Režim 2.mesačného bábätka
Skusene maminy,viete poradit ako mastavit rezim 2.mes.babatku?doteraz sme mali po rannom papani a prechadzke cca 3 h spanok doobeda,potom papanoe a poobedny spanok.o 19 tej bola zvyknuta malá na kupel,masaz telicka,krmenie a uz o 20 tej spinkala.zobudila sa vzdy okolo 2:00 rano,najedla sa,potom o cca 5:00 a uz okolo 06:30 bola vzdy hore.teraz zaspi o tej 21:00 a taha aj do 4-5 rana,potom sa napapa a spi do cca 8:00 ..a tu nastala zmena,lebo uz nevie spinkat cez den,nevie sa ulozit,spi aj 10 x po 15 minut a aj tu bud na prsu alebo na rukach..viete poradit?na rukach uz nevladzem uspavat,chrbtica aj ruky mi uz odchadzaju..dakujem za tipy
TAk to Vám baby nezavidim, ja som mala zapal prsnika a to som sa snazila odsavat a tak, a trvalo mi krmenie hodinu.... A potom biolampa, takze som len kojila a odstriekavala a nahrievala... otras...
Moja zaspi cca o 20:00 a spí do 5 bez prerušenia....
Malú si vážim po kojení, po noci mi vypije 200ml, cez den cca 120 ml...
Ja by som si kupila vahu a vzdy odvazila a ked vypije malo tak príkrm a hotovo... a aspon vylucis ze nie je hladna...
Moja po jedení grcia prebytocne mlieko, potom uz je OK.
Hlavne sa nestresuj, kolko budes kojit tolko budes kojit, lebo tak prides zbytocne o mlieko...
Niektore deti sa kojili 6 tyzdnov a su zdrave a bez alergie.
Mne doktorka zakazala dokrmovat stylom :nakojim a dokrmim.mam vraj dat z prsnika co mam a na dalsie krmenie dat flasu.nemam pouzit na jedno krmenie obe mlieka...ja mam niekedy mlieka dost a inokedy skoro nic..
@katrin21 ja som ale nenapisala,že odsávanie je jednoduchšie,zrejme ste si to zle prečítali 🙂 samozrejme,že kojit je jednoduchšie 🙂 spätne už nejde zistiť kde nastala chyba,samozrejme každá matka robí pre svoje dieťa to najlepšie čo vie, záleží aj od šťastia na akých ľudí natrafíme a ako nám pomôžu,ja som mala stastie,že mi mal kto pomôcť a že som neposlúcha rady ako hneď dať UM a bude pokoj,samozrejme nie vždy natrafíme na cloveka,ktorí nám naozaj pomôže 🙂
@simona92101 a ako vnímate pitie? Pije s pauzami často,alebo viac dudluje? Stláčanie prsníka a výmenu prsníkov,tiež dokrmovanie cievkou na prsníku vám tiež ukazovali? Lebo fľaška veľmi kazí dojčenie, potom sa dieťa často prestane prisavat, jeduje sa na prsníku lebo inak tečie z prsníka a inak z fľaše...keďže máte prsia naliate ale mlieko z nich dieťa nevypije,treba skontrolovať prisatie to jest brada v prsníku,nos od prsníka(nesmie sa dotykat) a spodná pera pokrýva väčšiu časť dvorca ako horná...tiež treba skontrolovať polohu pri dojceni,ta ovplyvňuje prisatie....
@simona92101 inak MM a um sa môže miesat,ak dieťa nevypime dostatok mlieka z prsníka,tak ho treba dokrmit um,alebo ak.mate nejaké zmrazene/ odsate MM...najlepšie na prsníku cievkou,nie fľaškou,lebo tá kazí prisatie bábätka... Moja mala tiež vracala asi do 6 mesiaca x krát denne...a to aj hodinu po popapani....plus dojčila som ju na poziadanie,čiže žiadne 3 hodinové intervaly..mak si pýtala dala som jej aj po polhodine 🙂

@sono2 ano
.vsetko ok...