icon

Ranné prebúdzanie 18-mesačnej - naša nočná mora.

panpav
9. apr 2020

Dobrý deň. Chceme sa poradiť, či sa niekto z vás stretol s tak výraznou alebo obdobnou zmenou správania dieťaťa, akou si v týchto týždňoch prechádzame my. Malá má 18 mesiacov a každé jedno ráno bolo donedávna ako cez kopirák. Vstával bežne okolo 7:30 - 8:30, pričom sa zobudila, ležala vo svojej postieľke, blabotkala si, počítala pršteky, prevalovala sa a po čase vstala, chytila sa opierky, potom si sadla, zas si brblala a keď sa niekto z nás akože tiež zobudil, tak sa usmievala, pýtala na ruky, tešila. No radosť. A toto ako cez kopirák rad za radom. No poslednú dobu sa všetko otočilo o 180°. Vstáva čím ďalej, tým skôr, najprv 6:30 - 6:15, dnes už 5:30 a vždy s obrovským plačom, záchvatmi nervov, myká sa, lomcuje s ohrádkou na postieľke, hádže sa tak, že sa často buchne. Spávať chodí od narodenia v rovnakom čase - vždy najneskôr o 20:00, chorá nie je. Ďakujeme za rady

ivangeline
9. apr 2020

No idea. Moj malye toľko nemá, 16m bude mať ale vstala vždy skoro, okolo 5-6. Výnimka je o 7, pol 8...Veľa krát sú to zuby, ktoré ho trápia a ráno chce často kakať...mám pocit, že tak nad ránom sa pohynaju čreva...neviem, čo jej môže byť. Možno niečo skúša? Vadí jej, že je ráno hore sama? Skúste jej dať nejaké hračky, vodu, keksik po ruke? Treba porozmýšľať nad nejakymi zmenami. Možno zmeniť jej spánkový režim? Koľko spí? Kedy?

panpav
autor
9. apr 2020

@ivangeline Ahoj, spáva večer od tej 20:00, tam je ten čas pevný. V priebehu dňa už len raz a to približne 11:00 - 14:30 alebo 12:00 - 15:00 (skrátka okolo obeda 3 alebo 3,5 hodinky - pričom tu vstáva "veselo" bez plaču). Či je to posunom času...Netuším. čokoľvek jej ráno vtej chvíli dáme - cumlík, obľúbenú hračku, vyhodí z postieľky a ešte viac sa jeduje.

kikulienkadd
9. apr 2020

Ahoj,môj malý sa tiež budí s krikom,takisto doma všetko ok, ale on kedykoľvek aj v noci aj ráno aj po obednom spánku sa budí krikom ako z hororu. Teraz sa to ešte zhoršilo, mám pocit,že preto,lebo nechodíme vôbec von,pretože mal kiahne. Vstáva pred šiestou ráno, na obed spí hodinku,večer ide spať medzi 19:30-20:00. Má 21 mesiacov a ja dúfam,že to raz skončí a bude sa budiť ako usmiate slniečko. Poradiť ti neviem,tak aspoň na povzbudenie, že to nemáš takto len ty...

veroniq85
9. apr 2020

aj ja mam 16mesacneho a este jedneho starsieho a som prekvapena ze 1,5 rocne dieta chodi spavat o 8 vecer, vstava okolo 8 rano a cez obed spava vyse 3 hodin. To je asi sen kazdej matky🙂 Mozno uz ma vela spanku. Ale tak je to individulane.

evkamotka
9. apr 2020

Bud vdacna za 6tu,nas o 4 s hystériou

thoughtfulweirdo
9. apr 2020

Moja ma dva a za svoj kratky zivot uz stihla vystriedat tolko roznych etap a zmien, ze uz som sa aj prestala snazit drzat s nou tempo 😄 zistila som, ze nemozem urobit nic, len sa co najskor prisposobit, lebo odpor je marny 😄

juliet86
9. apr 2020

boli ste na ockovani? nie je jej teplo/zima? nejdu jej zuby? drzim ti palce

ladyvi
9. apr 2020

@thoughtfulweirdo my tak isto. Ja sa prisposobujem spankovym potrebam. Ale niekto zasa uznava rezim uz od babatka. Casovat spanky a podobne.

A v com je problem? V tej hysterii? Alebo ze chcete aby este pospalo babo? Neviem, ved zobrat z postielky a zacat den. Ci place aj nadalej? Moja vstavala o 4tej jedno obdobie. Nutit ju dalej spat bolo uplne zbytocne plytvanie energie. O mesiac sa to zasa upravilo.

thoughtfulweirdo
9. apr 2020

@ladyvi Aj ja som od babatka dodrzovala rezim, ale taky, ktory si ona prirodzene nastavila. Donedavna chodila spat najneskor o 19tej, ale uz sa to zmenilo, tak ju darmo budem teraz o 19tej ukladat, ked pred 21 nezaspi. Hold, musela som sa prisposobit a rezim upravit na jej sucasne potreby.

ladyvi
9. apr 2020

@thoughtfulweirdo ano, tak som to myslela. Cize kazdy mesiac dva, novy rezim 😂

majamat
9. apr 2020

moze to byt aj obdobie vzdoru. spravanie dietata sa v takto nizkom veku moze vyrazne menit. v tomto veku sa dieta fakt velmi rychlo vyvija.

majamat
9. apr 2020

a teda moja dcera do 3-4r spavala velmi malo. v tomto veku ani az svet uspat vecer. zaspavala medzi 22-24hod. rano ani si nepamata, ale nespavali sme nijak extremne dlho. cez den tiez az tak dlho nespala. niekedy len hodinu moja dcera bola nespavec.

panpav
autor
9. apr 2020

@ladyvi problem ani tak nie je, len sme neboli pripraveni resp. zaskocilo nas to nervacenie a hystercenie, ale ako to tu citame, mame super super dieta 🙂

Vdaka za vsetky odpovede 🙂

kaitlin3
9. apr 2020

@panpav už jej treba menej denného spánku, 3-3,5 je fakt dosť veľa na 18 mesačne dieťa, skús ju postupne z neho budiť každý deň o 15 minút skôr a uvidíš či ti nezačne dlhšie spávať ráno 😉