Problémy s kakaním u 2,5 ročného dieťatka
moja dcéra sa pýta cikat už velmi dlho , má dva a pol roka, ale s "kakaním" máme problémy.......vždy sa ide niekde ukryt........vie mi niekto poradit ako by sme ju to mali naučit........??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@dasa16 moja dcera má 2roky a 2 mesiace,a tiež sa pomaly učime,pár krát sa mi pokakala do gačiek a aj som ju musela osprchovat,len dokedy tiekla teplá voda to trošku trvalo a teraz rychlo beži na šerblik akurát to ešte neni uplne OK,ešte jej trošku cvrkne a tak pribehne s mokrými gatkami,ale vykaká sa do šerbliku
@dasa16 U nas fungovalo, ze sme ji rekli "ze bobek chce plavat". 🙂
Dokonce to tak doslo daleko, ze kdyz zacala teda kakat do zachodu, tak z toho bobku byla tak nadsena, ze plakala kdyz sem ho splachla....chtela si ho asi chovat jako domaci zviratko 🙂
No a celkovo u toho curani a kakani se mi osvedcuje system odmeny. Kdyz se pekne vycura nebo vykaka, dostane lentilku. 🙂
@czechzuzanaba u jednych mojich znamych to ale dopadlo tak, ze maly (4rocny) sa bez odmeny nevykaka 😒
@bambola Jee, no vidis. To me nenapadlo 🙂 Ale tak ja ji davam fakt jednu lentilku, a kdyz si ona sama nevzpomene, tak ani to uz ne.....A nekdy si uz vubec nerekne prave, tak u nas to asi tak hrozny nebude.
riesila som tento problém pred pár dnami. a skôr ako na to nebude pripraveny to nemá vyznam, nutit ho na dosku ked tam kakať nechce uz nebudem, lebo on radsej bude drzat ako nekakat do plienky, takze neriesim a okolie nech si vraví čo chce.
@dasa16 hlavne ju nenúť kakať do nočníka alebo na wc, lebo sa blokne a budete mať oveľa väčšie problémy, psychický problém prerastie do fyzického...
Naša najmladšia presne v deň svojich druhých narodenín začala chodiť cikať na nočník a nanešťastie dostala vtedy aj hnačku, tak mala šoky z toho, že čo sa v tom nočníku deje....Potom začala úplne odmietať kakanie, ja som jej bola ochotná dať aj plienku, bolo mi jedno, či sa pokaká do nohavičiek, ale ona sa tak blokla, že stolicu zdržiavala a plakala, keď jej trebalo kakať....Našťastie to po cca dvoch týždňoch prešlo a začala kakať do nočníka. To bolo radosti vtedy u nás 😀 😀 😀 😀
jamam opacny problem... kakanie jej ide , sama uteka na wc....ale piska fuurt do plienky 🙄 🙄 😀 😀
@dasa16 Moju dceru sme sa snazili "naucit" na nocnik vsemoznymi sposobmi a teraz, ked sa spatne obzriem, musim priznat, ze sme ju iba zbytocne stresovali. Na svoju obranu musim povedat, ze mala viac nez 2,5 roka, ked sa to naucila. Dufam, ze pri druhom dietati uz budem mudrejsia a trpezlivejsia. Treba pockat, kym dieta dozreje. Ked som na nu prestala "tlacit", jedneho dna si sama sadla na nocnik a zacala pekne cikat aj kakat.
@czechzuzanaba asi nie 🙂 on je dost take zle a vypocitave dieta, a pokial mu neukazu, ze maju odmenu tak odmietne sa co i len pohnut smerom ku zachodu 🙄
@tatiana1985 ale teoreticky to vraj presne tak, že sa dieťa najprv naučí do nočníka kakať a až tak cikať 🙂
@lenka_da presne takú chybu sme urobili aj my u prvej dcéry, že sme ju "učili" na nočník. A mali sme s pocikávaním sa problémy pomaly do 5 rokov. Tak dve mladšie som nechala tak, že reku do troch rokov neriešim, nočník mali stále na očiach a obe ho začali používať samé spontánne presne okolo dvoch rokov....
@jaduska vazne??? 😀 takze mam tabulkove dieta? 😀 😀
ja sa tesim ze rovno na zachod namierila..ze nocnik preskocila, lebo... 🤐 🤐 😉 😉
@tatiana1985 😀 😀 😀 tak dávnejšie som to už čítala, že je to tak, lebo rodič skôr odhadne, že dieťaťu treba kakať ako cikať, tak vie, kedy ho dať na nočník alebo wc....aj mi to vtedy bolo divné, lebo v mojom okolí majú deti práveže problémy s kakaním, ale tvoje dieťa je dôkazom toho, že to funguje aj takto 😉
Fuha, kočky, to isté sme si prežili aj my ... Malý tiež nemal problém s cikaním, ale s kakanim ... Mal strašne tvrdú stolicu ... Keď kakal, tak až plakal a to sme vyskušali rôzne polievočky, čaje, ovocia, probiotika ...nasážem cviky ...nič ... Najhoršie bolo, že sa mi ho báli aj prizerať, lebo keď to na neho prišlo, tak strašne plakal, čo som mu musela pomáhať a cvičiť s ním aj počas kakania ... Mal 3 roky a 4 mesiace, tyžden pred nástupom do školky sa naraz v nom niečo zlomilo ... Odvtedy mi chodí aj 3x denne .. Vie to akosi vytláčiť, aj ked mi povie ako ho to bolí ... Hlavne trpezlivosť ..
@jaduska dakujem 😉 😉
babule moc vám dakujem, takže nechám tak a budeme čakat, že to pride samo 🙂 dufam, že čoskoro !!!
Mam taky isty problem cikame pekne kakame kde pride do gatiek na koberec vsade len nie do zachodu tak mu nechavam plienku kym sa nevykaka a potom uz funguje bez plienocky. tak dufam ze tiez ten cas len pride 😖
@dasa16 presne ako baby píšu-nechať tak, voľne, dieťa samo príde na to-keď dozreje,každé inokedy 😉
na povzbudenie-môj malý bol odplienkovaný v 2,5roku, bez jedinej dennej-nočnej nehody,...ALE-kakať chcel len do plienky. dôvod? mal zafixované,že inde si zašpiní riťku 😕 že si ju špiní práve v plienke,nechcel pochopiť 😅 tak som ho okolo troch rokov chcela vytrucovať-sa mi zdalo,že je snáď teda rozumný-čo aj bol-ale na kakanie ešte nevyzrel.tak som mu odmietla dať plienku. nuž chlapec týždeň dokázal nekakať-a to chodil už do škôlky-až sme skončili na pohotovosti a preháňadlách 😒 a potom mi ho bolo ľúto 😔
skúsila som to s odstupom času ešte raz-a znova 7 dní bez stolice,ani preháňadlo neúčinkovalo-no bolo to blbé 😒 a nechala som to tak...a mal 3 roky a 8 mesiacov!!!!!!! keď ma raz sám zavolal,že aha mama-a bolo už v nočníku 😀 a v pohode chodil do MŠ-a učiteľky mi len hovorili-váš syn tu nechodí na veľkú potrebu-no ja viem 😀 a myslím,že je typ, čo najradšej dodnes chodí na ňu doma 😉
malá ma 2,5roka-a to isté 😉 s tým rozdielom,že na ňu nebudem tlačiť, ona občas ide na veľkú aj na nočník alebo wc,ale najčastejšie do plienky....nechám to tak-vydávať sa s ňou snáď nebude 😀
tak držím palce-a chce to len čas. každé dieťa si ho určí samo 🙂

ja si myslím, že na to musí dozrieť... 😅