icon

Oblizovanie cumľa

anjika42
24. sep 2016

Ja sa úplne zhrozím, ked vidím, ako dieťatu spadne hračka alebo dudlík vonku na zem a matka mu ho kľudne podá, prípadn ten cumeľ aj oblíže!!!!!!! to sa tie matky neboja nejakých chorôb? Ja taký cumeľ a hračku odložím a doma tri razy prelejem vriacou vodou

Strana
z4
sardinka336
10. nov 2016

@katka1981 sak to sa hnusi aj mne...zuby su aj tak dedična zalezitost aj ked nehovorim, ze cumle treba oblizovat, nie...len vynimočne.
moja sestra ma 27 rokov a nema ani jednu plombu, nič..ani kaz...otec ma všetky svoje zuby a to si ich nikdy poriadne nečistil ani nečistí. Teraz mu nejaka korunka odpadla po 25 rokoch a má 65 rokov, bez protézy. Moja mama si drhla zuby o 106 a uz po 40tke jej začali padat - paradentoza, proteza. Ja si čistím poctivo, prehliadky atd...a mam plomby.
Aj doktorka mi povedala, ze to je dedična zalezitost plus hygiena, prevencia.

katka1981
10. nov 2016

@sardinka336, presne aj paradentoza, to je tiez nakazlive. a ano mas pravdu, kamoska sa mi priznala ze ona si zuby takmer neumyva, len obcas, vtedy mala 30 rokov a nemala jediny kaz. Muzov otec si zuby neumyva a ma v pohode, a jeho mama si drhne a ma pokazene. Je to o genetike. Ale presne, neznasam ked niekto olizne cumel a da decku. mne sa nepaci ani ked jedia jeden rozok odkusuju si navzajom. Ale to je vychovou. Moja mama nam to nikdy nerobila, ako ked sa krmi babo a mama mu olizuje lyzicku. Takych je vela. Ja som bola naucena to nerobit a tak to aj ostane.

katrin21
10. nov 2016

@katka1981 no, viem , co je koprollogia, mame psa aj macku..... ale ver, ze nie je 100% tna... napr. su iste druhy parazitov, co sa doslova drzia na stenach creva a muselo by mat zviera priam hnacku, aby to z tych criev aspon ciastocne strhlo, + beries vzdy len kusok, co ked parazit bol zrovna vedla.. aj ked beries 5dni.. to by museli robit rozbor celej celej stolice, lebo toto je nahodny vyber.. tiez sme raz kocurovi robili koprologiu.. nic nezistili...
no a potom je tu este fakt, ze bezne odcervovacie tabl. nezaberaju na vsetky druhy, iba na tie najrozsirenejsie...
napr. je velky problem zlikvidovat giardie - lamblie a tie idu aj na cloveka a su malilinke..... ludia maju potom problem s travenim....
Orešak je extrakt, orešakova tinktura akoby.. kupit aj v obchodoch kde predavaju prirodne lieky, ako kapucinka a pod... napr. u nas ich maju v zdravej vyzive.. ale idealny je ten SCRAM, tam je uz vsetko pekne pokope a lahko sa to davkuuje.. predtym sme mali od toho Juklu, ale je tam dost zbytocnych zloziek ( napr. mastenec ) a zlozite davkovanie... toto je jednoduchsie...

katka1981
10. nov 2016

@katrin21, nas psik mal giardiozu ako 2 mesacny, do pol roka sme sa trapili so stolicou, a viem ze bol problem ju zachytit, presli sme si tym, psika sme mali vtedy v byte nakolko sme stavali doma, ale len 2 tzydne, a kazdwe dve hodiny sa pytal na potrebu aj v noci, a boli sme stastni, ze tak malinky este k tomu hnacka a stihali sme. My sme sa nenakazili. A kapucInka odcervuje? Ja som ju brala na mechur a me ju stale doma, keby bolo treba.

anjika42
autor
10. nov 2016

tak to zistili aj mojej mačke, ale keby som jej nedala robiť rozbor stolice, ani o tom neviem - ale vraj na človeka sa to môže preniesť iba tak, keby zjedol hovienko - ja mačke po veľkej potrebe utieram zadok aj labky toaletným papierom

jana_eyre
10. nov 2016

@anjika42 suchý papier nijako nedezinfikuje, takže je úplne jedno ci ju utieras.. Ale mne je to jedno, to ja len tak na okraj.. 😉

uzanka16
10. nov 2016

mojej xkrat spadne cumel na zem ale zakazdym umyjem, a ja ze by som oblizovala?ani nahodou a uz duplovite keby bol niekde vonku ze by spadol, fuj ani nahodou. Ja pre istotu ked som von bud nosim dojcensku vodu aspon nech ho oblejem alebo obcas nahradny ze dam. Ja by nedokazala oblizovat sama cumlik ktory spadne dietatu a to nie som extra cistotne ze pre kazdu blbost utieram, umyvam ruky atd. ale cumel je vynimka, imunitu si vybuduje aj na dacom inom.

katrin21
10. nov 2016

@katka1981 nie, kapucinku som uviedla len ako priklad, ze take vselijake kvapky byvaju a tam zvyknu predavat aj toto...
odcervuje : orešak, klincek, kurkuma, cesnak a take veci.... na jar medvedi cesnak...

problem s giardiozou je, ze je odolna aj na dezinfekciu, je to katarstrofa.. my sme si vsali maciatko z utulku v BA, reku pomozeme..... a krvave hnacky mao hned na druhy den ... bolo to jasne.. chudatko vychudnute .. dodnes mam na nich zlost, aka nezodpovednost, vratili sme ho, tvarili sa, ze no ved co, tu mate tabletky, ale ja som to doma nechcela, predsalen su tu deti a vsetko... navyse je to teda problem dezinfikovat a bola v byte, takze nie... potom sme si zobrali inu , uz nie od nich z utulku...

sono2
10. nov 2016

Napríklad moja mama tiež odcudzuje tieto metódy. myslím, že je to aj nechutne aj všetko. Takže mám rovnaký názor ako zakladateľka

malena
10. nov 2016

Ja tiež nie vôbec háklivá na deti, oblizovala som im cumlíky, dovolila skákať do barín až boli zmáčané, nebabuším ich, koľko krát sú iné deti už ako snehuliaci a tie moje bez čiapok, a napodiv nevieme čo sú to choroby, astmy ani alergie. je však pravda, že som obe kojila takmer do 2 rokov , tú mladšiu stále kojím.
Je však niečo na čo háklivá som a to je chémia a snažím sa ju eliminovať ako sa len dá, nepoužívam ani vlhčené servítky /naozaj len výnimočné /.

katka1981
10. nov 2016

@katrin21, no on mal hnacky a hned zistili ze co to je, ale sama veterinarka povedala, ze ona sa nevylucuje v kazdej stolici a tak aj bolo, raz hnacka, raz nie a trvalo to pol roka kym sa mu upravilo travenie, bral Biseptol, no uzili sme si. Chudy nebol, on priberal mesacne 10 kg 🙂

katka1981
10. nov 2016

Mne ajkeby neslo o bacily, mne to proste pride nechutne moje sliny pchat dietatu do ust. Preto by som cumel neolizovala.

matka1989
10. nov 2016

@anjika42 pane boze ze umyvas to sledujes macku kedy ide na wc??? nase maju taky kobercek a tam aj piesok co sa idem dostal medzi pazuriky tak tolko nenosia po dome a zadok som im nikdy neutierala nemam cas ich sledovat kedy kakaju ale kocur ked ide tak to smrdi dost

Strana
z4