icon

Púšťate deti von s kamarátmi cez Covid?

11. apr 2021

Púšťate von s kamaráti svoje deti teraz? Moji dvaja mi stále hovoria, že všetci môžu len oni nie, náš okres je na tom teraz dobre, ale aj tak som proti. Argumentujú, že môžu mať vonku rúška, ale dosť o tom pochybujem. Rozmýšľam, že ak sa od toho 19. otvoria obchody atď. tak by som ich pustila s pár kamarátmi.

virbonus
12. apr 2021

@vendulka80 Nikde som vás neoznačil za zlú osobu 🙂 Máme rozdielny názor a ja to rešpektujem. Samozrejme, že lásku prejavujem aj iným spôsobom.

@viktorka48 hádzať ľudí do jedného vreca nie je známkou rozhľadenosti. A dávať posmešné nálepky ľuďom s iným názorom tiež nie. Generalizujete. Mne je úplne jedno, čo ribia iní. Nikdy som nikoho nenapomenul za rúško.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
12. apr 2021

@virbonus nuž, napadlo. Ale je mi to zvláštne, že aj keď môžem volne dýchať, tak si to aj tak držím na tvári,lebo "zabudnem a nevadí mi" Neviem, ale ste asi veľmi výnimočný človek, ktorému respirátor nevadí,pretože neverím, že človek, ktorý ledva fuci v ňom, ale má ho nasadený, lebo... Lebo musí. A vidím aj takých ľudí, ozaj ešte okuliare nasadené, zarosene, ale dusi sa v respirátore🙈🙈. Zhodou okolností raz som sa aj opýtala tej pani, lebo ju poznám, že preboha, prečo má to na tvári aj tak... Že sa strašne boji, že ju polícia zastaví a dostane pokutu (vo vlastnom aute, úplne sam) to už je paranoja podľa mňa

virbonus
12. apr 2021

@viktorka48 Rozumiem Vám. Úprimne, ja deti nemám, tak neviem, čo prežívate. A je mi naozaj ľúto, že je to takto. Musí to byť pre Vás náročné. Napokon, keď idem do prírody, vyniesť smeti, alebo som sám na ulici, tiež rúško nemám, čiže nie som žiadny fanatik. Len som sa snažil vysvetliť tu, prečo nosím rúško aj v aute. :D Chápem Vašu frustráciu a prijímam každý názor, ktorý je vyslovený s rešpektom a slušne. Myslím, že toto by nás ako ľudí nemalo tak rozdeľovať a je mi ľúto, že si kvôli pandémií častokrát nevie ani rodina prísť na meno.

virbonus
12. apr 2021

@jaskolka Ďakujem za názor vyjadrený v slušnosti 🙂 Výnimočný sa necítim, ale mám celkom silné pľúca, tak možno v tom to je. Nepociťujem žiadne následky, ale pravdaže, bez respirátora by bolo lepšie. A tiež chápem ľudí, ktorí sa v tom dusia. Nie každý musí mať také pľúca, ako ja. Takže rešpektujem aj opačný pohľad na vec. Len som chcel upozorniť na to, že k noseniu respirátora v aute ma nemotivuje strach, ale lenivosť :D

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
virbonus
12. apr 2021

@whitejasmin ďakujeme za hodnotný príspevok do tejto diskusie. Nesmierne ste nás obohatili svojim prínosným a eurodvaným komentárom. Svet je vďaka Vám zas krajšie miesto pre život!

hettinka
12. apr 2021

@whitejasmin to, že nebeha s kamošmi, lebo to proste nie je možné zabezpečiť a ani by som ho len tak s hocikým nepustila, ešte neznamena, že nechodí von a je zavretý. Chodí na bike so sestrou, mame veľký dvor, takze na vzduch chodíme, ale v rámci rodiny a nekintsltujeme sa s inými ľudmi zbytočne. Chodil tiež na tréningy, kým to bolo možné do decembra, už je to ale zakázané, nedá sa.

PS: nahubky nosia psíky. My musíme zdravotné rusko alebo tenkú multifunkčnú šatku vonku a ak sme úplne mimo ľudí, dáme dolu. A nie, zatiaľ sa nikto z nás neudusí.

whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
lujza123
12. apr 2021

Podľa mňa si treba uvedomiť jeden fakt, človek je sociálny tvor a vo väčšine prípadov mu izolácia spôsobuje vážne problémy. Aj vo väzení je samotka ta vyššia forma trestu.
My dospelý žijeme stále viacmenej v spoločnosti, aj keď ten protivny kolega z prace nieje zrovna kamoš, ale prehodíme s nim slovko, dve, je to nejaká ludska interakcia.
Dokonca aj ti dochodci v domovoch aj keď nemajú návštevy môžu sa baviť medzi sebou.

Ale čo pubertaci? Vo veku keď je ich psychika taka citliva? Ja si svojich 15 rokov pamätám a teda rodicia ci o 6 rokov mladšia sestra vonkoncom neboli mojimi kamošmi. Byt celé dni iba s nimy by ma porazilo a to som bola teda skôr samotarske dieťa. A v mojom prípade by ešte segra chodila do školy, poobede sa hrala s kamoškami v druzine a mňa by asi porazilo od závisti že ona môže mať život a ja nie.

Vážne baby ktoré máte staršie deti, mate pocit ze sú v pohode? Ze tuto situáciu zvládajú? Lebo ja vidím ze na mojej 11 ročnej dcére to začína mať následky. Ona nič nepovie, ale vidím aká je. Melancholicka, utiahnuta, úplne rezignovala na všetko a ja jej neviem pomôcť. Vidí sa s kamoškami raz za čas, aj to si baby radšej zapnu spolu zoom namiesto stretnutia, tak si na to zs tie mesiace zvykli. Nema svoje krúžky, školu, dni sa podobajú ako vajce vajcu. Čoraz viac ju musím kontrolovať pri online škole, občas ju nájdem ležať v posteli s mobilom v ruke a PC s učiteľkou pusteny na stole. A to bývalá taka poctivka a vzorná žiačka. Úplne stratila motiváciu na cokolvek

virbonus
12. apr 2021

@whitejasmin Stále nechápem, prečo vás to tak trápi, že ja nosím v aute respirátor. Ubližujem Vám tým? Alebo vám tak záleží na mojom zdraví? Zamyslite sa a odpovedzte si. Prečo Vás tak popudzuje, že robím to, či ono, kým tým nikomu neškodím? 🙂

hettinka
12. apr 2021

@lujza123 moji zvládajú, staršia je introvert a istý čas jej táto situácia dokonca plne vyhovovala, bola cela šťastná, že nemusí medzi ľudí. Už ju to prešlo, ale ona má celkovo veľmi úzky okruh znamych a s tými je v kontakte online stále. Čo jej chyba, je prezenčne škola, lebo to online zvláda ťažšie.

Syn zasa vzácna povaha, on sa vie tak akosi vysporiadať so všetkým. Chyba mu škola, tréningy, sle zasa nevyplakava mi tu a berie veci ako sú. Snáď sa už dostane teraz do školy. Otepli sa, bude lepšie.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hettinka
12. apr 2021

@lujza123 inak, naši musia mat kamery, keď má online hodiny, sedí tam, veľa komunikujú, nemôže to flakat.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
virbonus
12. apr 2021

@whitejasmin Nechápete a napriek tomu komentujte a posudzujete. 😀 Viac sa k Vám nebudem vyjadrovať. 🙂

hettinka
12. apr 2021

@whitejasmin potrebovala si si rypnut, pourazat ľudí, aki sme “otroci”, tak si to urobila, vyventilovala si sa a môžeš spokojne von bez ruska.., prajem veľa zdravia a nech nemusíš riešiť seba alebo príbuzných na kyslíku. A horšie... niektori z nás to totiž už riešiť museli a musia.

kopytko03
12. apr 2021

@lujza123 ako som už spomenula, s mojou dcérou sme skončili u psychológa. Tiež je introvert a vôbec jej neprekážalo že sa učí z domu, bola tomu rada. Ona je navyše ešte aj ten typ, že keď ju niečo trápi tak to nepovie, ale dusí to v sebe. Von sme chodievali síce každý deň, ale iba spolu, bez kamarátok, s nimi komunikovala online, hrali spolu hry, doma sme sa bavili ako sme vedeli, tvárila sa spokojne.
A potom jedného dňa jej niečo nevyšlo, ona si sadla a začala hovoriť že život je tak strašne nanič, že sa radšej nikdy nemala narodiť a že bude rada keď skončí. Psychologička jej detekovala začiatok depresie. Počúvať svoje 10ročné dieťa ako rozpráva, že ho už nebaví život (a myslí to vážne, žiadne také "obyčajné" že ja sa nudím), bol pre mňa asi zatiaľ najhorší životný zážitok a šok. Teraz chodíme na terapiu, chodí von s kamarátkami, ono sa to už lepší ale ešte nás čaká dlhá cesta a ten strach o ňu vo mne ostane už asi celý život.

virbonus
12. apr 2021

@hettinka Mne na covid zomreli už dvaja príbuzní. Tiež mám v rodine zdravotníkov a keby som nepočul na vlastné uši, čo sa tam deje, tak neverím. Sú totálne vyčerpaní a nevládzu. Takže áno, človek je hrdina a fajer, kým sa to nestane jemu, alebo niekomu z jeho blízkych.

hettinka
12. apr 2021

@virbonus človek to naplno pochopí, až keď sa ho to bytostne začne dotýkať. A fakt závidím tým, ktorí tu a na FB vypisujú gerojske statusy, lebo to znamená, že zatiaľ tu skúsenosť nemuseli mat.

virbonus
12. apr 2021

@kopytko03 Je to smutné, ale držím vám palce, aby bolo lepšie. Neviem si predstaviť v tejto dobe mať deti. Náročné na psychiku pre všetkých. :(

petrapod
12. apr 2021

@viktorka48 ja to plne chápem. Treba robit všetko pre dobro našich detí🙂

whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
viktorka48
Odpoveď bola odstránená
whitejasmin
Odpoveď bola odstránená
whitejasmin
Odpoveď bola odstránená