icon

Od akého veku si vaše deti vedeli upratať hračky?

anjika42
5. jan 2017

Môj má 14 a pol mesiaca a nie je ochotný - dve mi podá, ja ich uložím do skrine, no on potom ďalších desať vytiahne a ke´d tie hračky dím späť, spustí rev ako na cirkulárke - poznala som dieťa, ktoré už ročné si samé upratalo svoje hračky - tak prečo sa môjmu nechce? Je to skoro, alebo je to tým, že je to chalan a tí sú neporiadni aj v dospelosti? Skrátka je po 22:00, tak by sa patrilo upratať a on sa furt chce hrať...

Strana
z2
hettinka
6. jan 2017

@anjika42 ako vidím, tých výchovných problémov máte viac. Najvyšší čas dať dieťaťu hranice a upraviť režim.

majocka24
6. jan 2017

Moj 4 rocny si sam povybera hracky z police utrie prach a pouklada nazad do police vysavava sa boji vyberie obcas riad z umyvavky utrienobcas priboty zapajame ho od mala aj pomoc s varenim vcera vyvesal ponozky na susiak aj ked som musela po nom opravit ale treba deti od mala zapajat ked bol mensi tak tiez malo co po sebe upratal ako pribudol brat pomoze viacej

blahowoman
6. jan 2017

Na 14m sa mi to zda velmi ,velmi skoro. Niektore deti v takom veku nechodia na nocník-niektore,a nie si hracky upratat.

majocka24
6. jan 2017

A co sa tyka spania kazdy vecer o 8 su v posteli obaja sem tam sa este rozprravame citame rozpravky alebo spia malokedy idu do postele neskor vynimocne prilezitosti

janickacrazy
6. jan 2017

@anjika42 Ako ti spí cez den? Ked ho dáš cez den spať len raz, napr. od 11:00 do 13:00 hod, tak večer ti pekne zaspí o tej 19:00. 😉

sense
6. jan 2017

Je mic maly aby si upratoval sam.

My sme sice viedli malu odmala aby si upratovala ale stylom upratujeme spolu, teraz ma 3,5 sama si uprace hracky ked sa jej chce al ked nieco chce a ked naladu nena- zvycajne ked je moc unavena tak vtedy pride ze jej mam pomoct...

A este sa u nas robi tak ze ked si jednuhracku uprace tak si mozevziat dalsiu...vynimka je babika leziaca na vankusi a prikryta plienkou lebo "to je v skolke a ma siestu"

sense
6. jan 2017

@anjika42 to nie je chlapcom al.dievcatom moj chlap upratuje radsej ako ja a dokonca aj poriadok vie udrzat dlhsie ako ja pre neho ma kazda vec svoje miesto kt sa ma ulozit hned ako sa uz nepotrebuje 😉 ono je to skor ako si synov mamicka vychova

sense
6. jan 2017

A co sa spania tyka od narodenia rezim o 19.00 do pistele vynimka do pol osmej ak cez den spala a ak je unavena aj o 18.30 uz sla. Vcera napr o 19.00 uz spala...pobyt vonku robi divy...

1981mirka
6. jan 2017

@anjika42 moja ma 15m a vacsinou si hracky ako tak uprace. No nechci vidiet, co robi moja skolkarka ak od nej chcem to iste ☹ A to su obe dievcata a obe som k tomu viedla od mala. Jednoducho malinku to "bavi" a starsia je pohodlna a flefmaticka az to boli. Ta keby mohla, tak sa necha aj nakrmit 😉😉😉
Vychovou mozes urobit vela, ale povahu nezmenis.

Maleho len pekne motivuj a hlavne ho netlac do 100% vykonu. Este je malinky. Ani mi dospeli nemame vzdy chut upratovat - nie este male dieta.

katka708
6. jan 2017

okolo 18m som ho začala výraznejšie učiť upratovať. vždy spolu a chápal, že keď chce ísť za kamarátmi von, tak musí upratať. občas to bolo aj s plačom čo chcel ísť von hneď miesto upratovania ale zvykol si až takmer okolo 3r. To že sa chce hrať aj keď treba ísť do postele/vane je druhá vec, to aj teraz má také maniere že vydiera ale to už je na tebe či mu vyhovieš len aby neplakal alebo budeš trvať na svojom. U nás sa večierka predlžuje max o 10 min a potom má smolu. môže vrieskať koľko chce a je to tak od roka...

ajana1
6. jan 2017

@anjika42 hlavne o takom case ma byt uz davno v postely a nie este hracky upratovat! Take male dieta ma mat hlavne pevny rezim a vedeny prikladom.

hrjanka
6. jan 2017

moja v 14 mesiacoch este ani nechodila, nie to hracky upratovat 😀

siska53
6. jan 2017

@oli18 jajj no..moji kyl boli mensi,do vsetkeho sa radu zapajali,teraz cim su starsi,je to horsie..a idem.vlastnym prikladom, vysvetlujem i pomaham.. Oni si taki,ze ked sa im chce,ochotne aj samia bez vyzvania,ale ked nie,tak im je jedno,ci im "hrackoprac" vezme hracky.. Ale zas aj teraz pomahaju vysavat ci vesat a tak.. Maly mi ako ledva 18.m.pomahal umyvacku vyberat a to takym tempom mi podaval taniere,ze sz cudujem,ze sa ani jeden.nerozbil..

oli18
6. jan 2017

@siska53 to aj u nás dcéra ich zapája do všetkého od kedy začali chodiť. Tiež hovoríme, či im to vydrží navždy 🙂 Ja som svoje deti nezapájala v takom veku do ničoho, vadil mi ten neporiadok a pomalé tempo. Až v puberte museli, ale keďže som mala dcéry, nebol problém.

sense
6. jan 2017

@hrjanka tak to je ine , ...ked nechodi... kazde dieta sa vyvija inak, , my sme zacali s upratovanim hraciek ked uz vedela chodit a ako tak ovladala hrubu motoriku cize sa dokazala pre danu vec zohnut a a odniest

hrjanka
6. jan 2017

@sense vsak my tiez tak, spociatku to bolo tak,ze pomahala s upratovanim ona mne a postupne to preslo k tomu, ze sa jej spytam, ci jej mam pomoct s upratovanim - vzdy povie ano, ale tak ja pomaham len ciastocne, vacsinu uprace ona 🙂

sense
6. jan 2017

@hrjanka aj ja jej pomaham tak ze akoze pomaham....🙂

luciannka83
7. jan 2017

Moj 2rocny si vie popratat😉ale to hovorim o takom pratani, ze napr. pozbiera kocky do nadoby z ktorej ich vysypal. Hracky mame len v takych boxoch a tie tam tiez vie nahadzat 😀 alebo zdvihne smietko zo zeme a ide vyhodit do kosa,... niekedy sa az cudujem, co vsetko odkukal🙂

erickatt
7. jan 2017

2 ročne, plus mínus.. a režim. O 7 nej upratať, najesť, okúpať. A ľahnúť. A ticho čítať. Ja som bola málo ,,tvrdá" ale o 8 v zime a o pol 9 v lete museli ležať

gita17
2. máj 2023

@bosoriak presne, nevie si nastavit rezim, ale pohorsuje ju,ked babetko nevie upratovat😂😂😂 mamicka je dost mimo, chuda dieta🙈 si s nou uzije🤦🏻‍♀️

Strana
z2