Pes nemá rád deti a príchod dieťatka do rodiny
Ahojte. Otvaram tuto diskusiu nakolko som hladala vo fore a nenasla som nic take v com potrebujem poradit. Dokonca som ani nevygooglila nic take co by mi pomohlo tak možno niektora mate skusenost osobnu. Mame doma nemeckeho maleho špica ma 3 roky akoli jednemu chlapcovi tu na sidlisku neznasa deti. ked bol Leo /nas pes/ maly ten chlapec stale nanho vykrikoval Leo Leo LEo a on odvtedy ma uplny amok na deti. Velmi ma to trapi lebo sa snazime o babo a neviem si predstavit ked sa zadari a narodi sa ze co so psom. prec ho dat nechcem ale je to vazne. minule k nemu prisiel jeden maly chlapcek pekne k nemu havinko moj a toto hento a Leo hned vystartoval zurivo po nom vravim ockovi ze hryzie nech ho nepusta k nemu a on si chlapca zavolal chlapcek zlaty leovi ze papa a leo este vacsi amok zlosti a neda si ani povedat ked ho napomeniem, vykricim, pacnem nezabera. je to proste tvrdohlavy pes a hlavne dominantny. toleruje len mna a manzela a iny clovek ked mu len daco povie mrzko alebo zazre tak je zle. neviem si predstavit ze by ho male dieta potiahlo za chvost alebo daco podobne. ☹ ☹ . nieje to pes ktoreho pri najhorsom len tak predate dakomu inemu nevydrzal by ani u mojich rodicov nieto este k cudzim keby sa dostal, cize jedine utratit co uz vobec nechcem. neviete niekto ako takehoto psa prevychovat, mozno si myslite ze preco to teraz riesim ked este nie som ani tehu ale proste chcem to riesit skor ako keby uz malo byt neskoro. Poradte ako ho to oducit. dakujem
@snazilka1983 v zasade to vobec nemusi vyzerat tak tragicky ako to vyzera, mala som podobny problem mam JRT a tiez neznasala deti,bud sa im vyhla,alebo vrcala,alebo vystartovala ale neublizila,kazdopadne ked prisla mala davali sme pozor (u nas neprichadzalo do uvahy dat prec a nikdy by som to neurobila) psica casom pochopila,ze mala k nam patri a musi ju respektovat aj ked par krat bola upozornena nech nevrci atd. v dnesnej dobe su najväcsie kamosky(krmia sa spolu,hraju,blaznia) starka ju dokonca slabym kusancom obcas upozorni,ked to mala prehana a sposobi jej bolest a uz teraz mam strach ako to zvladne dcera ked psica odide kedze uz je stara.... 😉
@janinah toto si uvedomujem ze vzdy bude riziko. ale on nieje z tych co len tak date inemu cloveku. ☹
@saska.t jasne ze ho nechcem dat hned prec a urobim to len v tom najnutnejsom pripade. len vies ked viim aky je je to tazke nato nemysliet. mamkamosku pozna ho odmalicka uz 3 roky stal k nam chodi a cez to vsetko ju nedavno uhryzol a to len preto ze ho vzala na ruky
@snazilka1983 kazdy pes je rizikom pre male deti, lebo deti este nepoznaju hranice pri hrani...skor ako na MK by som sa pytala skusenych kynologov.
@snazilka1983 môjmu malému bratrancovi ich vlastný pes odhryzol z pery,bratranec je poznačený na celý život ..ak si to riziko berieš na seba,tak tvoja vec...aby som tu nevyznela ako antipsí človek,máme nem.ovčiaka,ale vonku,psa dnu v byte "pri detskej postieľke" by som nechcela..skús sa poradiť s veterinárom či nejakým cvičiteľom
@stardust veru som sa pytala a ich odpoved bola uzasna utratit
@janinah jasne ze nebudem riskovat zdravie dietata ked nato pride. existuju aj platene nahubky aby sa tomu predislo a zas ked som doma tak on si tolko nedovoli vzdy upozorni a potom skoci ale tak clovek nikdy nevie aky pohyb dieta urobi. ak to nepojde inak pojde het s tym nic neurobim. keby som aspon poznala dakych odbornikov na toto hmm
@snazilka1983 no vas leo je este mlady pes a uz teraz takto vyvadza. Cim dalej to moze byt horsie, hlavne ked je to samec a podla toho, co pises, sa snazi byt dominantny za kazdych okolnosti. My sme mali kokra s takym podobnym spravanim, cim dalej sa to zhorsovalo, no a ked zacal napadat mna a nasich, tak sme ho dali rovno utratit.Tam uz nepomohol vycvik ani nic, jednoducho mu ruplo v hlave, ze chcel byt dominanty a ten gen neprebila ziadna vychova a vycvik.
No a tento nas pes,mal dceru, tu ma moja sesternica a bola to zlata fenecka, no uz ako starne, tiez zacina mat tieto amoky bez priciny :-/.
@snazilka1983
Ahojky! Precetla jsem si celou Diskusi, bohuzel kazde leto slysim, jak si domaci pes "spletl"hlavu ditete ci dokonce miminka s micem..a stala se tragedie..
Nejak mam problem i uverit tomuto okopirovanemu prispevku: Jedine, ze Tvuj pes ma i jine problemy, ktere jsi nam neuvedla..protoze jinak se pes "jen tak"neutraci... 😎
kopie:
snazilka1983 @stardust veru som sa pytala a ich odpoved bola uzasna utratit
Dnes o 11:13 • snaží sa • Odpovedz • Páči sa mi to • •
I duvod, ktery uvadis..kdy podle Tebe Vas Leo utrpel averzi prostrednictvim chlapecka, ktery na neho volal Leo Leo Leo..neni duvod k agresi..nenavisti deti...
Musel by utrpet zle zachazeni, coz urcite "obycejne" detske volani neni.. 😉
@irriss zial nikto s nim zle nezaobchadza je to proste špic tie su celkovo viac agresivne plemena. a viem dobre ze to ma z toho chlapca keby si ho pocula aj teba by to nastvalo. darmo som mu hovorila nekric po nom ten chalan si nedal povedat proste drzi nevychovany ani rodicia mu nic nepovedali ked to poculy. a odvtedy ked vidi dieta ja nechapem co sa mu robi. jane ze ked ide okolo len tak tak neriesi len ked sa mu prihovori tak strpne cumi a ked sa dieta pohne koniec skoči. ale ci by uhryzol to neviem povedat s istotou ale veru tvari sa tak. on nieje dominantny ale proste netoleruje urcite veci. mam aj nemeckeho ovciaka a leo proste donho vrta vrieska zury a sagar si ho vobec nevsima a mozno aj to v nom upevnuje pocit ze si moze vsetko dovolit. kazdopadne ho ideme dat vykastrovat a uvidime ci sa ukludni aspon trosku. inak nieje zly voci nam si nic nedovoli ani naznakom.
@delica
Uvazovala jsi ho darovat nejake spolecnosti?? Prijde mi DIVNE, ze prave kynolog radi utratit..bezduvodne..kynolog preci haji zivot..jen v krajnim pripade se rozhodne takto drasticky..
p.s. K tomu chlapci, ktery na neho volal 😉 :podle meho jste jen prostrednictvim chlapce rozpoznali charakter Vaseho Lea...podle meho nemel moznost ho az takto ovlivnit..vzdyt s nim nezil 24hod denne.. 😉
@snazilka1983 mam taky pocit, ze sa pytas na nespravnom fore, na podobne "psie zlozvyky" uz je potrebnny profik, nie maminky na konikovi, tie ti akurat popisu svoje osobne pohlady, ale odbornu radu, ktoru ty potrebujes, ti tu nikto neda, tiez mame problemoveho psika, ale vedeli sme si to s nim zariadit, nemame ho v byte a musim povedat, ze problemova neni vdaka nasej vychove, ale vdaka policajtom, u ktorych stravila prvy rok svojho zivota. Radili sme sa s kopou kynologov, nas problem je sirsieho rozmeru a najviac nam pomohla www.vlcica.sk skus jej napisat, alebo radsej zavolat, kontakt najdes na stranke...
@irriss no neviem predtym sa snim deti normalne bavili a nic proste nic. az dosiel ten chalan najprv nic nevsimal si to ale ako to bolo castejsie a bezal k nemu rozhadzoval rukami zacal najprv stekat chalaniskovi sa to velmi pacilo ze sa pes rozculuje a robil to viac a viac hlasnejsie a koniec teraz. cize problem s detmi nemal ziadny az po tomto. teraz uz darmo chalanisko je ticho ked moj pes je jak besny.
no oni to povedali preto ze vraj toto sa neda prevychovat dokladne vzdy bude riziko ze ten pes proste uhryzne bez ohladu na vycvik. a ako tu opakujem nemozem ho darovat. nepoznate ho on by zahynul v inej rodine nezral by vobec. boli sme na dovolenku dva dni a mala ho kamoska co ju pozna od malinka a aj tak nezral nepil a co potom u uplne cudzich ved by ich est aj pohryzol. dvaja ho drzime pri očkovani co sa cudzim neda ani len dotknut. moja mama ho raz doma strazila ked sme sli len na nakup a od dveri sa ani nepohol ☹
@snazilka1983 aj my sme dali kastrovat, ked mal tak 7 rokov, potom bol chvilku pokoj, len ked mal 10 rokov a prislo nove steniatko, tak amen tma.
On bol taky, ze napr. chcel vediet, co je za vsetkymi dverami, tak mama musela chodit a otvarat mu dvere, aby sa pokukal, co je vo vnutri, lenze ako bol stary, tak zabudol, ze niektore izby uz navstivili, tak s nim musela absolovat prehliadku aj tri razy.
No ja by som ho nedala utratit, kym nebudete mat male a uvidite ako nan reaguje, psy nie su hlupe, mozno pochopi, ze je to vase mlada - a ak vas berie s muzom ako alfa par, tak si netrufne nic. ale ak on berie seba ako alfa samca, tak neviem.
my mame velkeho psa ridgebacka a od tej skusenosti s nasim kokrom, budem mat len feny, tie su lepsie na vycvik, poddajnejsie, nemaju problem s autoritou.
Co viem trošku o špicoch je to, ze je to jedno zo starych plemien, su velmi ostraziti, aj ked su ucenlivi, stale maju nieco z primitivnych plemien, ze su zatate a tvrdohlave. Na druhej strane sa vedia velmi fixovat na jedneho-dvoch ludi.
@kacicka01 jj viem ja sa tu pytam len preto ze ci naahodou niekto nemal rovnaky problem a podarilo sa im to prekonat inak ako len odpratat psa lebo to dokaze kazdy ale ja to urobit nechcem. dik za stranku urcite sa s nimi skontaktujem.
@snazilka1983 sestra pracuje so psikmi a preto viem, ze by ti poradila, ist s nim na cvicisko cim skor. a cvicit a cvicit a cvicit a trenovat. a ako pise @irriss urcite "len tak" z nicoho nic nemoze byt agresivny na urcitu skupinu len ak mu predtym nejako ublizila a on si to pamata. a ak su to deti,urcite by som do buducna neriskovala v byte takeho psa pri dietati neustrazis ani jedneho ani druheho kd babato zacne chodit a zvaz co je pre teba dolezitejsie ked otehotnies dieta ci pes 😉 😉
@delica ano presne toto je to co pises ucenlivy vie hadam kadeco ale tvrdohlavy a ostrazity. ale naozaj nam po hlave neskace. nikdy sa neohnal po nas nech bol v akejkolvek situacii. aj ked sme ho napr drzali u veterinara nasilu tak ohanal sa po nom nie po nas kdezto kamoska co mala psa tak ten hryzol hlava nehlava a bolo mu jedno ci jej ruka alebo cudzieho to zas nemozem povedat ze je taky. mozno naozaj ked bude s nami to babo byvat bude iny nemozem povedat s istotou ze ho hned zozerie abo take daco 😅
vis v cem je problem? ..ze pes vnima zvuky jinak..ma zvukove hranice jinak...a detsky plac je pro neho mnohdy nesnesitelny... ☹
..Vybudovat mu nejake mistecko, ktere by mu znemoznilo se priblizit kam nechces?..a samozrejme dodrzovat?? 😎
Podle Tveho popisu jde prave o ten pripad, kdy se muze stat tragedie a jeste hur: predvidatelna tragedie..
Dokud nejsi tehotna, emotivne a hormonama rozhazena. snaz se to vyresit..protoze " s hormonama" odlouceni budes prozivat jeste hure" ☹
..a nebo budes ten pripad, kdy se zena rozhodne pro psa..a vzda se materstvi..pro sveho chlupateho milacka.. 😉
@kacena4 lenze viem ze si vsetci myslite ze mu musel niekto ublizit ale naozaj to tak nieje. nik mu nikdy nic nespravil ani dieta. vzdy ho len hladkali alebo hadzali loptu ziadny kontakt ze by ho ustiply abo buchli nic. proste ten len vrieskal a on ked zacuje zrejme hlas tak zury. bo on si deti nevsima dokial sa mu neprihovoria.
@snazilka1983 no vidis, to je prvy predpoklad na to, že to vsetci spolu zvladnete 🙂. Este ked sa poradis s odbornikom, ten ti da zopar rad, bude to OK.
http://www.psycholog-psu.com/ skus aj tuto popozerat
Aj ked psa prevychovas jeho charakter to nezmeni a moze vystartovat po tvojim dietati.Musis sa rozhodnut ci pes alebo dieta.Spic sam o sebe je velmi temperamentne plemeno ktore sa neodporuca k malym detom.Ale rozhodni sa sama.
@irriss urcite nie som ta co by sa vzdala dietata. snazime sa o babo 4 roky chodime po centrach a kade tade a stale nic. takze viem co pre mna znamena mat dieta. uz aj pochybujem ze sa nam to dakedy podari no dufam stale anevzdavame to. ale teraz na d tym uvazujem. ma napadlo v bytovke mame dalsie dve deti a tie mu vobec nevadia. vie ze byvaju v tom istom panelaku a on ich neriesi aj ked sa mu prihovoria. co je mimo dom tak je zle. ach toto bude este tazka dilema ale dufam ze voci nasmu nebude protivny joooj ta.
Ahoj! Aj naša Sissy sa podobne správala, keď uvidela dieťa vo svojom okolí. Aj ja som bola celkom zúfalá, potom, ako som raz išla s ňou na očkovania k zverolekárovi, poprosila som ho o radu. Poradil mi, aby som psíka pripravovala na, to, že príde do rodiny nový príslušník, dávala som jej voňať už oprané malého vecičky, oblečenie a tak, aby si zvykol na tú vôňu...pomohlo to, nemáme žiadne problémy, skôr ho stráži, keď príde nejaká návšteva, tak ho chráni, furt by bola pri ňom, je zlatá. Ja by som sa psíka určite nezbavovala, chudák pes. Tak dúfam, že som Ti aspoň trošku pomohla 🙂
@snazilka1983
Ja to nemyslela zle...s tim rozhodnutim ci rozhodovanim "mezi chlupatym milackem a miminkem" 😉
ALE...
Sama vim, ze clovek na krizovatkach sveho zivota se ocita dost casto a jakym smerem se vydat ho casto ovlivnuje i "zdanliva malickost"...
Hodne stesti ke snazilkovani a at najdes kompetentni osobu, ktera Tii objasni Vasi situaci a bud at Te uklidni a nebo at Vam je napomocny k reseni...ktere bude"bolet" co nejmene.. 🙂
Peknou nedeli🙂
@marianka3 ahoj no urcite to vyskusam aj toto 😉 dakujem za radu
@irriss dakujem 🙂
Ja osobne nemám dobré skúsenosti so psíkmi (má rád deti,len mi pohrýzol neter),takže ja som skôr ,že psík (a hocijaké iné zvieratká) a malé deti nieje vhodné. Napriek tomu máme doma zvieratká, i ked si myslím ,že náš papagáj je týraný. Musí byť oddelený od detí ,kým bolo jedno celkom to znášal ,pribudli 2 ďalšie a je agresívnejší hlavne na deti. Kedysi lietal po celom byte teraz sa zdržuje len v jednej miestnosti. Tiež dúfam,že si zvykne a tie nálety a džobanie prejde,ale sme stále v pozore. Myslím ,že ked psík bude mať aj výcvik (odborný) tak sa zmení, známa tak chodila cca 8 mesiacov a psík sa zmenil na nepoznanie.
Naša Diana na tom bola podobne, jednoducho deti nezniesla. Nám pomohlo to, že bola zvyknutá mi spávať na bruchu a pokračovala v tom aj keď som bola tehotná, občas mi aj štekala na brucho, keď malý veľmi kopal a keď sme prišli z pôrodnice som jej ho dala oňuchať a ona nejako pochopila, že je nás viac, dávali sme síce pozor nikdy som ju s ním nenechávala samu, ale dalo sa to prežiť. Aj teraz keď sme s malý vonku ona radšej niekam zalezie a Maťko to toleruje a dáva jej pokoj. Psíka už nezmeníš, iba ho nejako musíš ustrážiť.
Ja sice nemam psika (chovam macicky), ale viem, ze tak ako ludia, aj zvierata rovnakych plemien mozu mat uplne ine povahy. Clovek si to bezne vsimne, ked ma zvierat viac. Ja by som tento problem riesila najskor kastraciou (zvierata potom zvyknu byt pokojnejsie). Ak by to nezabralo, tak by som vyskusala vycvik v nejakom stredisku. A ak ani to nie, az potom by som uvazovala nad tym, dat ho prec.
Inak vela krat som citala aj o tom, ze na taketo spravanie zvierat existuju terapie s homeopatikami a podobnymi zalezitostami (napriklad Bachove kvapky). Mozno by nebolo odveci vyskusat 🙂
Drzim palc aj so psikom aj s babatkom 🙂

aj keby si ho nejako odučila/neviem si však predstaviť ako,možno s pomocou nejakého odborníka/ tak ten psík bude pre dieťa VŽDY rizikom,je to zviera,môže mu hocikedy prepnúť,spomenie si,že deti neznáša a bude zle 😒 .najlpešie by ho bolo dať k nejakým bezdetným ľuďom