Odplienkovanie dieťaťa
Ahojte zienky zaujima ma , ked ste zacali s odplienkovanim tak na ktory den dieta uz zacalo postupne chapat ze nema pisat kade tade ale na nocnik? 😊😊😊 teda kolkaty den ste zacali vidiet pokroky?
To je strašne individuálne, ale som názoru, že keď nepochopí do týždňa, tak je to priskoro a treba skúsiť o pár mesiacov. U nás to trvalo tri dni, mala 19 m. Ale predtým sme sa o tom rozprávali, mali sme knižku, vedela, čo robím, keď idem na záchod, hlásila potrebu do plienky, atď.
@mirka969 je to individuálne. Moja malá nemá plienku od cca 22 mesiacov a po mesiaci odplienkovani ani na spanie. Ale každé dieťa je iné. My sme sa učili na nočník od 11 mesiacov niekedy sa vycikala niekedy nie potom to postupne išlo samo nejako... Po čase sa začala sem tam pýtať aj sama s tým že vytiahla nočník ale vždy ráno obed a večer cikala do neho...
Haha. Moj ma 2r a 4m... Rozumie dobre ale nechce. Uz zaciname po mesiaci druhy pokus...doma bez plienky...Obcas stihne. Obcas zabudne. Kakat nechce nijak inak len do plienky.. (Podla mna nechce vdiet hovienko..)
Moj bol bez plienky cez den od cca 2 rokov za to na spanie ju mal dlllllho obedny spanok bez plienky 2roky 8 mesiacov a nocny spanok 3.5roka
Dakujem ale ani jedna z vas nepochopila moju otazku. Ja som sa nepytala KEDY boli BEZ PLIENKY
@mirka969 na ktory den dieta uz zacalo/kolkaty den ste zacali vidiet pokroky? ...a co si sa akozw pytala?
@mirka969 Ahoj pri poriadnej trpezlivosti do týždňa pochopí že nočník je na vykonanie potreby aj v noci len plienky už nikdy neukazuj a nesnaz sa k nim vrátiť.Ak sa rozhodneš ísť do toho není cesty a hneď dávať dosku detskú na wc tzv schodíky a pochvala to vždy zaberie.Vela šťastia ☘️
@zuzana1688 vdaka za tvoju odpoved 😊🙏

Rano som nedala plienku a od poobedia cikala len do serblika. 2 roky a necelé 2mes mala.