icon

Prihrievať vodu a pridávať chémiu dieťaťu do bazénika?

monika77
20. máj 2009

kúpili sme bazénik kvôli malému, ale veľký aby aj my sme tam mohli s ním v pohode byť ... len by ma zaujímalo ak niektorí máte, či dávate do toho nejakú chémiu určenú pre deti, alebo len obmieňate vodu ... a čo s teplotou vody? náš ma 3 mesiačiky a teraz neviem, či treba aj prihrievať tú vodu na určitý stupeň alebo môže byť v pohode tak ako sa ohreje voda slniečkom

mishusha
•
20. máj 2009

my tiez planujeme bazen 🙂 ale urcite by som ziadnu chemiu nedavala, a uz vobec nie pri takom malom babu.... radsej trochu obycajnej soli dat asi 😒 na dezinfekciu...
ale najlepsie dat vzdy vodu cerstvu... a teplu...teda letnu... ale slnko dokaze vyhriat poriadne...ak rano vodu nalejes do bazenu a okolo obeda skusis, tak voda je normaaaalne tepla... ako ma byt 😀
my sme to vzdy tak robili, ze ked decka rano isli na vylet, alebo niekam prec z domu, povinne si nanosili v kybloch vodu do bazena... (no kto to bude robit kazdy den... sak by som skoncila na ortopedii 😀 ) a ked sa vratili poobede tak suuuup do vody.... a bola super tepla....

trixi
•
20. máj 2009

my mame bazen na zahrade a chemia sa musi davat. Neviem si predstavit vecer vyliat hektolitre vody a rano napustat novu. Ved by sme sa nedoplatili. Mishusha myslela asi take male pluvatko len pre deti. Aj taky mame a tam naozaj rano davam cistu vodu. Ale do velkeho to jednoducho nejde. Mame taky plastovy, co sa nafukne vrchny kruh, priemer cca 3,5 m a vody tam vojde do vysky 60-70 cm, ma filtraciu vody, na noc sa zakryva takou plachtou. Nie je to na plavanie pre dospelych, ale na hranie a osviezenie je to super. Existuje chemia bez chloru, ktoru kupis v Hornbachu, Baumaxe. Vodu obmiename podla potreby, ale urcite nie kazdy den. A tu chemiu tam davame vecer aby do rana bola voda cista. Je to potrebne, aby neboli riasy, bakterie, treba sledovat PH vody. Niekedy dopustam teplu, ked je chladna noc. Je dostat k bazenom a specialne fíltracne zariadenie, ktore funguje tak, ze sa do vody dava len sol, ale to uz treba kupit osobitne.

monika77
autor
•
20. máj 2009

trixi presne taký bazénik sme kúpili ... tú chémiu plánujeme kúpiť v baumaxe ... vraj predávajú konkrétne nejaký prípravok pre malé detičky aby im to neškodilo

lucdavdan
•
20. máj 2009

mozte mi poradit kde kupit takyto bazen a kolko priblizne asi stoji?

monika77
autor
•
20. máj 2009

lucdavdan my sme ho kúpili v baumaxe a stál 2400,- Sk

trixi
•
20. máj 2009

monika, mam pred sebou katalog Hornbachu a vola sa to Blue One-bezchlorovy rad. Su tam pripravky: Shock, Super, Cid, Vlockovac, pH Plus, pH Minus a zazimovac. My pouzivame Shock, Super, Vlockovac a ph podla potreby. V Baumaxe to mozu mat pod inym nazvom. Ale maju to. Videla som to v pondelok v Baumaxe v TT. Este je dostat nejaky pripravok pre bazeny, ktore nemaju filtracne zariadenie, ale neviem ako sa vola.

lucdavdan, take bazeny maju aj v Tescu, Baumaxe, Hornbachu, v Metre. Treba len pozriet velkost aka vam bude vyhovovat. Dnes uz nie su drahe. Ten s priemerom 3.5 m stoji okolo 2400,- Sk, ako pise monika.

Nasla som katalog Baumax, a tam bazen s rozmermi 3,66 x 0,91 m stoji 255,- €, vratane pieskovej filtracie
bazeny s rozmerom 3,05x,76m vratane filtracie stoji 59,90 €, s rozmerom 3,60x0,76m s filtraciou 75,90 € (2.286,56 Sk),

ditka1
•
25. máj 2009

monika...tento problem riesim aj ja,ze ako s malym 3mesacnym a bazenom,a tie deti co plavaju od narodenia s rodicmi vo velkych bazenoch?tam ale istotne maju nejake specialne prostriedky do tej vody...teraz som si tu precitala rozne nazory,my napustame vodu zo studne a tu mam ako vycistit ked neprechadza cez ziadne mestske filtre iba cez bazenovy filter a potom aky pripravok do nej dat aby neuskodila?

dominka11
•
25. máj 2009

my máme doma tiež bazén a normálne dávame chemiu. ale do takého maličkého pre deti nie. tam sa napusti a hotovo.

sue
•
25. máj 2009

Istotne by som nedávala žiadnu chémiu...

Čo sa týka kurzov pre deti, tak pokiaľ sú vo veľkých bazénoch, tak je tam teplota 30stupňov a nijak sa to nerieši, len sa snažia dávať hodiny hneď po tom ako sa menila voda v bazéne... ale my sme chodili a chodíme do Bešeňovej a nikdy nebol problém 😉 a tam teda voda spĺňa hygienické kritéria, ale po tom čo v nej všetko je radšej ani nepátram 🤐 😀

dominka11
•
25. máj 2009

no na plávaní určite dávaju chémiu, bez chémie by tým detom ublížili určite viac ako ked tam daju chemiu. a voda by nebola taká čista a určite ju nemenia po každom plávaní.

diddi
•
25. máj 2009

myslite,ze tiez by som mala dat nieco do vody?....mame taky nafukovaci 280x180x50cm...a urcite nebudeme kazdy den davat novu vodu

trixi
•
26. máj 2009

diddi, urcite. Po kupani v bazene sa do vody dostavaju necistoty, mastnota z tela. Aj ked je bazen s filtrom, po case voda zacne "kvasit", rozmnozuju sa bakterie, riasy a pod. Ak nemate filter, tak je aj chemia pre bazeny bez filtra a je tiez aj bez chloru.

sue, na kurzoch plavania sa voda upravuje, kazdy moze mat iny sposob, ale voda je upravovana a nevymiena sa po kazdom kurze.

Chemiu by som nedavala len do mini detskeho bazenika, kde je mozne vymienat vodu kazdy den. A kde ide minimum vody.

stvura
•
Odpoveď bola odstránená
•
zoeno.1
•
26. máj 2009

ahojte,chystam sa A. kupit taky ten najmensi bazenik,kde jej budem davat vzdy cerstvu vodu,len by ma zaujmalo,ze kolko by mala mat taka voda stupnov?

diddi
•
26. máj 2009

no nase este veru nekoriguju kakanie a cikanie....budu mat tie plienky do vody....takze ak napr. budem vymienat vodu kazde 3 dni, tak musim vzdy po kupani,alebo na noc "nieco" supnut do vody?....no filter ten bazen nema....to je taky nafukovaci z tesca.....a teda co by som mala kupit do vody,aby to neskodilo detom....a kde?

trixi
•
26. máj 2009

diddi, v Hornbachu a v Baumaxe, je to pripravok specialne pre bazeny, ktore nemaju filtraciu a nemozes menit vodu kazdy den.

ewita3
•
12. aug 2013

@lucdavdan
Ja som kupila 3m bazen V76cm aj s filtraciou a stal 45euro.to sa uz oplatilo v kauflande

habibi78
•
12. aug 2013

@monika77 my chemiu nedavame,pouzivame iba filter vody a ozonator.... napustam vodu do bazena kazdy tyzden...napusta sa cca pol dna, do polovice davam hadicou vodu zo studne, druhu polovicu dopustam teplou vodou z vodovodu tiez cez hadicu...