Pokračovať v odplienkovaní po 4 dňoch bez úspechu ?
Ahojte, zaujima ma nazor mamiciek ktore si uz presli tymto obdobim.
Môj syn ma 26 mesiacov. S odplienkovanim sme zacali v pondelok. Zatial sama nehoda. Ak sa podari do nocnika, je to len preto ze na nom akurat sedel/preventivne ho tam posadzam/ Vtedy ho pochvalim, zatlieskame si, ideme vyliat, splachnut, paci sa mu to...
Ked sa pocika do nohavic, pride za mnou mi to ukázať, je mu to neprijemne, uvedomuje si ze je mokry. Sam sa vsak nevypyta. Dnes je to uz 4 den a ja neviem ci pokracovat. Pocula som nazory ze je to este malo, niektorym detom to trva dlhsie, kym im zapne...
Na serbliku ho vacsinou musim zabavat, telka, mobil, hranie sa. Ale uz vtedy na nom vidim ze je moc sustredeny na hru a nie na to co ma robit.
Mam to este odlozit, alebo vytrvat? Dakujem
Vydrzat by si mala 2t cca ked to nepokde odlozit na par mesiacov. Prvy den je dolezite sa ho neustale pytat treba piskat? Treba piskat? Dokolecka dokola ako zaseknuta paska😅potom kazdym dnom tu zospovednost presuvat na neho. Moj sa takto odplienkoval za tri dni. Plienku nedavat ale vobec ani vonku, iba na spanie
@sapetka stale sa pytam, ukazujem mu, babiky chodia cikat, vsetko mozne, uz si pripadam ako debo...niekedy mam pocit ze ma ani nevnima.. plienku davam len na spanie
@evitka83 a tiez ste to takto mali, ze sa nepytala zo zaciatku ale len to pustila hocikde?
No niektorym detom to trva dlhsie. Ja som do mojho hustila tak ze mi uz povedal “mamka uz prestan”😁
Držím vám palce, 4dni je zatiaľ málo. My sa už mesiac snažíme a žiaľ neúspešne, sama sa nevypyta ani za svet 😔 ale možno fakt robím chybu, že jej dám plienku keď ideme von no ona by sa pocikala a čo potom vonku? Precikany overal, všetko... Neviem tiež čo robiť, či skúšať ďalej alebo si dat pauzu.
@gurags no my uz 4 den nevychadzame z domu a uz zacinam byt na prasky
@sapetka tak toto u nas nehrozi, lebo zatial moc nerozprava, ale ciko a kako vie povedat
fúúú začala si v zlom období😉mohla si počkať do apríla-mája a už by to bolo o niečom inom...cez deň idete von bez plienky a ocikáte trávičku a stále dokola - môžeš skúšať hodinu či hodinu a pol....teraz už ale počkaj ako ti kočky radia....naša má 2roky takže tiež sa to začne na jar - inak treba potom so sebou nosiť náhradné veci ked sa pociká vonku....preto je lepšie začať keď je teplo...
Ja mam malú v októbri, tiež som chcela okolo 2 rokov oducat ale predsa len cez zimu to nieje bohviečo, začali sme na jar a asi týždeň to trvalo, kým sa zacala pýtať, ale keď bola v zápale hry alebo na ihrisku, tak som sa jej pýtala ci chce ist
Cez zimu je to naprd, lebo keď sa ti aj bude pýtať, kým ho zo všetkého povyzliekas, tak aj pusti a byť len kvôli tomu doma, bola by som tiež na prášky
Počkaj chvíľu . Ja keď som staršieho odplienkovala tak on sám s tým prišiel - nerozpravanie nie je prekážka , môj doteraz nehovorí . A bolo to bez nehôd , teda raz , dvakrát maximálne za cely čas . A robila som to tak . Najprv doma nahý , potom doma s oblečením , potom krátke prechádzky von , na dlhé trasy mal stále plienku , potom postupne predlžovanie intervalov . Potom ďalši level plienka v aute a nedávno plienka na spanie . Celé to trvalo asi tak mesiac ... ja som sa nikam neponahlala ako to zvyknú robiť , že vezmú plienku a potom sa sťažujú , že všetko majú pocurane 😅
Po skúsenostiach so staršou by som ti poradila ešte možno 2 dni skúšať a keď to nepôjde, stropni to. Moja dcéra sa kvôli tomu, že som na ňu tlačila, prestala pocikavať až po 3 rokoch 🙈 teraz mam 2 ročného syna a teda začneme až teplo keď bude. Ja si už nervy ničiť nebudem. Myslela som si, že je to o vytrvalosti - nie je!!! Kým nie je dieťa na to dozrete, svojou snahou to len kaziť budeš ☹️
práve preto my ani nezačíname a malá má 2roky...dokonca nastúpila do škôlky a povedali nám že ju odplienkujú, ale tiež ju ešte nedávajú na šerblík...dokonca doma chodí len na záchod ale kakať a to teda až keď vidíme že tlačí...má síce 2roky ale pripravená nie je lebo ani na záchode ani ak sedí náhodou na šerblíku nevie čo po nej chceme, keďže v plienke necíti keď sa pociká že je mokrá...ale v lete sa skúšala nechať bez plienky (1,5roka) a keď sa pocikala dostala normálne hysák - jednak ju to studenilo a jednak nechápala čo to je 😉
ak máš partnera,nech mu aj on ukazuje ako pišajú chlapi 😉
Moja ma 2 roky aj mesiac. Pekne povie, ze jej treba cikat alebo kakat, ale ako nahle poviem, ze ideme na serblik alebo zachod, reve, ze nechce. Pritom pomedzi to si stale stahuje plienku a sada na serbel, ale len ked jej netreba. Ked jej treba, nechce, lebo chce cikat a kakat do plienky. Len 2 krat sa vycikala do zachoda a serblika. Zaciatkom marca ideme na dovolenku, tak dovtedy ju este necham s plienkou, kedze budeme letiet a vela cestovat v aute, ale ked sa vratime, vezmem jej plienku.
Byt tebou, asi este pockam zo 2 mesiace a vezmem plienku az ked bude vonku teplejsie.
Tiez sme prechadzali podobnym, jednoducho serbel odmietal, ani telka, mobil, knizky, nic ho tam neudrzalo. Teda ked mal rit holu. V ramci hry, obleceny na nom rad jazdil po parketach. Takze sme cakali tak nejako na "zazrak", ktory sa dostavil na jar tak, ze bol panko uplne nahaty (ani vrch nemal, bolo dost teplo) a serbel si otocil opacne (ta vyvysena cast sla pred pindura) a cikal. Potom sme to zdokonalovali vonku (opat nahy, teplo bolo, mame vlastny dvor). Vycikavali "sme" obrazky do hliny, "polievali" stromy, kvetiny, skalku... "omaloval" aj plechovu branu na garazi...prvy poobedny spanok super, riskla som bez plienky, vyslo to. Hned po zobudeni opat serbel opacne, vyzliekol si tricko (rit hola bola) a pekne sa vycikal, na vecer aj vykakal. Ale musel byt vzdy holy a serbel opacne. Nocne nehody trvali necely tyzden. Ma uz teraz 5,5 roka, chodi uz samozrejme na velky zachod, ale do dnes mu ostalo to, ze aspon pri kakani nemoze mat na sebe "vrch" - tricko, tielko. Lebo ze vraj by si to okakal... Nepamatam si, ze by sa take stalo, neviem odkial, resp ako si to v tej makovicke vygeneroval, ale neriesim to, predpokladam, ze to nejako odzneje same...nezufaj, daj tomu cas, vyuzi teple obdobie a zvedavost, ked to nepojde na serbli, na stojaka urcite, alebo skuste serbel rovno preskocit

Este by som chvilu pockala, my sme trenovali 2-3 tyzdne, kym sa zacala sama pytat cikat cez den.