Pomoc pri starostlivosti o dieťa: Ako nájsť opatrovateľku?
Nesudte ma prosim.
Ide o to, ze to s dietatom nie uplne psychicky zvladam. Stale place, v noci nespi...
To nie je kazdopadne tema diskusie. Chcem sa spytat, mali ste niekoho, kto vam pomahal? (Na rodinu sa spolahnut nemozem). Da sa najst opatrovatelka aj pre 6 mesacne deti?
Na jasle je este maly. Kam ho mozem "odlozit"?
Otec samozrejme pomaha ako len vie. Ja sa pytam na dalsie, externe formy pomoci.
Samozrejme, ze vies najst opatrovatelku. Nikto ta sudit nebude, zajdi si obvodny a ten ta nasmeruje psycholog-psychiater a nastavi liecbu. Maly tiez smer pediater a smer gastro na zaciatok. Mojmu vadila laktoza v materskom mlieku, co to dieta revalo prve mesiace bolo nepredstavitelne.
Nájdeš opatrovateľku aj k 6 mesačnému bábätku, ale pocitaj s tým, že to dieťa si začne vytvárať citové puto aj k nej a možno tá nahradí
No v prvom rade naozaj zistit prečo nespí a plače
Lebo až tak to nevyzera, že by za tým NEbol problém
A hlavne ako dlho to trvá, či po 3 dňoch nevladzes alebo po mesiacoch
Daj si vysetrit aj ty krvný obraz
Ja po pôrode som mala dlho nedostatok minerálov, ktoré majú obrovský vplyv na psychiku a telo
nepomahal nikto okrem manžela . mala mrnčala a mrnčí doteraz ma 5r a to sme snou 99% nebývame bez nej..
Nájdeš opatrovateľku aj k 6 mesačnému bábätku, ale pocitaj s tým, že to dieťa si začne vytvárať citové puto aj k nej a možno tá nahradí
@anonym_5c6d94 dieta ma puto aj k otcovi, surodencom, babke, tete a komukolvek dalsiemu..nemyslim, ze prave toto, ze ju niekto nahradi potrebuje pocut... ja chodim od roka maleho do prace, maly je u opatrovatelky a aj ked ju ma velmi rad, dobre vie, kto je jeho mama... ona teraz potrebuje pomoct, mozno jej staci aj 1-2 dni v tyzdni a pomoze uz to... alebo nocnu sestru dohodnut, nech sa par noci vyspi...
Ja mám druhé dieťa náročné. Našťastie je druhá, tak som už čo to vedela. Treba najskôr zistiť či nieje hladné, pocikané, nebolí ho bruško alebo mu nejdú zúbky. Ja osobne by som tak malé dieťa len tak hocikomu nezverila. Ak aj tak cez deň niekoho. Skús u Vás do skupiny mesta napísať aké máš predstavy. Naša má 18 mesiacov a už sa to zlepšuje. No aj tak noci bývajú stále zle niekedy je aj každú hodinu hore. Pocikaná, smädná alebo hľadá cumlík. U nás sú to hlavne zúbky no a cez deň je to povaha. Vyžaduje si väčšiu pozornosť.
Určite nájdeš, ale najprv treba zistiť príčinu nepokojného bábätká.
A myslite si, ze to zo mna robi zlu matu? Potrebovala by som strazenie napr. na 8 hod, 2x do tyzdna
Sama neviem, mam zmiesane pocity. Je toho na mna proste moc, ale na druhej strane, viem ze by som mala s dietatom byt co najviac.
A myslite si, ze to zo mna robi zlu matu? Potrebovala by som strazenie napr. na 8 hod, 2x do tyzdna
@anonym_autor nechceš vyskúšať najprv na kratší čas? Lebo dať pol ročné dieťa, ktoré bolo stále pri mame alebo otcovi hneď na 8 hodín niekomu cudziemu asi najlepšie pre to dieťa nebude. Nie si zlá mama ak si chceš oddýchnut, no neviem teda či hneď na 8 hodín je super nápad. Skús na hodinku- dve a uvidíš ako bude dieťa reagovať. Ale pokiaľ dieťa stále plače tak súhlasím s @anjelicek26 že treba riešiť príčinu. Asi tomu malému niečo vadí ak to takto dlhodobo.
@anonym_autor riešila si to s pediatrom?
@anonym_autor ale prosim ta aku zlu matku? na SVK mame jediny v EU tak dlhu matersku , vsade vonku su tieto sluzby bezne... navyse dva dni v tyzdni , aby si si oddychla, nevidim ako problem... ked si to financne mozes dovolit, tak je to len tvoje plus... a komu budes zlou matkou, ti moze byt jedno. mna malo pol mesta v hube, preco som sa v 7 mesiacoch mojej dcery isla do prace... podotykam na 16h uvazok tyzdenny, s moznostou robit tak ako ja chcem, v dedine 7 min od domu... s manzelom pracujucim na tri zmeny.... kazdy to riesil, preco som odisla od vytuzeneho dietata... ktore bolo so svojim otcom spalo a potom som uz davno bola doma... alebo bola so svojou babkou... takze tolko k tomu, kym mi neplatis ucty, tvoj nazor je mi u prdele
@anonym_autor nemôže plakať preto, že si nervózna? Neviem, či by som to riešila tak, že dám na 8 hodín dieťa cudziemu. Nech si vezme manžel týždeň očr na teba a pomôže ti. Prevezme za teba všetko s dieťaťom, ty si oddýchni.

@anonym_autor v prvom rade zistit preco stale place a nespi.... Dá sa najst opatrovatelka aj k tyzdnovemu babatku... preco by sa nedala...