icon

Predčasný pôrod v 25. týždni: Skúsenosti mamičiek

tatiana234
Včera o 11:16

Ahojte porodil niekto takto skoro ? A ako bolo naxtom babatko casom atd ? Nepytam sa teoreticky pytam sa na realne skusenosti mamiciek takto extremne predcasne narodenych deto

Dakujem

anonym_8f009c
•
Včera o 11:17

@tatiana234 znama porodila v 27tt babatko prežilo, ono je vždy najlepšie to udržať, čo najviac ako sa dá, držím silno silno palce

anonym_817545
•
Včera o 11:21

nezazila som ale do ppdarne s nami chodil jeden otecko, mali dvojicky narodene 26 tt, jedno bolo v tom case este v inkubatore druhe bolo uz doma a bolo v poriadku. mali asi 3 mesiace ked sme sa stretli prvy krat, teraz maju baby 2 roky su ok, drzim silno palce nech vsetko dobre dopadne

anonym_e20333
•
Včera o 11:33

stretla som v nemocnici maminku, ktorá mala dievčatko narodené v 29 tt. malo 3 roky a bolo bez diagnóz. Pravidelne chodili do rôznych amb. kde boli v sledovaní.
Poznám prípad že sa dieťa narodilo v 39 tt a bolo postihnuté.

parvinka0001
•
Včera o 11:37

Je tu skupinka skús sa tam opytat

https://www.modrykonik.sk/group/2007/

anonym_1c9db7
•
Včera o 11:38

Ano narodeny v 25tt, autista niekolko operacii vsetkeho mozneho plus detska mozgova obrna.

anonym_cfd9e0
•
Včera o 11:50

Naco ti je to vediet? Aky vypovednu hodnotu ti to da, ze jedno dieta to zvladlo bez komplikacii ine s roznymi ochoreniami? Ved to iste je aj pri porode v termine nikto ti v tom neda istotu aj predscasne narodene su zdave aj chore aj deti narodene v termine zdrave aj chore.

anonym_b9e65a
•
Včera o 11:59
@anonym_cfd9e0

Naco ti je to vediet? Aky vypovednu hodnotu ti to da, ze jedno dieta to zvladlo bez komplikacii ine s roznymi ochoreniami? Ved to iste je aj pri porode v termine nikto ti v tom neda istotu aj predscasne narodene su zdave aj chore aj deti narodene v termine zdrave aj chore.

@anonym_cfd9e0 keby to hrozilo mne, tak ma tiež zaujíma aké rôzne situácie môžu nastať, aké skúsenosti majú ostatní. Ty by si si o tom nechcela nič dopredu prečítať?

timea301196
•
Včera o 11:59

Daj sa ku nám do skupiny. Pre predčasne narodených

anonym_e20333
•
Včera o 12:18
@anonym_cfd9e0

@anonym_cfd9e0 chce čítať , že aj tak má nádej na zdravé dieťa. Ale tebe to asi nedochádza že matka sa bojí čo bude.

oceanahory
•
Včera o 12:23

@tatiana234 Poziadaj o pridanie do skupiny na FB, je tam kopa mamiciek so skusenostami. Drzim velmi palce! 🤞

anonym_ac0aaa
•
Včera o 12:39

Neter narodená v 28tt, má veľmi dilné dioptrie, sluch tiež nie je ok, má načúvací prístroj, zš začala s odkladom s nultým ročníkom v špecializovanej škole, napriek všetkým snahám a cvičeniam pohyb tiež nie. Čoskoro bude mať 15. Napriek všetkým handicapom, učí sa dobre, chodí na rôzne krúžky aj pohybové.

anonym_ca0954
•
Včera o 12:45

ono moc nezalezi na tt ale na komplikaciach preco bol porod skor a co malo dieta po porode. poznam predcasniatka ktore maju kooopu problemov (vacsina) a tiez dieta narodene na ulici bez aplikacii lieku na dovyvijanie pluc s najlepsim moznym koncom ma cca 10 rokov a "vsetko" v poriadku (v ramci normy) hoci zaciatky boli extremne narocne (prve 2 roky zivota) potom len lepsie a lepsie

anonym_c99582
•
Včera o 12:49

V 25 tom týždni bohužiaľ treba čakať najhoršie scenáre a neustále návštevy rôznych doktorov

anonym_3c1b73
•
Včera o 13:49

Kolegynin syn bol narodeny do 28tt,neviem presný ktorý týždeň . Zdá sa mi že 25tt. Bolo to pred 30 rokmi. Úplne zdravý chalan, poznam ho. A má ešte veľký talent na kreslenie. Ale teda strašili ju že bude mať diagnózy, slepý, hluchý. Chvalabohu nakoniec nič z toho.

anonym_cfd9e0
•
Včera o 13:58
@anonym_e20333

@anonym_cfd9e0 chce čítať , že aj tak má nádej na zdravé dieťa. Ale tebe to asi nedochádza že matka sa bojí čo bude.

@anonym_e20333 ale pointa je, ze jej to nepomoze kedze nevieme zdravotny stav dietata, ktore sa tak narodilo moze mat zdrave takmer urcite alebo urcite alebo hoc aj 100 komentarov bude mat plnych nadeji a podpory a nebude mat zdrave. Je to smutne ale je to fakt.

anonym_cfd9e0
•
Včera o 13:59
@anonym_b9e65a

@anonym_cfd9e0 keby to hrozilo mne, tak ma tiež zaujíma aké rôzne situácie môžu nastať, aké skúsenosti majú ostatní. Ty by si si o tom nechcela nič dopredu prečítať?

@anonym_b9e65a nie, na laickom fore urcite by som nechcela ved to je takmer to iste ako keby googlila alebo AI sa pytala ziadnu realnu hodnotu to mat pre nu nebude. Tiez som mala viac krat aj s tehotenstvom komplikacie a ani raz som tu nezalozila diskusiu ale spoliehala sa na lekarov a ich druhe a tretie nazory.

anonym_b9e65a
•
Včera o 14:04
@anonym_cfd9e0

@anonym_b9e65a nie, na laickom fore urcite by som nechcela ved to je takmer to iste ako keby googlila alebo AI sa pytala ziadnu realnu hodnotu to mat pre nu nebude. Tiez som mala viac krat aj s tehotenstvom komplikacie a ani raz som tu nezalozila diskusiu ale spoliehala sa na lekarov a ich druhe a tretie nazory.

@anonym_cfd9e0 ok, ale nemusíme byť všetci rovnakí však?

evinku
•
Včera o 14:20

@tatiana234 ahoj... Mam syna narodeného v 26tt... Ma 13 mesiacov bio a korigo 10m...je úplne zdravy... Našťastie 🙏 síce zo začiatku veľa kontrol, rehabilitácie a podobne... Ale keď sa človek venuje dieťaťu, tak to ide pekne... Kľudne napíš, ak by si chcela...

anonym_cfd9e0
•
Včera o 14:23
@anonym_b9e65a

@anonym_cfd9e0 ok, ale nemusíme byť všetci rovnakí však?

@anonym_b9e65a vsak len som odpovedala na otazku ktoru si TY polozila 🤣 ja viem, ze nie sme vsetci rovnaki ale toto naozaj nebude mat ziadnu hodnotu pre autorku, nech uz sme akykovek.

anonym_bea10e
•
Včera o 16:39

Treba k tomu pristupovat pragmaticky a poriadne dieta povysetrovat. Poznam pripad, kde lekari sice "nestrasili", skor naopak, ale prehliadli DMO. Chalan na to prisiel tak, ze ho v puberte zacali bolievat nohy. A najst neurologa ktory ho v jeho veku diagnostikuje a vobec mu napadne tato moznost nie je lahka uloha. A hej, suhlasim s tym ze je to strasne individualne.

vevesh
•
Včera o 16:42

@tatiana234 mam v 26tt. Ano, dostali sme 4 A4 z oboch stran s popisanymi moznostami chorob. Prve tri roky sa priprav na vela vela chodenia po lekaroch. A ako sa to vyvinie, nikto nevie- moja prezila, ma troch problemy s traviacim traktom, mozno adhd, mozno v puberte okuliare. "Cezizbovy" kolega zomrel este v nemocnici. Treba ist den za dnom a riesit problem takisto den za dnom, dokym dieta neprepustia z nemocnice. A az potom cas ukaze, ako na tom dieta je-bude. Prajem vela stastia a netreba sa vzdavat❤️

marianarem
•
Včera o 17:27

@tatiana234 Ja poznam uz dospeleho chlapa, ktory sa okolo tohto tyzdna narodil. Vedie uplne normalny zivot, ale ma take chatrnejsie zdravie.

polovnicka92
•
Včera o 17:40

Ahoj, mame známu nrodenu v 28tt..uz taha na 50ku vôbec nič jej nie je, ma dve zdravé deti, veľmi držím prsty, nech už riešite čokoľvek

anonym_6c9756
•
Včera o 21:38
@anonym_cfd9e0

@anonym_b9e65a vsak len som odpovedala na otazku ktoru si TY polozila 🤣 ja viem, ze nie sme vsetci rovnaki ale toto naozaj nebude mat ziadnu hodnotu pre autorku, nech uz sme akykovek.

@anonym_cfd9e0 keby si mala aspoň trošku empatie….
Topiaci sa aj slamky chytá. Predstáv si, že mne tiež veľmi psychicky pomohlo, keď som si pri tom istom čo zažíva autorka, čítala diskusie a fóra. Očividne si nemala až tak vážne komplikácie a dieťaťa sa ti nenarodili prvej

anonym_cfd9e0
•
Dnes o 03:21
@anonym_6c9756

@anonym_cfd9e0 keby si mala aspoň trošku empatie….
Topiaci sa aj slamky chytá. Predstáv si, že mne tiež veľmi psychicky pomohlo, keď som si pri tom istom čo zažíva autorka, čítala diskusie a fóra. Očividne si nemala až tak vážne komplikácie a dieťaťa sa ti nenarodili prvej

@anonym_6c9756 som rada, ze poznas moj zdravotny stav aky som mala este lepsie ako ja alebo samotny lekari a ci to bolo vazne alebo nie. Ale ja som realista a viem, ze forum ako toto by mi v nicom nepomohlo. Ale uz ma neoznacuj nema to zmysel ocividne obdive mame iny pohlad na vec.

anonym_a943da
•
Dnes o 07:56

50:50
Bud je dieta ok ale prvy rok chodis len po lekarovh a modlis sa za kazdy milnik a pokrok, dieta sledujes ako orol kazdy pohyb
Alebo ostane s diagnozami pd poskodenia mozgu, pci , srdca, DMO, PAS a celozivotny ZTP