icon

Pretočenie bábätka z bruška

24. apr 2022

Dobry vecer, maminy prosim kedy sa vam 1 x zacalo pretacat babatko? Stalo sa to niekomu skor ako v 3 mesiacoch? Je to v poriadku, resp. ide mi o to ci to je zdravotne ok. Dakujem

kacena4
24. apr 2022

je to individualne ale zaciatky su skor o tom ze dietatu spadne hlava do strany a prekoprcne sa cez ruku, teda nie umyselne.

pribinak
24. apr 2022

Na pretáčaní v 3 mes. nič nie je. Ide o to či má správnu techniku.

barus26
24. apr 2022

otázka znie: naozaj sa pretáča alebo ju len preváži hlavička?

zuzanaete
24. apr 2022

Zo zaciatku to moze byvat nahodne - hlava stiahne cele telo. Je to ok. Moze to o chvilu prestat robit, lebo lepsie udrzi hlavu a zacne znovu neskor, ale uz vedome.

nikpa
24. apr 2022

Starší až v piatom mesiaci a je šikovný a zdravý.

autor
24. apr 2022

@barus26 no je to dobra otazka. Ale neviem na nu asi odpovedat. Musim si pozriet video ale dnes to spravila opakovane.

autor
24. apr 2022

@pribinak pohladam nejake video a budem to sledovat.

autor
24. apr 2022

@nikpa to je jasneeee 5 mesiac je uplne ok, ide mi skor o to ci ked to robi skoro nie je to nieco nezdrave, ci sa nepresiluje

autor
24. apr 2022

@zuzanaete dakujem za nazor, nemam s tym skusenost ale tiez by som sa priklonila k nahode. Budem
To sledovat ci to zopakuje

nikpa
24. apr 2022

Pokiaľ to robí vlastnou vôľou, telo, svaly, jeho sila mu to dovolí, je to OK. Kľude sa môže aj na nohy sám postaviť keď to sám zvládne 😄 bábätko samé od seba robí len to, načo je už jeho telo pripravené. Na prirovnanie, každá dr ti povie, že nemáš dieťa nasilu dávať do sedu, nemáš ho podopierať ani mu nijako pomáhať, až keď si sadne uplne samo tak môže sedieť a je to v pohode a je jedno, či má pol roka alebo rok. A tak je to so všetkým. Mladší syn má celkovo také pomalé tempo, aj sedieť začal sám až po roku a tiež je zdravý.

len_nig
24. apr 2022

Ak sa ti pretáča z brucha naspäť na chrbát je to na 99% zle, teda že to nerobí vedome ale preváži ho hlava
Aj môj to robil keď mal cca 2 mesiace, treba tomu zamedziť. Najskôr sa naučia ísť z chrbta na brucho až neskôr z brucha na chrbát 😊 fyziomama má k tomuto dobre video, prípadne Eva Kiedronova, toto čo robí sa volá prepad a je to nežiaduce 😊

autor
24. apr 2022

@nikpa presne tak - ja nijako nepomaham, praveze som skor zastancom takych tradicnych postupov. Dcera uz dlhsie drzi hlavu sama. Takze mozno aj to ma na to vplyv. Opytam sa urcite aj na poradni, len mam ju az v maji.

autor
24. apr 2022

@len_nig dakujem presne toto! Opacne som si to nevsimla a zda sa mi to teda skoro. Dakujem pozriem si

len_nig
24. apr 2022

Ja som sa tiež tešila keď mi to začal robiť že aký je šikovný, až potom ma baby v termínovej skupine usmernili 😊 znamená to že má ešte slabé bruško a je nestabilné bábo na bruchu. Stačí keď budeš pri ňom, budeš mu držať rúčky aby sa neprekotilo naspäť a prestane to robiť keď trošku spevni 😊 inak fakt skvelé videá na fb má fyziomama na FB k tymto veciam 😊 mne to veľa dalo

autor
24. apr 2022

@len_nig moc moc dakujem 🙏🏻😘 mne hned to bolo podozrive.

len_nig
24. apr 2022

Za máličko ❤️