icon

Odplienkovanie - tipy a triky

laurasz
17. mar 2025

Ahojte, viem že týchto tém je tu mnoho ale predsa.
Malý má skoro 21 mesiacov a už skoro týždeň sa snažíme o odplienkovanie ale ide skôr o pokus omyl lebo sa stále nepýta a pocika sa hocikde. Vždy sa pocika do slipiek a potom chodí po dome a ukazuje že ble. Ovláda už význam tých slov že cikať a kakať len teraz otázka či v tom vydržať lebo už to je dosť dní čo je bez plienky či mu ju vrátiť ale čo ešte mám robiť lebo už som zúfalá z toho že periem 10 gatí denne a utieram nonstop podlahy. Ďakujem pekne za odpovede

viestta
•
17. mar 2025

Kym si sam neuvedomuje plny mechur, su vsetky pokusy zbytocne. Dajte tomu cas, potom to zvladne za par dni. Nervova sustava musi dozriet

lia2929
•
17. mar 2025

Uplne to iste zazivame s 2,5 rocnym. Uplne chape, pozoruje nas , vie co sa tam robi az jedneho dna vstal do jasli vzal si sam podsedak na wc a sam sa rrano vycikal👌🏻 odvtedy chodi zrazu upozornovat a cika do wc. Snazi sa , pomaly na to deticky pridu ale kazdy to ma asi inak. Drzme si palce😂😍

svokrinjazykmonika
•
17. mar 2025

@laurasz ešte to nechaj tak. Ja som od odplienkovaná keď mala malá 2r4m ale ochorela do toho a dostala hnačky tak chytila úplný blok a dostala naspäť plienky. Skúsila som teraz po mesiaci a úplne bez problému jej to ide.

januska12323
•
17. mar 2025

Kým si neuvedomuje stav pred cikaním snažíte sa úplne zbytočne.

laurasz
autor
•
17. mar 2025

Tak vám ďakujem veľmi pekne uchýlim sa teda naspäť k plienkam a vyckame

kavasmliekom
•
17. mar 2025

@laurasz zbytočne. Buď za ním treba chodiť a vkuse ho dat na nočník, alebo dat naspäť plienku. Podľa mňa nevie ze sa ma pýtať. Má potrebu, pusti hocikde

laurasz
autor
•
17. mar 2025

@kavasmliekom no veď práve to je ten problém, len som si myslela že keď už vie o sebe že tú potrebu robí bude pripravený ale keď ani po týždni nie je vidno zmena

len_nig
•
17. mar 2025

Tiež som za to že toto je zbytočné. Kým on sám nejde od seba na serblik tak to absolútne nemá význam.

siska53
•
17. mar 2025

@laurasz Presne, este nie je pripraveny, ak je dieta pripravene, do par dni mas odpliekovane dieta.

jaskolka
•
17. mar 2025

Nechaj to tak, toto je zbytočne trápenie,ako píšeš,ustavične pratie a utieranie mlačok, proste ešte nechápe,kedy mu treba.
Keď počkáš a bude pripravený ,tak pár týždňov,alebo mesiacov,tak sa odplienkuje za dva -tri dni .

laurasz
autor
•
18. mar 2025

Ďakujem vám za rady a názory ešte teda počkáme