Odstavenie dieťaťa a vynechavanie poobedného spánku
Ahojte dievčatá, asi týždeň sme bez kojenia, velmi som sa toho bala, ale nakoniec to nebolo take hrozné. V noci prespí krpec s malou prestávkou na mrmkanie, ale problém mame cez deň. Nevie zaspať sám, čítame si, skúšala som mlieko vo flaši, dokonca už aj tablet, ale zaspať nevie. Bol naučený len na kojenie. Neviete mi poradiť čo ste robili vy? Mame vyše dvoch rooov. Ďakujem ;)
@0908maja tak no.. nas sam len tak zrusil spanok postupne po 17.m.a dceru raz zobudilo vrtanie a odvtedy sa uz nedala uspat. Ale obaja spali v skolke..🙂 ozaj,do kocika by nepomohlonhondat? Nasa tak spavala,lebo zrazu odmietla spat poobede na posteli,hocinsom.ju aj dojcila. Zo zufalstva sla do kocika,tam zaspala a do osudneho vrtania skoro dva roky spinkavala tam.
@siska53 to je mile, ze do osudneho vrtania. 🙂 moja uz tiez nespi skoro vobec poobede, ale vecer este zaspava na cicku. Neviem, ako to urobit, aby zaspala bez toho, lebo je schopna revat, vrieskat a hadzat sa do uplneho zblaznenia sa vsetkych... ma 2 roky a 2 mes.za chvilu...
@0908maja tablet na uspanie urcite nie. To je skor opacny efekt, ak potrebujes, aby este nespala. Ja ked som pocas tehu nevedela dlho kojit v leze kvoli kyseline, tak sme uspavali v nosici (na chrbte) a na fitlopte al som sa prechadzala/spievala. Teraz kojim dalej tandem, ale starsia ma obcas den bez obedneho spanku, maximalne chvilku polezi..
No veru máte asi pravdu, včera nie a nie spat, utekal zo spálne a len tablet pýtal. Už som sa naštvala, zobrala ho a aj keď s jedom ale po asi pol hodinke mi na rukách zaspal a dnes som si na obed povedala že mu nič nedam. Zastrela som, lahli sme si a keď už sa bral z postele, povedala som že nie a zase plače ale už som nepovolila a hovorila mu , že musíme spinkať a napokon sám upokojil, začal sa prehadzovat až nakoniec zaspal 🙂 takze idem takto ďalej, ako písala asia83 , treba mu dať najavo , že sa ide spat a hotovo. Aj keď to na obed možno nebude každý deň ale minimálne sa musí naučiť, že keď do postele , tak spat 🙂 ďakujem za rady ;)

Ja som si tým prešla pred mesiacom. Dcérka bola naučená zaspávať pri dojčení. Má vyše dvoch rokov tiež. Mala dva roky a dva týždne, keď som ju odstavila, lebo sme sa začali snažiť o druhé. No poobedňajší spánok jej neodpustím. 😉 Bála som sa, nevedela som si predstaviť, ako mi zaspí. Predtým mi na prsníku do polhodiny zaspala. Prvý deň to bolo o nervy, ja som už revala. No nepustila som, mali sme klasické rituály (napapá, vyzlečie, zatiahnem žalúzie, zatvorím dvere), prsník ale nie, tak to trvalo 1,5 hodiny. Malá bola živá, no ja som si ju stále ku sebe ťahala, akože ideme spať. Ona nič. Ja som stále ležala. Potom si ľahla ku mne, objala som ju a zaspala. Zatvorila oči a spala. Večer naopak, rýchlejšie mi zaspí bez prsníka. Lebo sa zvykla hrať s prsníkom, cuckať ho, a to ju držalo hore. Teraz tma, žiaden prsník, zaspí skôr. Treba trvať na tom, že má spať a basta. Robte presne to, čo ste robili pri dojčení, len nedajte prsník. Ono dieťa skúša. Musí pochopiť, že proste ide spať a basta. Aj keby ste tam s ním tri hodiny. Opakovať, že treba búvať. No žiadne rozptyľovanie, tablet, čítať si, to mu evokuje, že si číta a pozerá si tablet, nie že má spať. Keď spať, tak spať, bez ničoho, iba spať.