icon

Priateľ nechce, aby dcéra spala s nami v posteli

sophieeee
12. dec 2015

Ahojte..potrebujem radu o chvilu sa stahujeme do nového bytu a priateľ chce zrušiť spolocne spanie s našou 5 mesačnou dcérou. Mne spolocne spanie nevadi praveze mi vyhovuje lebo kojim a je to pohodlnejsie a dokonca uz som si na ňu tak navykla ze celú noc sa k sebe tulime. Dcéra spi s nami od narodenia, možno si myslite ze to hlúposť ale už v porodnici mi vrieskala keď bola v postieľke a vtedy som nevedela ze co mam robiť lebo som prvorodička a celú noc mi vrieskala a tak som si ju dala k sebe a hneď zaspala a vydržala až do rana 😊 no a tým to aj zacalo. Stále som si hovorila že vydrzime do konca sestonedelia a potom ju dam do postieľky..ked nam to nevyslo tak som si povedala že ju na postieľku naucim keď bude mať tri mesiace no a teraz ma 5 stále je s nami a čím ďalej tým viac mam radšej spolovne spanie. Neviem co mam robiť priateľ je striktne proti tomu on dokonca ani nechce mať postieľku v spálni keď sa prestahujeme. Bojim sa ze mala bude vystresovana z nového prostredia a ešte k tomu ju necham samu spat :-\. Nechcem ju mat v manzelskej dalsie tri roky lebo aj my mame intimny zivot s muzom ale zas mi to pride krute ju tak odtrhnut od nas a dat ju prec..je dost zavisla na mne..este ani raz som ju nenechala s niekym inym na dlhsie ako tri hodiny lebo zacala plakat a utisilo ju az prso. Co mam robit?

katrin21
12. dec 2015

hough

janicaopica
12. dec 2015

@sophieeee tak ju vecer nakoj, ked zaspi preloz do postielky a ak sa nato zobudi, lebo je zvyknuta, tak si ju zober k sebe a hotovo. A ked sa mu nebude pacit, daj ju do tej postielky a ani 5 minut by to nevydrzal pocuvat keby vrieskala, hned by zmenil nazor. A vysvetli mu laskavo ze 5 mesacne dieta nemienis nechat same v obyvacke, ved co je on totalny sebec? Ved ja som malu kolkokrat pocuvala ci dycha, divala sa na nu ako buva, to by som umrela od strachu ze ju supnem samu kdesi vedla.

sophieeee
autor
12. dec 2015

@janicaopica priateľ si totižto mysli že ju tam dam a automaticky sa tam nauci spat no bojim sa že ako to bude vyzerať on bude nevyspaty chodiť do práce ja budem nervozna z placu a unavena..a azas keď ju tam nedam tak priateľ bude brblat ako doteraz pritom by mal byt rad ze je to tak ako to je ze mala ho nebudi v noci

mima4
12. dec 2015

@sophieeee

poviem ti tak...

ak uvazujes o zivote s tvojim priatelom, co nie som presvedcena, kedze velmi vas to netaha do zavazku - manzelstva... ale ak ano... tak pocuvaj svojho priatela. Pravdaze nie ako tupe tela, ale ako niekto, u koho on ma uctu, respekt, co je pre chlapa velmi dolezite, a co ho posuva byt v ociach partnerky bojovnikom za jeho rodinu.

Ja som toho nazoru, ze rodinu ma viest MUZ. Tam kde opraty prebera zena (ci chce alebo musi), tam to aj tak vyzera, pretoze prebera na seba povinnosti, vsetku zodpovednost, riadenie....a chlap sa casom "vzda", ma vela veci na haku a necha zene tie opraty v rukach... a zena potom len si vzdychne "to su ti chlapi"...

Ak ti zalezi na tvojom vztahu, a beres na vedomie potreby tvojho priatela, a aj to co chce on, a chces mat hlavne fungujuci vztah, tak s nim o tom komunikuj, hladajte riesenia, napr. nebyt v spalni, ale z obyvacky spravit spalen (pises, ze chce on dat dieta do druhej miestnosti, takze tu druhu miestnost mate) a tam k manzelskej pripojit postielku.... Len z toho co pises, mam pocit, ze ty chces priatelovi do postele narvat male babatko a nieco ine je u teba nepripustne...

Co sa tyka fyzickeho kontaktu, vidim, ze si skvele zmanipulovana kontaktnymi mamickami typu "ja som o tom vela citala a dodrziavat to povazujem za moralnu povinost rodica", a tvoj svet je cierno-biely, t.j. minulost cierna, sucasnost biela... pricom "produkty" tejto doby sa nedaju charakterizovat nejak "vynimocne", staci sa porozpravat s pracovnikmi s detmi (ucitelky, vyhcovavatelky...atd)... Dieta v noci ziadny fyzicky kontakt nepotrebuje, potrebuje spat, mat klud..a pokym vyrasta v harmonickej rodine, kde ma dostatok pozornosti, kontaktu, lasky, nehy....vobec v noci nezaziva stresy... to zazivaju deti, ktore su svedkami hadok, napatia v rodine atd...(aj babatka) a v noci to nevedia spracovavat....

Tot moj nazor... 🙂

jeennyv
12. dec 2015

@katrin21 ja sa nechcem navazat, ale naco vytahujes starsiu temu, ze si zrobila po svojom a napriek vsetku prijala a bola rada, ze je tehotna, aj ked priatel bol mozno povedat na zaciatku nijaky...keby zas dieta nechcela, tak by ju vsetci v tej teme osocovali, ze tiez je mlada hlupa a nedavala pozor atd... dnes si nevyberies...necitala som v celku aky konflikt tu bol ci ti ukrivdila alebo co, ale ja si myslim, ze to co riesi je dnes bezna realita a len hladala od skusenych co a ako....

katrin21
12. dec 2015

@jeennyv preto, lebo tu omielala, ako utocim, aky som rypač roka a pod.. tak som to chcela najst, ze o ake utocenie vlastne islo... len preto.

sophieeee
autor
12. dec 2015

@jeennyv asi ju stve ze s priateľom sa stahujeme a že zo mna nie je odkopnuta mlada a slobodna matka.. 😊 ale to už je jedno podľa mňa je úplne narusena lebo som mala tu česť uz druhy krát citat jak sa sama nasrala v diskusii a vyvrcholilo to do toho že hľadá po nociach staré témy aby ste všetky videli koľko lajkov dostala na svojich moralistickych predsudkoch 😃 a ešte sa snaží zo mna spraviť zlú mamu najnovšie aby si dokazala ze je lepšie alebo co... Škoda reči

babucika
12. dec 2015

Ahoj.necitala som prispevky...ja som dceru tiez nechcela brat do postielky, ale kedze 20mesiacov som ju kojila bolo to pohodlnejsie.Do dnes za nami pride v noci ak sa zobudi.ale zvykli sme si a vieme ze naveky to nebude. Nas sex.zivot to nenarusa 🙂. Ak budeme mat dalsie dieta bude s nami spat tiez.sme rodina a puta sa vytvaraju v rannom detstve

mily7
12. dec 2015

@sophieeee neboj sa že on bude nevyspaty a ty unavená a nervozna! Ja si myslím že všetci tým prešli jedny viac druhý menej ak mali viac šťastia ale všetci ráno vstanu a ficia! Idú do práce,maminy doma pri deťoch! Môj otec robil v práci kotoc a ja som plakavala celé noci! Deti prinesú starosti aj únavu či obetu, ale taktiež veľa veľa drahocenneho, veľa lásky! Uzivajte si ju aj priateľ ako otec, nech ju neberie ako rusitela ale milovanú dcéru,potom to bude lepšie! A možno vás mala prekvapí a bude krásne spávať.

sophieeee
autor
12. dec 2015

@mily7 to je pravda 😊 doteraz sme fungovali na jednotku a dufam že to tak aj bude.. Len sa bojim ze bude vystrasena z nového prostredia a ešte ju budem musiet oddeliť od nas v noci.. Ale zas možno si lepšie navykne hneď od začiatku..uvidime ze aká bude prvá noc

mamutka
12. dec 2015

@mima4 len u nich to nie je, ze by muz isiel riadit rodinu. To su vsetko mudrosti pani skoro svokry 😝 keby sa o tom bavili len oni dvaja, bez toho aby bol nervozny, co na to povie mama, tak by mozno davno mavol rukov - a sak nech spi kde chce, hlavne ze spi 😀

sophieeee
autor
12. dec 2015

@babucika ja by som tiež ďalšie babo dala zo začiatku ku nám do postele podľa mňa to je prirodzene..a všade v prírode to tak funguje ze mladatka sú v nore alebo v hniezde so samickou 😊..mala nam sex. život tiež nenarusa len priateľ ma asi chce mať len pre seba a neuvedomuje si ze takto to je možno lepšie lebo mala je šťastná ja som šťastná a aj ona je šťastný lebo sme ráno všetci vyspinkaní do ruzova

sophieeee
autor
12. dec 2015

@mamutka no ved toto a svokra sama povedala že stevo reval rok vkuse tak prečo asi..podla mna preto že ho stále dávala do ohradok a nikdy nebol s ňou v posteli aby si nezvykol náhodou.. A ona to len tak neskodne poradila a priateľ sa toho tak chytil ze si mysli že robím hlúposť teraz..on asi berie našu dcéru ako cvicenu opicu

mima4
12. dec 2015

@mamutka jasne, ze zasahy svokry nie su OK, a on urcite sam nie je velmi zrely, je skor vyplaseny, preto som pisala, chce to komunikaciu - ICH DVOCH (jej a priatela) a tak hladat riesenia. Pise ze spalnicka je mala, ale maju asi aj obyvku a co je typicke slovenske je to, ze obyvke sa dava najvacsi priestor,..takze ja som skor za prisposobovanie priestoru potrebam rodiny... Su este mladi, ale ak budu chciet, naucia sa riesit problemy, hladat riesenia prospesne pre kazdeho...len na to treba vzajomne sa pocuvat a nie sa riadit zasadami "mamicky", ci "internetu" 😉

sophieeee
autor
12. dec 2015

@mima4 spálňa sa nedá spraviť z tej vacsiej izby lebo je prepojena s kuchynou a neviem či by vám bolo príjemne spat v kuchyni mne teda nie 😐

mima4
12. dec 2015

@sophieeee
mladatka su v nore s mamkou preto, lebo by sa nedozili ani najblizsieho dna. Zvierata maju vo vseobecnosti urcitych predatorov, mladatka osamote MEGA vela predatorov....a zvierata funguju na principe "dzungle"... preto je nevyhnutne mladatko chranit - zaklad jeho prezitia.

mima4
12. dec 2015

@sophieeee
to nevadi, ze obyvka je prepojena s kuchynou...nevidim v tom ziadny problem. Zo spalne sa moze spravit obyvka (proste sa to vymeni), kde moze byt aj "vecerny ruch"... aby sa nerusila spiaca osoba...

alebo inak "kto nechce, hlada dovody - kto chce, hlada sposoby"

takze bud to chces riesit, alebo chces si dupat to svoje...ale potom sa necuduj, ze tvoj vztah bude fungovat tak ako bude fngovat.... vztah je VZDY O KOMPROMISOCH...

sophieeee
autor
12. dec 2015

@mima4 lenže aj ľudské matky majú svoje pudy ktoré sú dane prirodou..len preto že je moderná doba kde sa babatku da tablet do ruky len aby dali pokoj nemusim byt aj ja taká istá.. Proste citim ze ma moje dieťa potrebuje pri sebe aj v noci tak mu to doprajem 😊

sophieeee
autor
12. dec 2015

@mima4 ved ja som napisala zw nechcem aby s nami spala ďalšie tri roky ale zas nechcem ju hneď od nás odstaviť ved to je kruté dat
ju do nového prostredia kde nikdy nebola a zrazu čakať ze to bude v pphode.. A nedá sa to tak spraviť ta obyvacka nie je o veľa vacsia a je to tak situovane ze spálňa bude lepšia tam kde ma byt lebo obyvacka je spravena na rusnejsom mieste..proste by ste to museli vidieť aby ste to pochopili..

gagik
12. dec 2015

Sranda citat tuto temu...to su problemy...vrcholny zivotny problem ze decko spi v manzelskej posteli.

sophieeee
autor
12. dec 2015

@gagik prišla som sa len poradiť a už z toho robia niektoré kovbojku..smiesne to je cele

esterba
12. dec 2015

@sophieeee priatelovi treba vysvetlit, ze sex sa da realizovat aj inde ako v spalni 😀 (my spime s malou doteraz k trojstrannej spokojnosti).

argyro
12. dec 2015

@sophieeee tvoje dieťaťko ťa teraz potrebuje najviac - určite ju nedávaj od seba z postele preč. nemusíš sa báť, nebude s vami spať do maturity, riaď sa svojim materinským inštinktom, ktorý ti zatiaľ našepkával veľmi dobre. Trvala by som na tom, v tomto sa priateľ musí prispôsobiť, keďže on očividne nechápe. Je to vôbec jeho dieťa?

anatalia77
12. dec 2015

nuz,keby si nas pozorne citala v juni...dnes si nemusela riesit nejakeho priatela a jeho matku.
No povedz,stoji ti to za to?

loliki
12. dec 2015

@sophieeee toto je vzdy problem oteckov, ktorym stale nieco nedoslo... A pan priatel naco sa tlaci do manzelskej postele? Ked ti bude manzelom, nech si v manzelskej posteli rozkazuje. Druha moznost je dat dcerku do detskej izby a ty sa nastahujes k nej. Ako sa vravi : v nudzi spoznas priatela. A ten tvoj sa este sa len zacina vyfarbovat. Alebo kompromis, ze bude ti ju nosit z druhej izby na kojenie, a ked zaplace pojde k nej, a ked bude chora tiez. A pod. Lahko sa rozkazuje ked niekto celu noc prespi.

burka8
12. dec 2015

Moje dcérky spia od prvej chvíle vo vlastnej izbe. Staršia má 6 rokov, mladšia budúci týždeň bude mať 7 mesiacov. Nadovšetko ich milujem, a nemyslím si, že im s tým ubližujem. Keď ma potrebujú, vždy som tam. Keď večia potrebovala moju blízkosť, tak som sa ľahla ja k nej. Keď malá sa zobudí, vždy idem jej dať cumlik, a pohladkam ju. Pravda, je to narocnejsie, treba vstať z postele, ísť do ddruhej izby niekedy aj viackrát. Ináč som aj ja kojila. Malá mi už od troch mesiacov nepapka v noci. Absolútne nie sú stresovane, to je im prirodzene, že spinkaju zvlášť.

jana_eyre
12. dec 2015

Inak neviem ci som len nepozorna a nevidim to, ale ako priatel navrhuje, ze dieta bude spat? V obyvacke, ktora je spojena s kuchynou, ked sa teda postielka do spalne nezmesti?

sophieeee
autor
12. dec 2015

@argyro jasne že to je jeho dieťa koho iného by bolo? 😃 prave preto je na nu taky prisny lebo ju asi chce vyformovat od malicka ale nechape ze je primala na to aby to takto riesil.

sophieeee
autor
12. dec 2015

@jana_eyre postielka sa do spalne zmesti ake neda sa dat k nasej posteli lebo izba je uzka a podlhovasta a potom by sa nedala otvarat skrina.. No a on je v tom ze dcera bude mat postielku v obyvacke ale ja som proti lebo sa mi nechce chodit na koniec bytu ked zacne v noci kricat a druha vec nechcem aby spala v miestnosti kde je telka lebo to dost ozaruje..

sophieeee
autor
12. dec 2015

@anatalia77 jasne ze mi to stoji za to..priatela milujem a on miluje nasu dceru len proste niektore nazory ktore ani nie su z jeho hlavy nam narusaju rodinnu pphodi