icon

Reakcie dieťaťa na sťahovanie

krepes
16. jan 2018

Ahojte.maminky ako reagovali na stahovanie sa vase deticky? Chystame sa odstahovat k svokrovcom. Doteraz bol zvyknuty ze cele dni sme sami dvaja a vecer s tatom, obcas nejaka navsteva a zrazu ked sa odatahujeme bude plny dom ludi aj deti a som uz teraz z toho na nervy.syn ma momentálne 7 mesiacov a dost sa toho bojim ako na to zareaguje. Ci sa mu nezhorsi spanok, spravanie alebo co... Vdaka za vase skusenosti.

mishicca
•
16. jan 2018

My sme akurat v podobnom stadiu...ale budeme mat uz 4 roky..stahujeme sa z mestskeho bytu do vlasnteho domu. Avsak byt sme odovzdali, povodna majitrlka ma 30 dni na odstahovanie a nejak sa neponahla tak sme isli na ten mesiac k nasim... dnes sme tu uz 3 tyzdne a mala mi dnes plakala, ze jej je uz dlho, ze jej chybaju jej veci a hracky (ktore mame naskladane v jednej miestnosti v dome)... je tu dobre, dieta si zvykne. Len sa priprav, ze rodicia, je jedno ci tvoji alebo manzelovi, budu do vsetkeho kecat ..hlavne do vychovy a budu rozmaznavat chces si nechces...a to sa odrazi...je mi dobre u nasich, ale uz aj ja ratam dni, ked budem znova vo svojom :/ a mala tiez...

krepes
autor
•
16. jan 2018

@mishicca bude to len docasne riesenie to byvanie u svokrovcov, staviame domcek len to este potrva chvilku. Ale verim v to ze urcite za tu dobu budem mat z nich dost no to je jedno, trapi ma syn. Ze ked uz si zvykne mozno tam, potom zase do noveho domu...

lienkafoj
•
16. jan 2018

Len aby si nebanovala .... plny MK je tych, co by dali neviem co za to, aby mohli byvat sami. ... drzim palce v novom - dieta si zvykne na vsetko, ale hlavne musi mat kludnu maminu, lebo dieta vyciti vnutornu nervozitu a strach

krepes
autor
•
16. jan 2018

@lienkafoj nemame iny moznost ak chceme mat vysnivany domcek tak musime predat nas byt. Inak by som k svokrovcom ani za nic nesla aj ked su super ale ked mam pravdu povedat (napisat) ani s vlastnou mamou by som byvat uz nechcela 🙂 tak dufam ze on si zvykne v pohode na nove prostredie. Nervozita bude urcite ale budem sa snazit byt v pohode

ukulela
•
16. jan 2018

@krepes moj ked mal 7 mesiacov, bolo mu u prdele kde spi, hlavne, ze som bola pri nom. zariad si to tak, ze skratka maly ma rezim, vecer po kupani bude uz len s vami v izbe/spalni. detto popo a dopo spanok, poprosis svokrovcov, aby respektovali maleho rezim. ked je to na par mesiacov/rok-dva, tak sa to da v poho zvladnut.

janickacrazy
•
16. jan 2018

@krepes také malé dieťa si zvykne určite lepšie a rýchlejšie ako ty, myslím, že sa zbytočne trápiš, skor ty budeš mať problém si zvyknúť, že sa ti svokrovci do všetkého pletú, ked si doteraz bola sama s malým, my sme sa sťahovali do zahraničia, ked mal malý 6 mesiacov a zvykol si bez problému za jeden den, akurát nechcel spať v postieľke, lebo sme mali len tú prenosnú a na tú nebol zvyknutý, museli sme kúpiť potom normálnu. Inak ti prajem pevné nervy, ja by som u svokrovcov nevydržala asi ani týžden, my sme bývali u našich pár mesiacov a mala som dosť a to ich mám fakt rada.

hettinka
•
17. jan 2018

@krepes ani si nevšimne podľa mna. My sme sa sťahovali s 2-ročnou a neriešila nič.