icon

Odkedy ste učili dieťa spať vo svojej izbe?

14. júl 2022

😊

heidy222
14. júl 2022

No ja som nepotrebovala ucit spat vo svojej izbe, lebo v urcitom veku Mali tak citlivy Spanok, ze ich prebudilo ked som sa v posteli prehodila a pod. Okolo roka to bolo

denden77
14. júl 2022

od narodenia spava vo svojej izbe 😊

deedol
14. júl 2022

od 2r je vo svojej izbe, ale doteraz nezaspava sam. ma 4r.

vevapeto
14. júl 2022

Keď bude mat 2 roky tak kupujeme jej postel. Zatiaľ spáva s nami na manželskej.

slniecko66
14. júl 2022

Mala ma skoro 4 roky a nespi sama. Nebudem ju do toho nutit. Raz zaspinka aj sama ked bude na to vhodna doba.

andrejka1974
14. júl 2022

Od malička vo svojej izbe do roka som bola s nimi ja od roka boli samé alebo so súrodencami vždy spali v detskej postieľke nikdy nie so mnou v posteli mala som monitor a vysielacku

beronsche
14. júl 2022

.. ked sa same rozhodli, ze tam chcu spat (predskolsky vek).. 🙂

salamistka
14. júl 2022

do piatich rokov spala dcéra s nami v izbe, lebo nebola k dispozícii jej detská izba, ale od narodenia zaspávala sama, nikdy som neuspávala....ale priznávam, že ťažšie sa jej potom zvykalo na vlastnú izbu

elementissa
14. júl 2022

Od narodenia cez deň, od dvoch mesiacov aj v noci. Teraz má skoro tri roky a teda neznesie, aby bol s ním niekto v jednej miestnosti v noci. On je taký individualista od narodenia. My sme to odsledovali hneď a zariadili sa podľa toho, ale babky ho furt prenasledovali- on ako bábätko plakal len keď bol unavený a presýtený pozornosti a my sme vedeli, že keď je unavený, treba ho dať do postieľky, odísť a zavrieť dvere (mali sme kameru, vedeli sme že do minúty spal). Ale keď bol s babi, tá zo začiatku nedokázala pochopiť, že to dieťa chce sukromie a kľud a raz sme boli vonku a nechali ju strážiť, vrátili sme sa o desiatej večer, ona ešte stála pri kolíske, hupala ho a decko od únavy plakalo 2 hodiny, čo ho ona chudáka nechcela nechať na pokoji (podľa jej slov sa ho snažila uspať= kyvala mu s posteľou, furt ho hladkala, natriasala a rozprávala nanho - však úplne normálne, aby pri tom hocaký normálny tvor zaspal, všakže???) Tak to sme ju trochu spucovali, že toto teda bolo posledný krát, čo nám držala decko hore do 10tej a takto ho trápila, keď sme jej vyslovene povedali, že položiť a zavrieť za sebou dvere. Ako sme odišli tak do pár sekúnd bolo v izbe ticho. Potom si už uvedomila a už to neskúšala. Svokra tiež ešte keď bol maličký nevedela pochopiť, že prečo sa to dieťa "nechce nechať uspať spievaním a hojdanim", tak tiež nad ním raz 15 minút stála a vyspevovala a decko rycalo, akoby ho drali z kože - po 15 minútach sme ju už tiež zhucali, že už by stačilo. Ona sa bránila, že ale veď on plače. Ja jej vravím - "jasné, že plače, keď ho nenecháš spať. Von a zavriet dvere". Tak s dlhým nosom vyšla von a hneď ako zavrela dvere, tak syn stíchol, po minútke som pozrela na kameru a už odfukoval. Takže pochopili obe na názornej ukážke :D ale aby som bola spravodlivá, tak my sme na to tiež došli náhodou. Prvé dva mesiace sme presúvali kolísku na noc ku nám do spálne a teda muž so synom sa vôbec nevyspali- muž sa zobudil na to, ako sa syn otočil, syn sa zobudil na to, ako sa muž otočil (len mne to nevadilo, lebo ja aj pri motorovej píle v posteli budem spať ako zabitá). Ale obaja sa jeden na druhého budili a potom boli obidvaja nervavi. Cez Vianoce sme boli dlhšie v pracovni a pozerali filmy a nechali sme ho až do tretej rána v jeho izbe (celý čas sme ho sledovali na kamere a spal ako dudok). O tretej sa zobudil na kŕmenie a ako sme ho presunuli ku nám, tak vzájomné rušenie a budenie sa začalo. Na druhý deň sme si povedali, že skúsime ho nechať v jeho izbe - zobudil sa len 2x (o 3tej a o 7mej ráno na jedenie) a medzitým mal dobrý neprerusovany spánok. V 4 mesiacoch už spal nepretržite celých 12 hodín (od 9tej do 9tej). Neskôr ako rástol sa mu režim zmenil, keďže už rok chodí do škôlky, tak spať chodí o siedmej a vstáva sám o siedmej. Pri dieťati, ktoré nie je takýmto separatistom od narodenia by som ale povedala, že okolo roka už je najvyšší čas dieťa presunúť. Deti čo dobre spia a zaspávajú samé kľudne od narodenia. Veď predpokladám, že všetci
majú v postieľke monitor dychu a kameru v detskej, to je základná výbava pre dieťa. Keby bolo čokoľvek treba, rodičia dobehnú. Ale stále je podľa mňa lepšie, keď si dieťa zvykne na svoj vlastný priestor a intímny priestor rodičov ostáva nenaruseny. No každý to môže vnímať inak

autor
14. júl 2022

@vevapeto Môj ma 2 roky akurat pozerám postele ale nejak si neviem predstaviť spat bez neho že zrazu budem v manželskej posteli úplne sama neviem či som na to JA pripravena 😂😂

jaskolka
14. júl 2022

@elementissa normálne som sa smiala, keď som si predstavila tu scénu, že babka nad kolískou, dieťa zufalo reve v kolíske, zmoreni obaja a ono nespi a nespi 😆😆😆

tomas115
14. júl 2022

Od pol roka, siel do postielky. Najskor 15 minut rev a zaspal (obcas som ho pribehol ukludnit a pohladkat). Druhy den 5 minut rev a zaspal. Treti den siel do postielky a rovno zaspal. Odvtedy spava sam, ideme spinkat, umyjeme zuby a pekne lahne a spi. Ak sa mu nechce tak sa este hra s autickami v posteli a do pol hodky spi.

basska_b
14. júl 2022

Ja vtedy, ked prespali vacsinou celu noc, nepadali z postele A vedeli sami dojst za mnou, ked sa v noci zobudili. V 2.5 roku

zuziiiii
14. júl 2022

Dcérka má 1 rok a 3 mesiace, spáva sama od narodenia ale už 3 mesiace spí sama vo veľkej posteli - poschodovej, hore spí 11 ročný syn a ona dole.
Vzala to dobre ten prechod z postieľky do postele 😁😉

beata_k
14. júl 2022

@elementissa A ked chcel v noci jest, tak ty si sa budila na jeho plac, ci ako ste to mali?

vevapeto
14. júl 2022

Úplne sama? Chlapa nemáš?😉 Určite ho veď k samostatnosti a nenechávaj spať vedľa teba dlhšie, aj za cenu že tam budeš sama.

kataka10
14. júl 2022

Od 7.mesiaca. V detskej izbe mame aj pohovku, takze ked bolo treba, spala som tam s nim.

autor
14. júl 2022

@vevapeto nemám 😊 vyskusame uvidíme , ďakujem

aliaray1
15. júl 2022

My praktizujeme spolocne spinkanie, navrhol to manzel a za mna suhlas, je to aj praktickejsie...nakojim ju rovno vedla seba. Uz ma 3 mesiace a nevieme si to vynachvalit. Spinkat samu ju ucit nebudeme, az ked si to prirodzene sama vyziada.
Manzel ma v posteli objima, a vedla mna zas mala v hniezde hajka, nikto nie je sam a vyspime sa vyborne. Mala ale spinka cez noc uz od narodenia, nema obrateny rytmus 🙏.

Odporucam:
https://www.prosimspinkej.cz/s-laskou-o-detskem...

elementissa
15. júl 2022

@jaskolka akože aj nám to bolo smiešne :D ale viac sme boli nasrdeni, že to úbohé dieťa nenechala spat a držala hore do noci :D 😅😅😅

elementissa
15. júl 2022

@beata_k mali sme pestúnku na najvyššiu hlasitosť a ja som sa teda nebudila - ja som sa nezobudila, ani keď sme ho mali v izbe :D manžel vstával a kŕmil :D on bol aj na materskej. Ja som sa po šestonedelí vrátila do práce