Poznáte kurz Nevýchova?
Ahojte žienky, poznáte Nevychovu? Mali ste zaplatený nejaký kurz? Oplatí sa?
Ďakujem za odpovede
@janulka257 Ahoj, ja som si presla takmer vsetkymi webinarmi gratis, odporucila mi to kolegyna. Sledovat s porozumenim, vybrat si, s cim sa stotoznujes. Myslim, ze stacia aj tie kurzy zdarma. Take zakladne motto je, ze deti zrkadlia dospelych (napr. u babky je agresivnejsie alebo hlucnejsie, lebo babka na kazdy pohyb dietata reaguje s hlasovym prejavol jjeeeeziiiis, neudri sa). Alebo dalsi bod, ktory sa mibpaci je, ze upozornuje rodicov na podprahove ponizovanie deti, ktorym ss treba vyhybat (ty si ale truhlik, nic sa ti nedari, nooo, nie si najkrajsia na svete, alebo aaaano, vsetci su len na teba zvedavi).
Takze casto utuzuje hlavne vztahove motta vo vychove. V tom zmysle, ze ked sa budes spravat k dietatu s respektom, v ramci dobrotivych hranic samozrejme, dieta Ti toto spravanie vrati, bude Ta zrkadlit. Takze na inspiraciu je to fajn, nuti Ta zamysliet sa nad svojini celkovo medziludskymi vztahmi.
@janulka257 Janulka, teraz citam Tvoj koment ohladom Tvojho detstva, ano, je pre Teba vhodna. Mam pocit ze pre kazdeho z nasej generacie... povedzme si, ze tie vychovne metody aj pri najlepsej voli neboli velmi infantocentricke. Presne ako som uz vyssie pisala, pracuju prave s podprahovostou teda so vzorcami, ktore dedime vlastnou vychovou, detstvom. Casto len citime ze to nechceme robit rovnako ale nevieme ako na to. Na tomto kurze je fajn to ze to otacaju naopak, ocami dietata. Ak najdem poznamky, co som si robila z jedneho kurzu presne na temy, co Ta zaujimaju, vyfotim a poslem Ti (snad to po mne precitas mam skarede lekarske pismo 🙂 )
@biela_sova ďakujem, to by bolo super 😍
@janulka257 hladam hladam, len potrebujrm viac casu, kdesi som to zalozila. Ked nenajdem napisem Ti ich z hlavy, pamatam si prave to, co Ta najviac zauj8ma, vzhlsdom na "rodinnu anamnezu"
@biela_sova dakujeeeem 🙂
@janulka257 ja som tiez narazila na Nevychovu, videla som 2-3 webinare. Mam 21-masacnu dcerku a zaujmalo ma ako zvladat, ked stale, asi 15-krat denne protestuje (nechce sa prebalovat, obliekat, vyzliekat, spat, jest...no zlozite obdobie) no mne tie metody nefunguju. Ja neviem...asi robim nieco zle, ale u nas pomaha v urcitych situaciach len ked zvysim hlas a ona vidi, ze som nahnevana. Vacsinou sa snazim riesit vsetko s kludom a nejakym kompromisom a aj to vacsinou ide, ale ked uz musim takychto situaci riesit 5-6 len za doobedie, tak mi tie Nevychovne metody nejdu aplikovat. Snazim sa davat ale pozor na take tie hlupe frazy co ponozuju deti alebo aj ked mala velmi place nikdy od nej neodchadzam, nikde ju nezatvram alebo jej neodpopieram, ked chce byt pti mne, aj ked ma neviemako hneva, to je podla mna velmi skodlive.
Ahojte kocky nemate nahodou pozbamky zo vcerajsieho webinaru? Ja som zaspala 😅
@katrin21 raz sme to skúsili pri našej nervacke v 4 rokoch..
Že zavrieť ju v izbe.. za 5 minút bola nakomplet rozhadzana celá izba a vytrhnutá tapeta. Jednoducho človek skúša čo zaberá na to dieťa a verím, že na každé dieťa sú iné finty..
Moja je tak tvrdohlavá a temperamentná, že nakoniec zaberá len neustála komunikácia… veľmi veľmi vyčerpávajúca cesta.. a aj keď som tomu nikdy veľmi neverila u nás je to jedine čo zaberá..
@sasenka1307 uf,vytrhana tapeta? To uz vyzera na velke problemy, to uz by som sa poradila s detskym psychologom.
Ahojte žienky, poznáte Nevychovu? Mali ste zaplatený nejaký kurz? Oplatí sa?
Ďakujem za odpovede
Na túto otázku odpovedám:
Poznám, mám Kurz absolvovaný, vrátane webinárov zadarmo. Za mňa áno, môžem odporučiť, pokiaľ chceš aby ťa dieťa rešpektovalo lebo ti dôveruje, lebo máte otvorený vzťah a viete sa na seba spoľahnúť. Dieťa výchovávame od narodenia, ako sa správame k dieťaťu, partnerovi, okoliu, ako sa partner správa k nám ... to všetko preberá dieťa, ktoré samozrejme skúša a my ho usmerňujeme. Výchova dieťaťa je podľa mňa najťažšia vec ktorú ak chceme robiť poriadne je dobré o nej vedieť čo najviac a vybrať si to svoje, to, z čoho máme ako rodič vo vzťahu k dieťaťuu dobrý pocit.
Tak, ako si neviem predstaviť že by ma kvôli nie správnemu pochopeniu a vykomunikovaniu zavreli do izby (napr.) aby som sa skľudnila a potom bola akože OK, neviem si to predstaviť ani vo vzťahu k vlastnému dieťaťu (ktoré mi je najbližšie) a ktoré je práve v ťažkej chvíli, keď si nevie dať rady so svojími pocitmi, keď mi nevie povedať prečo je podráždené, prečo plače, prečo nechce požičať autíčko ... atď. Že by som práve teraz nebola pri ňom, aby som mu pomohla zvládnuť situáciu so cťou, aby sme si to prešli a prežili spolu a spolu našli riešenie ako ťažkú situáciu zvládnuť? Takýchto situácii je milion, v každej situácii sa nejako správame. Ide o to, aby sme to vždy zvládli s dobrým pocitom v sebe a voči dieťaťu. Je to o komunikácii, vzore, intonácii, správaní sa voči okoliu všeobecne. O tom veľmi zhruba je Nevýchova, ktorú ja môžem len odporučiť, aj keď z toho nič nemám 🙂 len posúvam ďalej svoj názor.
@biela_sova Ak je to možné, aj ja si prosím poznámky.
@lucy678 Lucka poznamky uz asi nemam, lebo som davjensie menila mobil, ale odporucam na IG pozriet @detijsoutakylidi @barbora_bali @nevychovna_mamina @nevychova @rodinna_lekarka @elipredeti - toto su vsetko profily na temu respektujuca vychova, tie temy sa stale dookola opakuju, su to v podstate poznamky z nevychovy akoby.
@biela_sova ďakujem

@katrin21 tak sa vratme k povodnemu prispevku lebo ty to uz posuvas niekde inde. Nezavriem dieta do izby kvoli tomu aby som si ja nieco dokazovala ze mam nad nim moc o tom bola rec....snad uz rozumies