icon

Odnaučenie trojmesačného závisláka od uspávania na prsníku

tinka308
17. dec 2020

Ahojte dievcata, moj maly syncek sa pred 2 tyzdnami zo dna na den stal uplne zavisly na tom aby ked ide spinkat zaspal na prsniku. Ak ho nedostane velmi place. Skusam rozne moznosti ako ho to odnaucit, aspon z casti ale vobec sa mi nedari. Este aj ked spinka tak si pusou cucka naprazdno. Velmi ho to rusi pretoze kazdy spankovy cyklus sa zobudi a potrebuje si cucnut (niekedy zaspi a niekedy nie). Tak hladam nove inspiracie.
Dakujem

Strana
z2
dominci
18. dec 2020

@tinka308 moja 11 mesiacov...zaspava na prse doobeda a v noci 5-6× sa prisaje...nič neobvyklé...male ak väčšie babatka potrebujú mamkynu blízkosť a dudkanie na ukludnenie

tinka308
autor
18. dec 2020

@misha666 dakujem krasne za radu ale nie je to ani hladom v nasom pripade, chodila ku mne aj laltacna a nic sa nezmenilo, tyzden som dokrmovala cez cievku. proste si zo mna urobil dudlik a rusi ho to pri spani.

tinka308
autor
18. dec 2020

@dominci ale 10-15 x za noc uz nie je uplne zdrave, keby to urobi 5-6x som vysmiata a nic neriesim ale uz 10tyzdnov a nic sa nemeni.

ajuga
18. dec 2020

@tinka308 pozri, ono to raz prejde 🙂 mam rocnu dcerku, tiez cez den spala 20minutovky,v noci kazdu chvilku hore. Ja som mala este aj starsiu doma,cize pospat si s malou, ked ona spala, nehrozilo. V 10mesiacoch som ju naucila na cumel, doteraz ju kojim pred spanim a sem tam cez den, obcas mi na prsniku zaspi a je to take pekne 🙂 verim, ze si na prasky, unavena, nevyspata, ale prejde to a obcas si na ti uspavanie spomenies, ako dobre bolo

noemi155
18. dec 2020

@tinka308 no poviem ti,že presne viem o čom píšeš
Moja má 13 mesiacov a bez prsa nezaspi doteraz
Skúšala som hoc čo,aj polozaspavaciu už bez prsa uspať,no ta sa tak prebrala a vrieskala,že som jej ho aj tak musela dať
A doteraz sa mi nepodarilo ju inak uspať
A to mi od bábätka spi 30 minút
Sem tam motyka vystrelila,že pospala dlhšie ,ale to ozaj malo a to bolo jedno či v kočíku či aký hoci iný spôsob...
Proste je to asi dieťaťom
Tiež spi s nami v posteli a je to o nervy celu noc ju nahanat a dávať stále prso
Už som z toho zufala a o vyspati ani nehovorím
Kazdu chvíľu je hore...
A to isto neni hladom ani nič,proste len blby zvyk ,že musí mat prso
A to nehovorím,že jedno musí mat v puse a druhé si drží za bradavku 🤦🏻‍♀️
Takze neviem či sa ti to tak ľahko podarí zmeniť,lebo mne sa to doteraz ešte nepodarilo
Ani keby sa budí mi tak nevadí ako to,že nechce spat v postieľke...

tinka308
autor
18. dec 2020

@noemi155 tak to bol tiez riadny masaker, asi sama viete ze sa da zvyknut aj na takyto rezim. No ja som presvedcena ze to nie je babatkom ale sposobom akym je uspavane a som ochotna skusit vsetko aby som mu dopriala kvalitny spanok. Je to beh na dlhe trate, kedze to musim skusat najjemnejsiimi metodami a prave preto som tu hladala inspiracie ale asi zbytocne. Podarilo sa to mnohym zlepsit spanok babatok a verim ze sa to podari aj mne 🙂

bluka2
18. dec 2020

A keby ste spali nacucnuti? Budil by sa? Lebo ja sa v noci nebudim na to, keď sa chce kojit / dudlovat, hocičo. Takže ani neviem povedať, ako často sa budí a rovnako to bolo aj pri prvom dieťati. Proste len maximálne znením polohu a spím ďalej

tinka308
autor
18. dec 2020

@bluka2 vzhladom na moju velkost prs to nie je mozne 🙂 su moc male aby spal pricucnuty

bluka2
18. dec 2020

@tinka308 fakt? Ja mám tiez z tých menších. Možno musíš počkať, kým sa vytahaju 🤣 len srandujem a držím palce, nech to vyriešis k spokojnosti

makova333
18. dec 2020

@tinka308 ty hladas sposob uspavania a unika ti, ze tvoje dieta na toto este zrele nie je. Unika ti, ze dieta sa meni, vyvija. Mozes vyskusat milion inspiracii na uspavanie, ak to tvoje dieta neprijme... Dalsia vec, pisala si, ze by si prijala aj uspavanie na rukach (tak na toto ked sa ti nauci, budes velebit uspavanie na prse 😀 ). A ak je to tym, ze potrebuje stale sat, tak daj cumlik (nie nema to vplyv na dojcenie, vyskusane na sebe a xy maminach na okoli). Ci myslis, ze ak potrebujes pit lebo si smadna (dieta sat), tak ti pomoze precitat si knihu (uspat na rukach)?

tinka308
autor
18. dec 2020

@makova333 myslim ze sa moja prvotna otazka uplne minula odpovedi. Ziadny cumlik davat nebudem a platat jeden zlozvyk druhym. Chcem aby sa poriadne vyspal tak nerozumiem preco tolko vycitok, akoby som mu jest nedavala alebo ho nechavala plakat.

makova333
18. dec 2020

@tinka308 zeny sa ti tu snazili poradit. Ja sama ako psycholog som ti dala viacero rad a snazila som sa ta nasmerovat, ze chces nieco, co ti momentalne tvoje dieta nie je schopne dat. Jemu zatial vyhovuje takyto spankovy rytmus. Pokial dieta neplace, nema bolesti, je v podstate statsne a spokojne (sama to pises, ze ho nic neboli, nema ziadne problemy), tak to netreba riesit. Cely problem vidim v tom, ze tebe vadi, ze si z teba spravil dudlik a ty sa chces vyspat (co je pochopitelne, je to jedna zo zakladnych zivotnych potrieb). Podla toho vsetkeho co si napisala, dieta sa budi tak casto pretoze jeho nervova sustava este nie je tak vyvinuta ako u väcsich deti ci dospelych. Jeho spankove cykly su tym padom kratsie, vyrusia ho rozne veci (aj vlastne rucky) a to ho zobudi. V tom strachu a zmätku hlada podvedome mamu a to, co ho najviac upokoji. Ak by si cisto teoreticky taketo dieta naucila na cumel, bude sa budit i tak a hladat blizkost resp. pocit upokojenia. Ak mu das vtedy do pusy cumel opät sa upokoji (a takto to plati pri vsetkom za co v tomto obdobi nahradis prsnik - nosenie na rukach, kocik, satka... a teda, nosit na rukach o 2.30 h. tiez nie je nic moc) Daj tomu dietatu cas, mozno o par tyzdnov to bude lepsie.

dominci
18. dec 2020

@tinka308 este moznost nemozu to byť zuby? Naša sa takto často budievala ked ju trápili zubky...prve jej vysli v 4 mesiacoch...moze to byt aj tym ...zubky nemusi byt vidno a moze mu to spôsobovať problém

pauli_cka
18. dec 2020

toto je velmi skoro riešiť nejake odnaucanie, naozaj. aj ja som mala drobca ktory si nonstoooooop vyzadoval kojenie. je este velmi maličký, doprajte mu to. nie je to zavislost, je to jeho prirodzena potreba,ved zatial nic nepozna len maminku. Odnaucat budete neskor 🙂 A este vam za tym potom bude luto ako mne :D Drzim palce,lebo viem ako sa citite

dominci
18. dec 2020

@pauli_cka presne ako pise @pauli_cka takéto bábo potrebuje, čistú plienku a mamine prso

codal
18. dec 2020

@tinka308 je to normální, obě moje děti byly jeden čas vzhůru co hodinu, obě se uklidnovaly cumlanim prsa. Je to náročné, ale běžné.

marzuz89
18. dec 2020

@tinka308 ja ti veľmi rozumiem, máš absolútnu pravdu s tými spankovymi cyklami, vidím, že teórii rozumieš. My sme mali presne to iste, ale oducat som ho začala až v cca 11m, keď už to trvalo dlho a bolo to neunosne - hlavne pre neho, až 11x hore niekedy za noc, za tu lepšiu len 7x. Bol unavený a nevyspinkany. Ja by som to celkom aj prežila, samozrejme, že som bola unavená, ale nejako som to zvládala na počudovanie ok. U nás teda mal fľašu, ale princíp zlej spánkovej asociácie a neprepajania cyklov je úplne presne rovnaký. Jedine co som spravila je, že som mu neumožní la zaspať na fľaške. Vypil mliečko a do postieľky išiel až po tom. Par dni to trvalo, zrazu sa budil 4 až 5x, o par noci 2x a tak to mame do dnes. Keď je zla noc, je hore 3x, keď je dobra, len 1x.

Ale ak ma len 3m, je ešte dosť skoro. Skus možno po nakojeni ho polobdeleho uložiť do postieľky a hľadkaj, nedovol mu zaspinkať s bradavku v pusinke.

Ved to, že mu chceš pomôcť a chceš aby sa vyspinkal a nebudil sa celú noc po každej hodine, je snáď uzasne. A nie ze ho ideš tyrat ako to vnímajú všetky ostatné "mamila" maminky 😱

egiginka
18. dec 2020

@tinka308 ... sorry, ale mne uz pride divne len 3 mesacny zavislak:(.. mne to pride normalne, ze 3 mesacne dieta sa dojci podla potreby. A zaroven uspavat ba prsniku, je ta najrychlejsia moznost uspavania. ... a je to prirodzene. ... no tak si cucne, vsak to nebude robit do maturity... cas tak leti... to dojcenie je len kvapjou v mori dni...

katrin21
18. dec 2020

@misha666 nam 6 nestacilo..fakt aj pre nas nepatrny rozdiel mozno v dlzke dieta vnima...kedze on dudluje,netaha, nebude to asi o hlade...
Inak mne osobne laktacna nepomohla.. vyhodene peniaze.. a ani cievka nepomohla, ale to boli ine dovody zas u nas..

scorpionflower1
18. dec 2020

@tinka308 on by sa ti budil aj keby ho v noci nekojis. Niektore deti su take nekludnejsie a trmperamentnejsie typy. Ja mam take doma. Kazde sa ukludnuje inym sposobom. Moja nie na prsniku, ale na rukach. Ona ma uz 2 roky, ale doteraz ked sa nejake prikorie jej deje, tak sa hned na ruky pyta. Ukludni sa tak, ze ju nosim po byte, presne ako ked bola uplne malinka. Kamaratkin 22-mesacny este stale zaspava na prsniku ( toto by mne osobne uz vadilo, ale jej to nevadi). Hlavne 3-mesacne nenechaj plakat, mozes mu ublizit a k nicomu to nebude. Ja viem, ze je to tazke obdobie, ale fakt na to noc moc nepomaha, ono to prejde same.

katrin21
18. dec 2020

@tinka308 preco odmietas dudlik? Evidentne ten dudlik potrebuje.... poviem ti takto.. 100x lepsi dudlik, ako palec,ktory raz mozno objavi,ked dudlik nedas😉😉😉 palec nezahodis ,dudlik ano.
Radsej nech dudluje ten ,ako tvoj prsnik..
Co sa tyka spania do 6 mes.dieta este nema hlboke fazy slanku a jehk rezim sa da upravovat len mierne..od 6mesiacov sa uz da...
Ale na to treba trpezlivost a zatial ziadna rada co ti tu bola dana, sa ti nepaci... tal neviem..
Sama ti mozem povedat za seba, ze ak nechces ani dudlik ,ani nic, tak si nepomozes.. ak ma potrebu dudlovat tak nevidim rozdiel co.dudle..ci teba ,alebo prsnik... aspon by si sa vyspala..
Este mkzss skusit mu dat ulitku,ci nebude spat aspon pokojnejsie a dlhsie.. nkektore deti potrebuju but zavinute.. a v kociku lezat na makkom lebo ich budia otrasy...kamoske pomohlo dat do kocika poskladanu makku deku a dieta zrazu spalo v kociku ako v oleji.. ale u vas to bude hlavne to dudlovanie na vine..

A este... maminy ,co pisu,ze spali s dietatom na prse,ze to je bezne... ano, mozno bezne,ale nie spravne a dobre,hlavne pee mamu.. pre jej energiu ,spanok, regeneraciu..

katpox
18. dec 2020

skus na mamila.sk

stanislavicenka
18. dec 2020

@tinka308 preboha, Ved to je to najlahsia, co moze byt. Uspavat na prsniku, a mas pokoj. Ver, ze neskor to nude horsie,led uz nude z postele vyliezat, vymyslat 10 vyhovorky, a podobne.
Co ine ma robit,je to babatko, jeho komunikacia je plac. Ziada to, kde sa citi najlepsie

stanislavicenka
18. dec 2020

@tinka308 a to budenie? V prvom rade to prestan pocitat, lebo z toho ta poraza. Moj syn, moj druhorodeny sa budil tolko, ze keby to pocitam, porazi ma. A to som mala doma este dalsie dieta. Ma 2,5 roka a budi sa obcas stale, po 2 roku sa to zlepsilo. Prezila som. Prezili aj ine. Ak mas iba toto jedno dietatko, tak si vydychni. Prejde to, ako vsetko s detmi. Sama na to casto zabuda m😃

tinka308
autor
27. jan 2021

Synceka som naucila zaspavat sameho v postielke. Nepotrebuje k tomu ziadny dudlik, iba vhode prostredie a svoj ritual. V noci sa zobudi 3x (predtym aj 10x) na papanie a opat sam zaspinka. Som pri nom a je ovela spokojnejsi a viac sa vyspinka. Takze ocividne jeho nocne cuckanie kazdu hodinu bol len zlozvyk.

Strana
z2