icon

Obrátený režim u novoredencov. Poradíte?

tina77777
3. nov 2014

ahojte, som nova mamina a moj malinky sa narodil 23.10.2014, ked sme prisli z nemocnice vsetko bolo ok, prespinkal aj v noci, ale dalsie dni to je hrozne. Cez den mi prespinka a aj ked nie tak si sem tam poplacka ale potom zaspinka, no v noci to je hrozne, nechce spinkat je dlho hore nervozny, puci sa a place, kym zaspi tak mi to da zabrat. Je dlho hore a potom zaspi, ale to po asi 4 hodinach nervov, niekedy to trva aj menej ako kedy. Neviem co mam robit a co zabera. Prosim ak mi viete poradit tak piste. Dakujem za kazde pismenko.

nanka3
•
3. nov 2014

ahoj, no tazko povedat, moze byt, ze ma len otoceny rezim a casom sa to upravi, ale pises, ze je nervozny, puci sa a place, to mi zavana kolikou.... nasa ju tiez mavala, ale v podvecernych hodinach, ale kamaratkin syncek maval koliky, bolest bruska kazdy den vecer od desiatej do druhej-stvrtej v noci, takze je mozne, ze tiez mate tento problem. Ak je to kolika, mozes urobit niekolko veci: skus masaz bruska pupikom (kupis v lekarni) v smere hodinovych ruciciek, cvicit zabku nozkami, cez den davat na brusko, po papani nechat odgrgnut, teply obklad na brusko.... ak vidis, ze nic nezabera, a velmi sa puci, nevie sa vykakat, tak mu vies pomoct aj rektalnou rurkou (kupis v lekarni, podla veku babatka), mozes skusit aj nejake kvapky na koliku, je ich vela (Sab simplex, espumisan, infacol - tieto tri je to iste s rovnakou ucinnou latkou, dalsie su napr. Coliprev, alebo Baby calm). Ale zial, casto nic z toho nepomoze, a dieta musi z koliky vyrast, co byva okolo 3.-4. mesiaca.

siska53
•
3. nov 2014

V noci moze mat koliku-tam ti uz poradila mamina.predo mnou..nasej malej pomohol len cas.
A ci ma.obrateny rezim?mozno ma..svokrov brat mam prevrateny rezim cely jeden rok.
Ale dost deticiek si potrebuje zvyknut,ze v noci sa spi. A to moze trvat.
Moji hned chapali,ze v noci sa spi,ak nepocitam dakedy aj 2hodinove nocne place - koliky malej,ale to nemala kazdy den.
Verim,ze sa to u vas upravi uz coskoro.
Jedine,co ti poviem,predpokladam,ze je to prve babatko,pospi si cez den aj ty. Aby si nebola taka vycerpana.

beatricer
•
3. nov 2014

kedy mu dávaš Vigantol? ak na večer, tak mu ho skús dať cez deň a uvidíš čo to urobí. Vraj aj od vigantolu môže bolieť bruško, nie každého

oladuna
•
4. nov 2014

Take male babo by sa malo krmit aspon kazde 3 hodiny.z tvojho opisu chces aby spalo celu noc? Ved ho treba stale krmit.ked nechce spat tak mu spievaj, hladkaj ho, rozpravaj sa s nim.ono sa unavi a zaspinka.ak place po papani tak moze mat koliku. My sme pouzivali Infacol emulziu ktora sa dava do ust pred papanim a to im pomoze s kolikou. To ze je v noci hore este neznamena obrateny rezim.ved ma len 2 tyzdne.