icon

Odkladanie detského oblečenia: Áno alebo nie?

Včera o 18:32

Dievcata, ako dlho odkladate veci surodencom? Ja mam 2 deti po 3 rokoch a tie po sebe dedia oblecenie. A teraz mam dalsie dieta 5 rokov od druheho. Oplati sa odkladat 5 rokov oblecenie alebo sa mam na to vykaslat a radsej to rozpredat a potom kupit druhe. Poradte ako to robite vy prosim 🙏

svetlonos
Včera o 18:55

@anonym_autor
Ani by ma nejako. Zaberá to miesto a vôbec to nemusí ďalšiemu dieťaťu sadnúť.

anonym_2a67b3
Včera o 19:19
@svetlonos

@anonym_autor
Ani by ma nejako. Zaberá to miesto a vôbec to nemusí ďalšiemu dieťaťu sadnúť.

@svetlonos
Ani by ťa nejako?
Ako? Nejako?🙈

svetlonos
Včera o 19:22
@anonym_2a67b3

@svetlonos
Ani by ťa nejako?
Ako? Nejako?🙈

@anonym_2a67b3
Nehlo 🫣

anonym_d607fb
Včera o 19:25

@anonym_autor Detské oblečenie sa ťažko predáva. Ide úplne pod cenu.
Pekné použiteľné odložíš, roztriedené podľa veľkosti, vo vákuových vreciach zaberie minimum miesta. Keď menšie dorastie, akoby si našla.

anonym_f15ad8
Včera o 19:27

jasne že sa oplati ,ceny idú stale hore
aj to nosené oblečko nepredáš nikto to nechce už
proste to daj do boxu , vreca a hotovo odlož

martinka13
Včera o 19:39

Niečo by som odložila. Drahé bundy, softshelove nohavice.... Ale urcite nie všetko

linibini
Včera o 19:48

Mám chlapec a dievča. Rozdiel 5 rokov, dievčatko mladšie. Odložila som oteplovaçky, bundy - neutrálne farby, tričká na doma. Využili sme. Ostatné vecí darujem, nepredávam, nikto to nechce.

anonym_2cec4a
Včera o 20:13

Ja som odkladala, mam deti po 2 rokoch a potom tretie bolo, ked malo mladsie 5 rokov, starsie 7, hlavne take kusy ako overaly, hlavne zimne, bundy, tie malicke vecicky. Uz to otocilo viac deti z rodiny, teraz sa mi to zas vratilo a mala som este potom stvrte dieta a cakame piate, takze znova. Priebezne vyradim, co je flakate, derave, roztiahnute alebo nesedi. Ale mama ma velku povalu, tam to mam v krabiciach poukladane. Teraz som si doniesla kopu veci pre babatko, ak si daco kupim, tak vyslovene len pre radost, vsetko prakticke uz mam. Niekedy nesedia velkosti vdaka sezone a kedy sa babo narodi. Toto letne, bude nosit skor po prvej dcere, lebo termin mam skoro rovnaky, mladsia je januarova, ale zavisi aj od velkosti babatka a ako porastie. Takze uvidim. Ale rozhodne sa oplati tie zimne veci odlozit a hlavne neutralne. Za mna, zimne overaly z Lidla boli kedysi hrubsie a kvalitnejsie ako su dnes.
Ale ked to nemas kde skladovat, tak co uz...lebo byty nie su nafukovacie, no...

bolarazjedna
Včera o 20:14

Moja sestra ma 9 ročný rozdiel medzi synmi, 85% veci nosil mladší po staršom. Nič im nebolo, boli normálne v suchu uskladnené, oprali sa a hotovo. Potom to ešte nosili/nosia moje 2 deti. A to moja sestra ich tiež dostala z druhej ruky.

Keď už máš 3.dieta na ceste a 4,5 roka po druhom ti stoja veci niekde, načo by si ich darovala a kupovala komplet novú výbavu?

Jasne, niektoré veci sa opotrebujú, roztrhnu, sú flakate , tie vyradís, ale tie ostatne úplne kľudne použi.

zuzubb007
Včera o 20:17

Rozpredať to nerozpredáš dnes už nikdo nechce také veci, buď darovať alebo ja dávam na handry

anonym_6c9474
Včera o 20:26

Ja mam tri baby 9,5 a 2rocnu.Odkladam do vriec vakuovych,akurat po najmensej nemam komu dat ale je mi luto vyhodit lebo su to veci na 95% z rakuska.Su nove aj podedene po starsich ale stale pekne.

anonym_376a76
Včera o 21:25

Keď som po 11 r vytiahla veci pre ´dalšiie dieťa, išiel najmä z tých bavlnených vecičiek prach. Tie som mohla rovno vyhodiť.
Skladovať OK, ale nie dlho max. 5r.

anonym_632dc4
Dnes o 05:38

Jasne odkladam. Pri dcere som kupovala vela veci v neutralnych farbach, take drahsie veci aby sa to vynosilo kebyze je chlapec. Podla mna kvalitne oblecenie lacnejsie nebude.

autor
Dnes o 05:47

Dakujem za nazory. Ja som tretie dieta neplanovala takze na prve roky nemam nic. Az teraz odkedy som vedela, ze som tehotna som mohla zacat odkladat po tej 5 rocnej. Co su take znacky ako sinsay, pepco to vyhadzujem rovno. Zimne bundy a softshell naopak nechavam. Ale neviem co s takymi znackami ako lindex, littlepeople, marmat, kongres slojd, liewood a pod. Oni boli drahe, aj by sa asi predali. Neviem ci sa to za tych 5 rokov neznehodnoti. Priestor mame 🙏

anonym_8e485b
Dnes o 05:55

@anonym_autor po prvej som neodkladala a vacsinou rozdala. Niečo malo som nechala na povale,že pre svagrinu. (Hlavne otepľovaky, bundičky,kabátiky)Potom som po 7 rokoch otehotnela a skoro všetko kupujeme na novo. Čiže za mňa odkladať. Teda,ak máš priestor.