Polročné bábo je celý deň mrzuté
Prosím vás poraďte mi už neviem čo mám robiť.Posledný týždeň je môj synček každý deň a takmer celý deň mrzutý.Najprv som si len myslela že sa dožaduje mojej pozornosti ale on aj napriek tomu že si ho vezmem a sa sním hrám stále neprestáva.Nenazvala by som to plačom skôr take mrnčanie.Skúšala som už všetko no nech sa ho snažim akokoľvek zabaviť a hrať sa sním všetko ho uspokojí najviac 2 minúty.Akokeby sa stále nudil.Niesom schopná v domácnosti urobiť vôbec nič..Skúšala som ho nechať trošku poplakať ale on mal väčšiu výdrž ako ja.Mám už nervy na prasknutie a to ma trápi
bruško, zúbky alebo oboje
Nikde nevidím vek. Ale moja dcérka takáto bola vždy po očkovaní a ked jej išli zúbky. Vtedy zaberalo zabaviť ju len na pár minút. Boli to ťažké dni
Fakt neviem asi to budú zubky ale na ďasnách zatial nieje nič vidieť ani cíťiť
môj mal prvý zúbok ako 5-mesačný, ono to fakt strašne bolí aj dospelého, a bábätko ti nevie povedať, že mami bolí ma to... skús mu dať nejaký gélik na ďasienka alebo hryzátko
daj mu Nurofen to mu ulavi
Určite mu dám zajtra nurofen a s akým gélom máte dobre skúsenosti.
S nurofenom by som pockala, pokial nebudemat teplotu alebo vyslovene nebude plakat od bolesti. Veď keď bude mrnkat teraz každý deň, budeš mu stále dávať nurofen ? Snáď nie . Treba hryzatko, masírovať dasienka, mojkat, zachladit nejaké tvrdé kúsky zeleninky, to babatkam ulavuje.
@lenka3008 Nam pomohol Calgel. Je to lokalne anestetikum, len sa musis pozriet, kde to ma zdurene...alebo urobit tlak na dasienka (jemne), ze kde zareaguje. Tam natries malilinko gelu. Zvacsa idu prve dolne jednotky, potom horne jednotky. Ale u deti sa mozu vyskytnut rozne atypie, preto skus tu palpaciu (jemne pritlacenie).
@lenka3008 Tiez si myslim ze idu zubky. Niektore deti to prezivaju zle. U nas nebolo vobec nic vydno na dasnach ked mu isli jednotky... ziadne opuchy, hrbolceky, nic cervene.
Skus take hryzatko ktore sa da schladit alebo skus handricku namocenu v studenej vode, to mal nas velmi rad aj ked bol z toho dost mokry. Problem je ze aj toto zaberie len tak na 5-19 minut. Ale ak to zaberie, budes vediet ze su to tie zuby.

nejdu mu zuby?