icon

Podávanie liekov, keď dieťa nespolupracuje

borihh
20. feb 2019

Ahojte maminky. Chcem sa spýtať ako riešite podávanie liekov? Malá nechce cez striekačku a lyžičke sa už bráni tiež. "Násilím" sa mi to nevyplatilo, lebo mala v strese zle prehltla, dusila sa a následne zvracala. Ako to riešite vy? Miešate lieky do jedla? Ak áno, ako? Ďakujem za pomoc

sticker
Strana
z2
lmaca
20. feb 2019

@borihh ako velke dieťa ?

bleblu
20. feb 2019

Treba liek streknut zvnutra smerom do lica a nie do hrdla, potom jej nezabehne. Bojovali sme s tym az do takmer 4 rokov. Nepomozes si, ked musi, tak musi.

kika831
20. feb 2019

@borihh tak ako sa uz pise nizsie- striekackou po malych davkach a do boku k licku, tak sa nebude dusit. Neviem ako stare mas dietatko, ale ked treba liecik dat, nie je o com premyslat. Sirupy su este fajn, horsie to je potom s pevnymi a velkymi liekmi. Aspon u nas 😉

borihh
autor
20. feb 2019

@lmaca 2 roky

borihh
autor
20. feb 2019

@bleblu dávam jej to smerom do lic alebo pod jazyk, ako sa podarí, no pri tom reve jej to zabehava, niekedy sa už aj bojím lebo len sa k nej priblížim so striekačkou už chytá paniku😔

borihh
autor
20. feb 2019

@kika831 ďakujem, snažím sa dávať jej to smerom do lic, ale v záchvate ktorý pri tom má jej to zabehava, buď jej to zabehne alebo vypľuje... už teraz mám strach z pevných liekov lebo sirup nezvládam, ma 2 roky.. ešte cca pred vyše pol rokom lieky v pohode dávala a zrazu takýto strach, neviem prečo 😏

lmaca
20. feb 2019

@borihh neskušali ste niecim uplatit myslim ze surupceky vedcinou pre deticky tak male nie su chutovo tak hrozne nejak ju namotivovat sladkost hračka ...spapas a ideme na smyklavku alebo nejak v tom zmysle ...

borihh
autor
20. feb 2019

@lmaca jasné, neúspešné.. teraz som rozmýšľala, že dať jej to do jedla, ale nestratí sa účinnosť lieku? Alebo do čoho by som jej mohla zamiešať sirup?

lmaca
20. feb 2019

@borihh do džusu

lubik87
21. feb 2019

@borihh veľký už spapa na lyžičke chválabohu a malej som kúpila dávkovač ..vrch je silikónový dierky smerujú na boky zatiaľ sme to zvládli takto 🙂

borihh
autor
21. feb 2019

@lubik87 ten davkovac nepoznám, vedeli by ste mi prosím pridať fotku?

lubik87
22. feb 2019

@borihh pridávam 🙂

jenny04
23. feb 2019

My sme mali tiez ten problem ,mala vrieskala a ked som jej dala na silu tak sa povracala .Mam dojem ze to bolo od kedy sme boli v nemocnici.vtedy mala 6m.Teraz ma rok a v pohode uz vezme lieky ale na lyzicku.Skus jej to dat do niecoho ineho,nejaky kalistek alebo mozno mas nejaky poharik od babiky a pod.A hlavne asi aby sama vzala do rucky a vypila.Treba skusat verim ze nieco zaberie .drzte sa

margareta52
Autor odpoveď zmazal
mimipau
23. feb 2019

Nám sa osvedčilo pri tvrdej tabletke rozdrviť ju medzi dvomi lyžičkami a zamiešať prášok na lyžičke do salka (piknik z tuby).

jumama
23. feb 2019

Nasa zo vsetkych sirupov grcosila. A preto ich aj potom nechcela, snazila som sa, aby sama si to dala, to tiez nezabralo, aj pol hodinu som cakala trpezlivo. Mala velmi citlivu chut a pila iba vodu, takze primiesat som nemala do coho. Naj je ta striekacka a snaha o spolupracu, nedat nasilu, pripadne ju naucit, nech si sama stlaci nostek prstami, ze jej to nebude smrdiet/vonat - a ked ma zapchaty nosik, prehltnut musi, lebo sa potom potrebuje nadychnut. Pozicat jej striekacku a staru flasticku vyumyvanu, nech lieci macka, babiku, hrat sa ze babika je chora a potrebuje liecik na teplotu. Uz s takymi malinkymi sa da na doktorov hrat. Predviest je ze babika nechce, ale nakoniec sa da presvedcit a s lyzickou alebo striekackou spapa liecik a vyzdravie.

zuzanockamt
23. feb 2019

a ako riešite veľké deti? 8-9 ročné ... prehĺtanie tabliet ... kvapky a niektoré sirupy ako-tak zvládne

katarinaaa12
23. feb 2019

U nas pomaha dat sirup a potom zajest malinkym kuskom cokolady. Nie najzdravsie ale funguje

elian
23. feb 2019

@zuzanockamt u nás tiež problém dcéra 9 rokov ....neprehltne ani b-komplex ... keď treba atb ... lekårka dáva tvrdé tabletky a ja rozdrvím - total je to hnusné horké ale inak to jednoducho nejde..... potom len infúzie 😯

zuzanockamt
23. feb 2019

@elian rozdrvené občas prehltne, inokedy nie ... podľa toho, ako je nastavený ... ale napína ho už len keď krabičku vidí

spuntik1997
23. feb 2019

@lubik87 Ahoj. Prosím ťa kde si kúpila tú striekačku resp. dávkovač? 🙂

lubik87
23. feb 2019

@spuntik1997 kamoška to predávala za 1€ ale myslím že objednávala z Ali alebo Wish 🙂

jakubik
23. feb 2019

U nas ak nieco z liekov nechceli tak im to dal v striekacke plysak alebo auto atd

lili205
23. feb 2019

Mala bude mať v apríli 2 roky a so sirupmi je to čistý boj...nasilu sa mi to tiež nevyplatilo dávať, lebo tak plakala až sa z toho pozvracala...ale niekedy sa proste inak nedá 🤷 keď má dobrú náladu tak občas sa dá podplatiť napr. chrumky alebo kúskom čokolády. Pije iba čistú vodu, takže nemám jej to dobcoho zamiešať, do jedla som jej to dala raz a už sa toho ani nedotkla, takže bolo dojedene...večer je to ľahšie, dávam jej ho v spánku...zoberiem na ruky, sadnem na fitloptu (nás verný uspavaci spoločník 😁 , trochu pootvorim ústa a pomaly davkujem aj na 4-5 krát...samozrejme že pri každej dávke sa začne mrvit a ksichtit sa, ale trochu pohojdam a je to ok...čiže toto u nás v noci super zaberá

lasenka3000
23. feb 2019

Aj my sme mali takyto problém ale vyriešili sme to tak, ze sme lieky sirup alebo kvapky zamaskovali v troche ovocneho cajiku a manžel povedal synovi, že si dajú preteky kto prvý vypije a vzdy sme ho nechali vyhrať a sa tešil s toho,že ani si nevšimol, že v čajíku niečo mal. A pil so slamkou to sa mu tiež páčilo 🙂

danii2
23. feb 2019

@borihh Liek si zo striekacky zje sama,keby som jej davala nasilu,tiez sa povracia.Za odmenu si vezme malu cokoladku.Aj sprej do nosa sa naucila sama.Je to taky ritual.Musi mat vodicku pripravenu a cokoladku a tak.

lola13
23. feb 2019

Ja som davala na tej najmensej lizicke ale na dva krat liek tak som mala istotu ze to nevyvrati cele z mensim odstupom zo striekacky ju napinalo

borihh
autor
23. feb 2019

Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za rady, budem skúšať všetky a uvidím, ktorá sa mi osvedčí. Ešte raz vďaka 😚🙂

siska25
23. feb 2019

@borihh Tak s liekmi u dcery mame bohatu skusenost. Ona nejedla piriadne ani len jedlo, nie este aj lieky. Po dobrom, hrami a sama si dat to neslo vobec. Jednoducho bud neotvorila usta alebo ak to aj sama vypila, tak to do minuty nakomplet vyvratila. Ona vracala aj z jedla, ak jej nieco obcas zostalo v krku. Neskutocne hysaky mala z liekov a doktorov. Uz ako polrocnej sme mali problem jej dat zjest vakcinu na rotavirusy, strasne ju napinalo z toho a to bolo mega skadke. Ak sme jej lieky dali do jedla alebo mlieka, okamzite na to prisla. Ani coko kalciovy sirup nedala. Jediny sposob u nas bol. Nalacno ( a to doslova, inak by vracala) zobrat na ruky poleziacky, muz nasilu otvoril usta, striekackou streknut, rychlo cistu vodu a dat cokoladu a nasledne dudlala dudel, aby prehltala. Fakt sme skusili vsetko, ona kvoli liekom by aj hodinu hysacila, toto bolo najrychlejsie a najucinnejsie.

suzkaa
24. feb 2019

Ja dávam synovi do jedla,k zemiakom s mäsom ,alebo niejake ine husté jedlo zamiešam mu to do jedla tak aby nevidel dám mu na lyžicu schované a zje to,mali sme tiež problém z liekmi a to sa mi veľmi osvedčilo,syn má 9

Strana
z2