Odplienkovanie v 2 rokoch . skúsenosti
Dcerka mala prave dva roky a poslednych 10 dni sa snazime odplienkovat. Najprv som to chcela vzdat po prvych 3 dnoch , lenze na stvrty zacala sama chodit na nocnik a vycikala sa. Najskor bol nocnik v izbe aby ho videla, potom na dalsie dni v kupelni. Plienku dostava na poobedny spanok, zvacsa ju ma suchu ak sa predtym vycikala. Spava 1,5 az 2 hodiny. A plienku davam aj na von kedze je zima. Po tyzdni pokrokov sa akoby sekla a cely den sa mi pocikavala. Chcela by som vediet, ako casto vam chodili deti cikat? Ona od mala nechce pit, okrem flase mlieka 250 ml rano a vecer cez den vipije max 150 ml vody + polievka a ine jedlo, ovocie. Ale chodi na moj vkus strasne casto cikat. Kazdych 20 minut a niekedy ide aj po 5tich minutach. Mala by som zajst za lekarom, kvoli malej kapacite mechura alebo je to len spoznavanim, nezrelostou mechura? Budem vdacna za kazdu radu. Ona velmi dobre vie, kde sa cika aj kaka, ma obdobie vzdoru do toho, vie ist sama na nocnik bez vyzvania, dat si dole nohavice, vycikat sa, poutierat sa , umyt ruky. Po schodoch chodi od 15tich mesiacov( vraj to ma byt tiez znak zrelosti udrzat moc). Tak neviem, ci sa mi teraz pocikava naschval, kedze uz 3 dni chodila pekne sama a hlavne ma trapi ta vysoka frekvencia cikania.
Malu sme ucili v lete mala 2 roky a 10 mesiacov. Behom tyzdna bola bez plienky. A davali sme jej piť viac aby chodila castejsie na nocnik teda aby jej trebalo cikat.
Uz ked rok mala tak suseda ze jej vilko nemal v roku plienku a bla bla bla tak som sa na.rala a hovorim teta My Kupujeme plienky nie vy. Odvtedy bola ticho 😂 ...
Inak skusali sme aj skor ale mala nechapala co chceme. Na zaciatok u nas fungovali kinderka za odmenu 😉 napr kakala do plienky este ked nastupila do skolky. Pockala do vecera a tak sa vykakala. Neriesili sme sama dosla na to ze do zachoda lepsie 😉
@monika4991 netrap sa na noc je to ok. Mala tiez ma uz 4 a pol roka a na noc ma pampers plienku tie nohavicky niekedy vstane so suchou a niekedy s mokrou. Niekedy sa zobudi ze jej cikat treba niekedy nie. A ked vydrzi do rana bez cikania tak rano utekaaa co jej tak treba 😂😂😂
Podla mna robi to,co vacsina deti a zaciatku..nevyprazdni sa uplne a preto cika casto... slus ju nabadat nech este potlaci ked sa vycika... a nevzdavaj to, chape vsetko.. mptivuj, odmenuj, rob ovacie ked sa jej podari,tes sa riadne atd..
@katrin21 dakujem pekne za povzbudive slova. No veru uz som nalomena to vzdať. Ale potom ma zas svetle chvíľky, ze sa ide sama pekne vycikat bez vyzvania. Všetkému rozumie,tak si len vravim, ze musime vydržať. Vdaka za radu a za nazor. Vyskúšam ju poprosit nech este potlačí. Veľmi ste ma potesili. Nerada by som cakala do leta len zato,ze je to pohodlnejsie aby si na tie plienky zas nezvykla ale na pílu tiez tlacit nechcem.
Žiadne čakanie na leto to je úplná blbosť Ja som moju odplienkovali presne v dvoch rokoch v marci A to bola predčasniatko Robila som to v podstate prvé dni tak ako vy, štvrtý deň som videla, že už začína chápať čo od nej chcem , ale ešte sa neskoro pýtala a trochu cvrkla ...5.deň keď sa zbytočne pocikala bez toho, že sa vypýtala ,tak som na ňu už nakričala - vyhresila ju,ze preco sa nepytala( za cvrknutie som ju nehresila, ak sa pytala).. A to veľmi pomohlo ,uvedomila si ,že naozaj sa musí pýtať.
Nie , Nebojte sa nevytvorila si žiadny blok kvôli tomu , že som na nu zvýšila hlas 😉, aj nás vyriešili a tu sme a boli sme odplienkovani skôr ako dnešné deti😉. Ale zároveň som ju veľmi veľmi chválila, híkala, keď sa jej podarilo vycikať , tlieskali sme tešili sa proste, aby mala s tým spojené pozitívne emócie a tešila sa že čo dokázala.
A tiež som ju nechala doma už úplne bez plienky( okrem spania) aj za cenu, že sa pociká pretože musí pochopiť čo to je byť pocikana, že ju to chladí a že to nechce.
Asi po dvoch troch týždňoch som sa už odvážila ísť aj do mesta na 2h bez plienky, ale s tým (A to robím dodnes), že pred odchodom som trvala na tom, že sa musí ísť vycikať ak chce ísť von na ihrisko, alebo že proste odchádzame a jednoducho som neustúpila . A tým sa naučila , že keď odchádzame, alebo keď ideme spinkať, musíme sa vycikať a vytlačiť čo len trošku aj ked sa nam nechce. Nevzdavajte to. Pripadne sa poradte aj s vasou maminou,ako to kedysi robilo oni..viac im to fungovalo ako dnesnym mlafym maminam v tomto smere..
Jaj a po spanku hned cikat, dieta cika po zobudeni a ešte jedna dôležitá vec u nás napríklad objemu a jej deti odmietali nočník , ale krásne začali chodiť na veľký záchod Lebo videli, že na ten chodievame aj my a to ich motivovalo k tomu že chcú byť ako veľkáci.😉

Tak ale to je dobrý ukazovateľ tým že dobre ciká by to malo byť ok