Problematický spánok u 14 mesačného dieťaťa
Ahojte kocky,potrebovala by som poradit alebo ci niektora mate skusenost-syn od konca maja vzdy ked sa zobudil na spanie,tak bol po najedeni aj hodinu hore,neskor to boli aj dve hodiny.Asi 2 tyzdne dozadu sme sa tesili,ze sa to zlepsilo,najedol sa,za 10 min spal.Nasa radost trvala 4 dni...Niektora noc je sice takato,ale niektora je horsia.Zobudi sa i2 x a vtedy je hore aj hodinu...Dnes sa zobudil 2 x o 5 a odvtedy je hore.Cez den spava uz 1 x.Vecer zaspava medzi 20-20.45. Paradixne,cim neskor zaspi,tym je skor hore.Neviem,ako ten jeho spanok vyriesit
@zarabono my máme ten istý problém, mala chodí späť o 20tej. Niekedy už o 23 začne mrnkat a prehadzuje sa a mrnka celú noc. Niekedy až okolo 2-3 sa takto zobudí a prehadzuje a vždy minimálne hodinu ak nie celú noc. V decdmbri sa nám anrodia dvojicky a ja si tó vôbec neviem predstaviť, asi spávať nebudem vôbec. Neviem čím tó je. Mala má roka spanok má zlú už dosť dlho. Mne sa zdá že este pred tým, nez jej šli zuby. Niekedy som normálne zufama, že by som vrazdila, ked chcem späť v noci a ona mrnci a prehadzuje sa. Ach jaj. No asi nám zostáva len vydržať. My inak v noci nepapame. Papa pred spaním a potom ráno o 6 mlieko a este sa snažím ju dať spat do tej 8mej. V noci dám len dudel, prípadne z čaju cucnut.
@xevulax u nas caj ani voda v noci neyzaberaju.musi dostat mlieko.niekedy za noc vypije aj pol litra a to na noc pije min 270... mne sa zda,ze tie noci su horsie a horsie.teraz uz tyzden hrozne.a mala spava v postielke?ja uz som rozmyslala,ci postel by to nezlepsila.myslim jeho
@zarabono sama ti neviem poradiť, lebo máme to isté. Dnešná noc zasa hrôza, len sa prehadzovala. Fuha, že pol litra tó je dosť na noc toľko pit. Resp. V noci.ale aspoň tí pije, moja za celý deň má asi pol litra tekutín čaj a mliecko moc nie, čo s ňou. Máš dve možnosti, buď sa s tým zmieris a bude tó tak ako doteraz aj s tým pitím, alebo vyskusas proste mu nedať. Ale tó sa príprav na veľké cirkusy. 2-3 noci a potom možno bude kľud a nebude pýtať, ale zaručené tó nie je. Ono každé dieťatko je iné a má iné potreby, aj ked občas mám pocit, že veľa veci je o zvyku aj u našej. Ale s tými zlými nocami neviem či niečo urobíme. Inak naša spava v postielke. Cez deň nejaké 3 dni spala už vo svojej posteli v detskej. Na noc ju tam dám až dalsi víkend, nech nemá hneď skok, tak som zvedavá čo zas bude. My asi bez spánku.
@xevulax nas spava s nami.boli sme obaja s mm operovany necakane naraz,ked mal maly 4 mesiace,tak nebolo ine vychodisko,ako ho nechat pri nas,kedze ame nemohli ho zdvihat.tak viac menej om s tym zmierena,s tymi nocami,asi to chce len cas.skusam ho ucit na postielku,ked zaspi ho prelozim,ale vydrzi tam tak hodinu,preto zvazujem klasicku postel
@zarabono no to nie je moc dobre, ked spinka s vami. Veľmi ťažko sa vám bude oducat. Bratrancov syn do 3 rokov nechcel späť inde. Našťastie my sme našu k nám nedali, ja by som sa bála, že ju zavalime. V podstate najhoršie je tó, ked nespia a buntosia. Na tó, že majú rok, resp tvoj 14 mesiacov naša bude mať 13 by už mohli prespinkat. Ja som s ňou akurát dobojovala, aby spala vo svojej posteli teraz, už nech si tam zvyká na obedny spanok, celkom sa dalo, aj ked ona je čistá hyperaktivita. Ach jaj. Idem sa aspoň napapat, už som hladna riadne. Inak máš iba jedno dieta?
Chceli by ste aj ďalšie? Možno sa vám podarí tak ako nám, že hneď dve naraz 🙂🙂 si neviem predstavigt mať 3 malé detičky doma. Bude veselo. Držím palce, aby ste boli s tou postielkou úspešní. Mne sa niekedy zdá, zed ked malej nedám na výber a poviem, že niečo bude tak a tak, tak si poreve a nakoniec sa prispôsobí. Som zvedavá ked ju dáme na noc do detskej, ako bude spat. Už teraz som na nervy
@zarabono práve som našla na forume tak ti napisem ako som postupovala ja ked sa mi takto budil. Vzdy som ho nakojila ale potom som si povedala ze ma z toho navyk tak som to postupne kojenie v noci rusila on sa zobudil ja som ho polozila aj 30 krat lahnut hladkala som ho ale mlieko som mu nedala ono nie je dobre ich v noci krmit predsa si oblicky musia oddychnut nemozu stale fungovat. A on sa postupne odučil ze je mu to zbytocne sa zobudit ked nic nedostane aj ked ti poviem trvalo mi to 2 tyzdne ale teraz je to super. Druhu vec co som urobila ze sme ho prestahovali do jeho izbičky ja mam otvorene dvere on zavrete a ked aj place tak ho počujem ale aspon ho nerusime pretoze sa vtedy straaasne budil casto. Prestahovali sme ho v 10 mesiacoch a teraz ma 13 mesiacov. Skus vydrzat a nedaj mu papat hladkaj ho ale nevezmi na ruky a ked bude vstavat len v tichosti poloz. Dufam ze som pomohla ...
@xevulax velmi by sme chceli...len aj na toto sme cakali dlho...tak budes to mat vesele.ale urcite to zvladnes🙂 dufam,ze nejak ten spanok vybojujeme.ved su aj horsie veci,tak toto je nic.ked do vlastnej izby sa ho este bojim dat
@fidoorkaa hladkanie a ukladanie som skusala,len on vydrzi aj dve hodiny tak vstavat.aj oklamat vodou som ho skusala.nuzeste skusim tvoje rady,uvidime,ci sa niekam prepracujeme
Ja by som mu v noci uz papat nedavala, skusila by som len vodicku, ak pyta. Vysvetlovat, hladkat a tie dve, tri noci, kym si zvykne vydrzat. Tak ci tak ste hore, tak... Ja si myslim, ze z mliecka ma zrazu vela energie a preto nespinka. Ved ak sa napapa dost vecer, hladny nie je, len je uz zvyknuty na to ako to je. Viem, lahko sa vravi, najme ak dietatko v noci place je o tazke...

mi to mame tak isto mame 16.mesiacov a ja uz prestavam dufat.cez den chodim ako mrtvola ledva beham za nim a on si veselo vymysla.spava 1x a to na obed medzi 12 a 14 tou.a ked pride vecer tak si poviem ze ach mozno tato noc.niekedy prespi no je takych malo.mne jedine z toho vyplyva ZUBY. aj doktorka mi povedala treba to vydrzat...sice sa to nehovori ale je to tak.skusila som uz kadeco no nezabralo...pevne nervy vela trpezlivosti a hlavne brat to s tym ze su to nasi anjelikovia.drzim palce