked ju odcervujes,tak sused to nemusi robit a tvoja si to dovlecie 😒akoze ja mam psa doma a je v dennom kontakte s nami,ale nikdy mu nedovolim oblizat moje jedlo,fuj
@anjika42 No to su mi problemy! Tak vidis...niekoho rozculuje oblizany cumel, ineho macka, ktora si predtym oblizala rit, vo vlastnom tanieri, ineho zas nieco ine, ale pevne dufam, ze tuto zivotne dolezitu vec vyriesis prave na MK.
Cítim sa ako totálne neschopná - predvčerom som mu prvý raz obúvala topánočky a trvalo mi to dvadsať minút, aj ked pri tom pokojne sedel, pred dvomi týďnami jedol sám lyžičkou - teda keď som mu ju podala, strčil si ju do úst, posledné dva týzdne to však odmieta, dokonca pri tom plače, no ja keď ho krmim, tak zje aj neviem čo ... mal jedenásť mesiacov - a iné píšu, že ich dieťa je samostatne už ako 9mesačné - mojej mame z lyťičky zje aj sám...
@anjika42 Prosim ta, ty na com ficis .....? Akokolvek hladam suvislost, nejak ju nenachadzam, ci s cumlom, ci s mackou. Ci si si poplietla iba temu....? Kazdopadne, neber to uz 😀 Zjavne ti to skodi. Stratila som sa uz na 2.strane 😂
@charlie1980, nejaka schiza, ci co?
@katka1981 Pripada mi to tak, ano 😀😀😀
@charlie1980, neprijemne veci sa stavaju 😀
@charlie1980 Poplietla sa, má aj iné témy a v jednej toto rozoberá, takže..............

@anjika42 Ty máš mačku pri dieťati? A si ty normálna? Veď to je nehygienické....Aj tú každú chvíľu oblievaš vriacou vodou?
No a moje deti už oblízali všeličo a aj ja a predstav si, že syn bol naposledy chorý pred 8 rokmi a dcérka ešte vôbec - teda až na kiahne minulý rok......