Pravidlá na ihrisku
Ahojte, práve sme sa vrátili z detského ihriska. Mam 12 mesacne mimco. Už vie chodiť, tak som ju oprela o takú hojdacku na pruzine (ja neviem ako sa to vola🙂). Hojdacka je stabilná, tak som sa nebála a sadla som si o meter vedľa. O chvíľku dobehlo také malé dievčatko, a moju malú odstrcila a chcela vyliezť na tu hojdacku. Tak som vyštartovala aby nespadla. Tak som malej povedala nech je opatrnejšia, že ona je ešte babatko.
Tak jej oco zasa po mne kričí, že ona je tiež este mala, že ma len tri roky a jej mama mu pritakavala. Myslím ze som jej nič také zlé nepovedala. No nejako to zo mňa vyletelo asi pretoze som sa zlakla.
Ako mám nabudúce reagovať?
nabudúce by som s takým drobcom na ihrisko nešla, veľa z toho ešte nemá a nezabrániš tomu, aby ho naháňajúce sa deti nezhodili. Reakcia rodičov bola ale divná, mali naopak dieťaťu vysvetliť, ako sa má správať k menším deťom, lebo ono ešte nevie, že to maličké neodstúpi, aby sa ono mohlo hojdať
Tieto ihriská mi niekedy spôsobujú migrény 😂 niekedy to skončí tak,že musím strážiť svoje a ešte aj cudzie deti. Rodičia prídu sadnú si na koniec ihriská, kecaju,prípadne pozerajú do mobilu a moje dieťa idú "kone dodupat" niekedy mi príde ,že sú tie deti ako odtrhnuté z reťaze. Strkajú sa,predbiehajú,že je niekto na šmykľavke a ešte sa nestihol postaviť,že na lanovke sa nepustam kým nieje priestor prázdny a milión takých veci. Moju dcérku 4rocnu skoro vykopol chalanisko z domčeka lebo sa začal hojdat tam kde je šmykľavka a vedel,že tam nieje sám a nemal 6 ani 7. V detskom kútiku jej skoro skočil na hlavu chalanisko, ktorý mal ísť úplne inakede ale si skrátil cestu a skočil do trampolíny aj keď videl malé dieťa tam 🤦kto bude na vine ja čo som strážila svoje dieťa alebo mama,ktorá bola na káve ma úplne inom konci kútika? Niekedy je to o nervy ozaj 😁
ihriskasu presne taketo, rychlo sa uc a nepytaj sa na pravidla, neexistuju. skupina rodicov tam chodi vypustit deti a nestarat sa. ale ako akonahle deti robia zlobu a ty ich upozornis, okamzite su na mieste a riesia ta. nie svoje dieta, ale teba a druhych. za seba poviem, ze pri rocnom, co nechodi, by som bola na ihrisku stale lebo ihrisko je dzungla. byt na strane tych druhych tak si dieta sledujem a sama mu vysvetlim celu situaciu. obrn sa, takychto stretov bude na ihrisku este vela vela. napr. v BA v Medickej ihrisku poobede peklo - nikym nekontrolovane 5-6 rocne decka ako besne, tam len skoro doobeda ked je klud lebo skolkari a mensi skolaci vtedy nie su
Tak ja mam dceru 1,5r bola som s nou na ihrisku,stojim jej stale za ritou a aj tak sa stalo ze jej asi rovnako stary chlapec hodil hracku do hlavy.nastastie nie silno.nemohla som nic.kde mal chlapec matku,si mozem len domyslat.iba som mu ticho povedala davaj pozor, lebo som videla ze sa zlakol.malu som pomojkala a hotovo.tam nemozes nic ine.na svoje dieta sj musis davat pozor sama,deti nedavaju pozor na ostatne deti ani 6 rocne,nie to este 3 rocne.
Pre.toto.sa snazim chodit zatial na ihriska v casoch, ked tam nie je najvacsi naval, dvojrocak SA snazi liezt na preliezky, ale.na niektorych je Este pomaly a casto uz dost velke deti na to nedbaju a veselo SA nahanaju aj na tychto detskych preliezkach. kde maju rodicov netusim, no nemam v plane ich stale riesit..doobeda je to v pohode, na ihriskach su Len drobci, s ktorymi su mamy doma a to su aspon velkostou a schopnostami vacsinou podobne deti, takze treba davat pozor, ale skor sa naucia nejako spolu vychadzat.

Podla mna si reagovala dobre. Ja som uz parkrat povedala starsim besnejsim detom aby brali ohlad na syna a aj synovi casto vravim aby daval pozor ak je tam mladsie dieta. Ale nie tak ze im nieco prikazujem, ale skor v ramci konverzacie. Ahoj, toto je Alex, on je trochu mladsi ako ty. Daj pozor ked behas okolo neho, dobre?
Ale samozrejme sa nespolieham na to ze sa tak aj stane. Ja nesedavam na lavicke, ja sa s detmi vzdy hram, este aj na suchalke takej vacsej sa pustam ak nie je vela deti. Syn to zboznuje.