Oblizovanie cumľa
Ja sa úplne zhrozím, ked vidím, ako dieťatu spadne hračka alebo dudlík vonku na zem a matka mu ho kľudne podá, prípadn ten cumeľ aj oblíže!!!!!!! to sa tie matky neboja nejakých chorôb? Ja taký cumeľ a hračku odložím a doma tri razy prelejem vriacou vodou
Aka je vlastne tema!?uz sa zmenila na obuvanie topanok?...riesit,kto co oblizuje...vyzera,ako keby si nemala ani dieta a bola uz presexovala,ked stale nieco riesis.ale same blbosti
@anjika42 A to či si robila keď si mu obúvala topánky 20 minút? 9-mesačné sa naje samo? No tak never všetkému čo čítaš. Obe moje deti sú zdravé a rozumné a nič im nechýba - syn začal sám jesť lyžicou všetko okolo 2,5 roka, dcérku ešte kŕmim - hlavne polievky a riedke jedlá......A nerobím z toho "kovbojku" len preto lebo susedine deti, tamtej a hentej deti a v neposlednom rade "zázračné deti na MK" už vedia všetko omnoho skôr..... 😀
@evittam Haha, to sa pytam aj ja, Co robila 20min s pokojne sediacim dietatom 😄 Ale nechcela som rypat 😄 Btw. vcera sa mamicka na ploche rozplyvala nad tym, ze jej ani nie 3 mes dcerka povedala mama 😄 Dokonca vedome, lebo vsak : "Dieta hadam vie, kto je jeho mama" 😂
čo som robila - nešla mi tam noha vsunút do topánky - podrážka je dlhšia ako jeho nožička možno aj o centimeter a napriek tomu - som sa asi bála, že mu pri obúvaní nohu zlomím
@anjika42 aj ked to do tejto temy nepatri, vie uz chodit? Sam chodit? Ak nie, naso mu obuvas topanky? Aky to ma vyznam? Stacia ponozky, popripade capacky Ak je chladno, hrube ponozky. Boooooze, co si komplikujes zivot?
a inak, ukaz mi, ktore 9 mesacne dieta sa vie SAMO bez problemov najest. Nasa najmladsia ma 14 mesiacov, ako 11 mesacna tiez sama jedla lyzickou zemiakovu kasu, jogurt... teraz chce samozrejme vsetko sama sama sama, aj polievku a to je dooblievanaaaaa. Pomaha si rukami a co??? Pre pana jana, ved ta motorika sa vyvija postupne. A jedno dieta je sikovnejsie a ine zase pomalsie, ci sikovnejsie v ina´ych veciach.
@evittam hihiii smejem sa. Nas tretorodeny ako trojorcny jedol lyzickou horsie ako teraz mala 14 mesacna copana a teraz ma 6 a ked sa nik nepozera fuk a napcha si do ust vsetko rukami brrrrr No a co, idem ho zabit? Na vlastnej svadbe hadam uz bude jest aj priborom. 😀 😀 😀 😀 V skole s nim nemaju problemy, tak co sa mam zbytocne rozculovat. 😉
Inak aby sme ostali pri teme. Niekto tu spomenul, ze sa mu hnusi po niekom jest. No po cudzom urcite. Po vlastnych detoch nie je problem ale ja napr. ani to nerobim. Nie som domace prasa aby som jedla zvysky. U nas si kazdy naberie na tanier najskor len trochu a a ked je mu to potom malo, prilozi si "duplu".
Ked ostane na tanieri kraskov ci nejaka ta mrkvicka alebo kusok mäsa, urcite to nedojedam.
@evittam, to je individualne, niektore mamicky prehanaju, ja nevravim ze moje dieta je genius, je leniva a strasny tyran rodicov 🙂 ale lyzickou jedla uplne sama od roka a drzala ju ako dospela. Az v skolke odkukala od deti a zacala ju drzat ako lopatu, co ma z toho porazalo a stale som ju napominala. Ale taketo veci, co kedy ktore dieta dokazalo nema vobec vyznam sledovat, hlavne pri druhom dietati to je mamicke vacsinou uplne fuk, mne teda urcite.
@anjika42 no, oblizovať by som ho neoblizovala (to ešte chytí niečo odo mňa 🙂 ale myslím, ze preliať čistou vodou, ktorú mám po ruke úplne stačí. Mne už totiž samotná tá "plastová vec" ktorú dieťa žužle v jednom kuse, príde ako také semenisko baktérií 🙂 Takže moje deti cumlíky nemali vôbec. Ale samozrejme, nikoho nehodnotím. Každý nech si urobí so svojimi deťmi ako uzná za vhodné.
Hovorí sa, ze keď ti aj jedlo padne na zem, platí"pravidlo 5 sekúnd"... Vraj je to taká hranica, kým sa nan dostane isté množstvo baktérií 🙂 Samozrejme ak ti nepadle lizatko do mačkami ocikaneho piesku 😀
Dnes len tak pri obede hovorím svojej mamine o oblizovani cumla a ona sa zasmiala a pýta sa ma, že ako asi pomixovali naše babky, prababky deťom masko z polievky alebo čokoľvek tuhe? Žena so 7 deťmi po sebe, ako mala moja prababka, dietatu masko pekné rozzula a šup do pusy. Neboli mixéry a určite nemala čas mu to nejako drvit. To len tak na okraj diskusie.
@anjika42 podla mna to prehanas.... dietatu ked padne v meste dudel, mam vzdy vodu vo flaske, prelejem ho na mieste tou vodou a je to.... prehnana sterilita skodi... 🙂
inak, ked ti dieta bude chodit po 4nozky po byte, tak co budes savom umyvat podlahu 5x denne? lebo potom tie ruky, ktorymi lozi , da urcite aj do ust.... alebo budes umyvat 500x denne tie ruky?
Dudel neoblizujem,lebo sa mi to hnusi,alebo co... neviem to popisat, proste nie... asi som divna, ale neoblizla by som ani dudel vlastnej dcery :D, proste nie... oplachnem, alebo tak... ale do ust si ho nedam 😀
a hracka? posucham o cistu handricku a podam naspat.... aka taka imunita musi byt. iba keby padla na vyslovene nieco velmmi viditelne spinave, tak potom odlozim a doma umyjem.... to uplne staci. Aj prvej dcere som tak robila a je zdrava ako repa, este aj v skolke nebyvala chora, ked vsetky deti chore boli 🙂
a pocitam, ze flasky na mlieko sterilizujes tiez kazdy den, ze? chora doba.... je to viacej skodlive, ako osozne.. staci poriadne umyt a hotovo. a ziadny nahradny dudel do mesta na flasku netreba. naco vlastne?
ale najviac ma pobavilo, ze zjes chlieb, z ktoreho macka oblize syr !!!!
ja som veelmi mačkofilna, milujem macky, mame a mali sme aj dnu... a aj psa mame.. ale odkedy mam babo, dnu ju nepustam, iba ak prebehne a ide zase von..... AJ ked odcervis, macka ma v sebe kadeco... ak ju mas len v byte a nechodi von, tak este ako tak, ale predsalen hrabe labkami v zverlite, kde je nacikane, nakakane a nikdy nevies, co tam je.... aj na topankach donesies nieco... takze na 100% to nikdy nie je.... takze ak mas macku, tak neviem, preco riesis take veci, ako oplachovanie hraciek, ked tvoje dieta bude alebo uz chodi a stvornozkuje po podlahe , kde chodi macka, padaju jej chlpy a neviem co....
Fakt nerozumiem tvojej logike, prepac.
@majca88 to zase pozor, macka nie je vobec spinava taka, ako ty zase tvrdis.. je na tom rovnako ako pes, dokonca je ovela cistotnejsia a nesmrdi, nema taky svoj pach, ako pes... viem porovnat, kedze mame oboje... rozhodne je macka ovela cistotnejsia ... ale predsalen, chodi do svojho zachodika, takze nejake tie bakterie roznosi na labkach, ako kazde ine zviera. ci zajac, ci pes...
jééjda, toto čo tu je za pakáreň? Tak ked dudlik padne na zem tak ho radšej ja obliznem akoby som ho mala dat taky malej. Zvyčajne schovam do puzdra a doma umyjem alebo ked mam vodu so sebou tak opachnem. Vedu z toho nerobim...ked si predstavim, ze si malá da občas do ust tie ruky - prsty ktorými chytala kade čo 😕
treba sa uvolniť troška a nebyť precitlivený.
Mame doma psa. Je ockovany, byva s nami v dome, pravidelne ho kupem a davam mu tie vodicky proti parazitom. Beha len po dvore, takze si dovolim tvrdit, ze jeho kontakt s parazitmi je minimalny. Az kym k nam nezacala chodit tulava macka. Macky si behaju kade chcu, su plne kliestov a blch. Myslim, ze macka a pes sa nedaju porovnavat. To by musela byt len v dome zavreta bez kontaktu von. Ked sme mali kocura tak sa vytratil aj na tyzden a potom dosiel dosklbany, zablseny a zakliesteny a zbytocne sme ho mohli ockovat a striekat tymi sajrajtami proti blcham. Mozno macka nie je nahorsie domacie zviera, ale so psom by som to neporovnavala. Ak by som si mala vybrat macku alebo psa komu dam obliznut syra z chleba, tak by to bol pes. Aspon teda moj.
moja mačka je síce z ulice, ale odkedy ju mám, z bytu nevyšla (s výnimkou kontroly na veterine a tri razy sme ju mali na chalupe u svokry, ale aj to bola vnútri v dome iba).. a na ulici takisto nemala blchy
ja to robím uplne bežne,ved to dieta musí získat imunitu. Mojim detom ho oblížu aj naši psy a su žívé a zdravé a to zdravé veru až na tolko že choroby nepoznáme aj ked je chorá celá školka nám nič nie je ..
@maykaaa1122, zubar by mal z vas radost a veterinar tiez a ja sa nad vami tie len pousmejem 😀
@katka1981 davno je dokazane, ze deti z vidieka kde su v kontakte ,,so zverou,, su zdravšie, maju menej alergii atd...ako deti z mesta.
Tiez nie je dobré všetko doma čistit Detolom a Savom...nehovorím ze dieta ma pes oblizovat ale kontakt s nim mu neuškodi skor prospeje...ja som priniesla z porodnice malu ukazat našim, polozila na postel a len čo som sa otočila pre niečo a naspäť tak pozerám, ze pes vyskočený na posteli mi malu oblizuje, skoro som umrela...od mala su deti vonku so psami, sliepkami, mačkou, papagajmi...celoročne plávu či je voda studena, či lepšia, či v plavarni fuka a či nie - stoja v mokrom. Chorobnost je u nas nizka, raz ročne nejaka teplota - viroza na 2-3 dni aj to si myslím ze skor zo školy niečo dovliekli.
@sardinka336, ano, cim vacsie zviera, tym lepsie. Nasa prva cesta z porodnica pri dcerka bola psikovi ju ukazat. Ale nie aby jej lizal cumel a zubari varuje pred olizovanim cumla, presne tak sa prenasa kaz.
@katka1981 kaz sa tvorí aj tak, ze ,,velké,, deti su do omdletia v noci krmene miekom - kojene to bude asi najčastejšia pričina kazov ...toho by som sa bala ovela viac ako občasneho obliznutia cumla, tiez ak mam moznost cumlik skor umyjem ako obliznem, ale v krizovej situácii nerobím dramu z obliznutia.
@maykaaa1122 psy? no, mala si pozerat tento tyzden ako v Damskom magazine rozpravali o zacerveni ludi a psov a inych milacickov... veeelmi dobry prispevok, konecne !
ked psa aj odcervis on dookola sa naspat zacervi, uz po par dnoch mozno.....kadeco olizne, aj ten bytovy sa chodi vencit... ked je aj mačka, oni zeru macacie hovienka, takze dookola sa navzajom nakazuju..... parada nechat im olizovat dudlik, to je super.... deti budu isto zdrave ako repa. len ty nevies, co maju v sebe ....
presne to pomenoval, je x cervov, parazitov, co su mikroskopicke.. nie len tie viditelne a este aj parazit ma casto v sebe parazita ineho..... potom sa ludia cuduju, ked su unaveni, alebo stale kaslu, alebo maju cysty na peceni, problemy s ocami a pod....
PPOvedal dolezitu info, ze WHO ( asi vies, co to je ) udava, ze 4 z 5 ludi maju v sebe rozne druhy parazitov !!! ked uz toto svet . zdr. organizacia prizna, tlieskam, lebo KONECNE .... ja o tom viem davno...
aj povedal, ze kazdy z nas by sa mal 2x do roka preventivne odcervit, aj ked zviera NEMA... lebo zelenina, zeler, mrkva, aj z obchodu, aj na tom su parazity, len ich nevidis.. nastruhas dietatu a sup, je to v nom, ked zle umyjes a surove das....
a aj nase babky poznali, ze orešak, cesnak, kurkuma.... odcervuju... ale dnes su na trhu rozne antiparazitalne balicky, napr. od JUKL, ale potom je jednoduchsi SCRAM, ten sa chystam kupit 🙂 a vyskusat...
Parazitom zdar a zdravemu rozumu obzvlast 🙂
@sardinka336, ta ja toto viem od zubara, ze si vela rodicov neuvedomuje, ze maju kaz (nemusia o tom vediet) a decko tym nakazia, mne toto uplne staci, ked si predstavim, aky je zubar drahy. A celkovo sa mi to hnusi aby po mne niekto jedol. Ja sa ani po nikom z flasky nenapijem, jedine po mojich detoch a manzelovi. Samozrejme deti uz po mne nie, to im nedam, (syncek je este len kojeny, ale do buducna).
@katrin21, tiez by som nehadzala vsetky psy do jedneho vreca. My sme nedavali odcervovat nasho ani raz, nakolko sa snazime zit bez liekov, a pravidelne sme mu davali robit koprologiu. Vzorka sa berie 5 dni z kazdej stolice a potom to ide na rozbor a nikdy nemal ziadneho parazita. Takze sme ho ani nedavali preventivne odcervovat. Co je prosim ta oresak? A ano parazity sposobuju velke problemy, to suhlasim. K nam na dvor kym sme mali psika ani jedna macka nepachla. Zial ako nam zomrel tak macky sem lozia a seru, vrrrrr

@anjika42 a macka sa vykandi a potom to za sebou labkami zahrabe, to ti nevadi? jasne, ockujes j, dcervujes, bla bla ... ako neprehanaj - ani ja zo zeme nejem, ale keby som maleho mala dezinfikovat zakazdym, ked si daco da do ust, tak fabriku na vyrobudettolu mozem rovno kupit ...
olizat cumel a dat do ust - to sa rovna rovnakemuriziku, aKO DAT SIS CHLAPOM Francuzaka.to uz nepovazujes za risk?
inac cumel staci obarit raz, nie ritualne tri krat. hm?