Odkladanie detského oblečenia: Áno alebo nie?
Dievcata, ako dlho odkladate veci surodencom? Ja mam 2 deti po 3 rokoch a tie po sebe dedia oblecenie. A teraz mam dalsie dieta 5 rokov od druheho. Oplati sa odkladat 5 rokov oblecenie alebo sa mam na to vykaslat a radsej to rozpredat a potom kupit druhe. Poradte ako to robite vy prosim 🙏
@anonym_autor
Ani by ma nejako. Zaberá to miesto a vôbec to nemusí ďalšiemu dieťaťu sadnúť.
@svetlonos
Ani by ťa nejako?
Ako? Nejako?🙈
@anonym_autor Detské oblečenie sa ťažko predáva. Ide úplne pod cenu.
Pekné použiteľné odložíš, roztriedené podľa veľkosti, vo vákuových vreciach zaberie minimum miesta. Keď menšie dorastie, akoby si našla.
jasne že sa oplati ,ceny idú stale hore
aj to nosené oblečko nepredáš nikto to nechce už
proste to daj do boxu , vreca a hotovo odlož
Niečo by som odložila. Drahé bundy, softshelove nohavice.... Ale urcite nie všetko
Mám chlapec a dievča. Rozdiel 5 rokov, dievčatko mladšie. Odložila som oteplovaçky, bundy - neutrálne farby, tričká na doma. Využili sme. Ostatné vecí darujem, nepredávam, nikto to nechce.
Ja som odkladala, mam deti po 2 rokoch a potom tretie bolo, ked malo mladsie 5 rokov, starsie 7, hlavne take kusy ako overaly, hlavne zimne, bundy, tie malicke vecicky. Uz to otocilo viac deti z rodiny, teraz sa mi to zas vratilo a mala som este potom stvrte dieta a cakame piate, takze znova. Priebezne vyradim, co je flakate, derave, roztiahnute alebo nesedi. Ale mama ma velku povalu, tam to mam v krabiciach poukladane. Teraz som si doniesla kopu veci pre babatko, ak si daco kupim, tak vyslovene len pre radost, vsetko prakticke uz mam. Niekedy nesedia velkosti vdaka sezone a kedy sa babo narodi. Toto letne, bude nosit skor po prvej dcere, lebo termin mam skoro rovnaky, mladsia je januarova, ale zavisi aj od velkosti babatka a ako porastie. Takze uvidim. Ale rozhodne sa oplati tie zimne veci odlozit a hlavne neutralne. Za mna, zimne overaly z Lidla boli kedysi hrubsie a kvalitnejsie ako su dnes.
Ale ked to nemas kde skladovat, tak co uz...lebo byty nie su nafukovacie, no...
Moja sestra ma 9 ročný rozdiel medzi synmi, 85% veci nosil mladší po staršom. Nič im nebolo, boli normálne v suchu uskladnené, oprali sa a hotovo. Potom to ešte nosili/nosia moje 2 deti. A to moja sestra ich tiež dostala z druhej ruky.
Keď už máš 3.dieta na ceste a 4,5 roka po druhom ti stoja veci niekde, načo by si ich darovala a kupovala komplet novú výbavu?
Jasne, niektoré veci sa opotrebujú, roztrhnu, sú flakate , tie vyradís, ale tie ostatne úplne kľudne použi.
Rozpredať to nerozpredáš dnes už nikdo nechce také veci, buď darovať alebo ja dávam na handry
Ja mam tri baby 9,5 a 2rocnu.Odkladam do vriec vakuovych,akurat po najmensej nemam komu dat ale je mi luto vyhodit lebo su to veci na 95% z rakuska.Su nove aj podedene po starsich ale stale pekne.
Keď som po 11 r vytiahla veci pre ´dalšiie dieťa, išiel najmä z tých bavlnených vecičiek prach. Tie som mohla rovno vyhodiť.
Skladovať OK, ale nie dlho max. 5r.
Jasne odkladam. Pri dcere som kupovala vela veci v neutralnych farbach, take drahsie veci aby sa to vynosilo kebyze je chlapec. Podla mna kvalitne oblecenie lacnejsie nebude.
Dakujem za nazory. Ja som tretie dieta neplanovala takze na prve roky nemam nic. Az teraz odkedy som vedela, ze som tehotna som mohla zacat odkladat po tej 5 rocnej. Co su take znacky ako sinsay, pepco to vyhadzujem rovno. Zimne bundy a softshell naopak nechavam. Ale neviem co s takymi znackami ako lindex, littlepeople, marmat, kongres slojd, liewood a pod. Oni boli drahe, aj by sa asi predali. Neviem ci sa to za tych 5 rokov neznehodnoti. Priestor mame 🙏
@anonym_autor po prvej som neodkladala a vacsinou rozdala. Niečo malo som nechala na povale,že pre svagrinu. (Hlavne otepľovaky, bundičky,kabátiky)Potom som po 7 rokoch otehotnela a skoro všetko kupujeme na novo. Čiže za mňa odkladať. Teda,ak máš priestor.

@anonym_autor
Ani by ma nejako. Zaberá to miesto a vôbec to nemusí ďalšiemu dieťaťu sadnúť.