icon

Režim 2.mesačného bábätka

simona92101
27. máj 2019

Skusene maminy,viete poradit ako mastavit rezim 2.mes.babatku?doteraz sme mali po rannom papani a prechadzke cca 3 h spanok doobeda,potom papanoe a poobedny spanok.o 19 tej bola zvyknuta malá na kupel,masaz telicka,krmenie a uz o 20 tej spinkala.zobudila sa vzdy okolo 2:00 rano,najedla sa,potom o cca 5:00 a uz okolo 06:30 bola vzdy hore.teraz zaspi o tej 21:00 a taha aj do 4-5 rana,potom sa napapa a spi do cca 8:00 ..a tu nastala zmena,lebo uz nevie spinkat cez den,nevie sa ulozit,spi aj 10 x po 15 minut a aj tu bud na prsu alebo na rukach..viete poradit?na rukach uz nevladzem uspavat,chrbtica aj ruky mi uz odchadzaju..dakujem za tipy

kathhii
28. máj 2019

@katrin21
musi byt tak 30 minut na rukach, aby bola hlava vyssie. Skus ju ponosit na TIGRIKA, aj si odgrgne aj by to malo byt dobre na brusko, aj si odgrcne...
Ak Ta moc bolia ruky, tak si ju daj na kolena, jedno vyssie, jedno nizsie / aby bola dosikma/ a potom ju este buchaj po zadocku... Len si ju nedavaj odgrgovat na plece - nezabera to a ani no nie je zdrave...

ivushka19
28. máj 2019

@simona92101 skuste ju dat odgrgnut aj medzi papanim ked papa az moc pahltne... Dajte jej potiahnut a skuste odgrgnut, potom zase kusok potiahnut a stale dokola, kym nezje celu davku....

simona92101
autor
28. máj 2019

@kathhii na pleci nie? A pritom to kazdy propaguje.preco to vlastne nieje dobre?

katrin21
28. máj 2019

@simona92101 hmm..no, to je blbe,lebo ked si neodgrgne, este viac ju to tlaci a vybieha mliecko .. ako davas odgrgnut? Skus ju drzat uplne vysoko cez plece tvoje.. nie dole na prsiach ju drzat ,ale akoby cez plece si ju dat ,aby tam kde na konce rebier, mala tvoje plece a prechadzaj sa sviznejsou chodzou.. takto by si mohla lepsie odgrgnut

katrin21
28. máj 2019

@kathhii praveze cez plece treba.. inak zle si ma oznacila, nevadi.
Ano aj na tigrika moze, ale cez plece je to tiez fajn.

veronikadomanova
28. máj 2019

@simona92101 podľa toho čo píšeš to vyzerá na dojčenskú štrajk...dieťa sa odťahuje od prsníka paradoxne pri štrajku dieťa grcka mliečko, príznaky ako pri refluxe alebo kolike...v noci mliečko nepýta vôbec za tých 7-8 hodín? Ak sa dojčí malo v noci tvorba mliecka moze klesať a potom sa dieťa chová ako popisujete...skúste si nájsť laktačnu poradkyňu,pozrie sa na dojčenie,pomôže vám 🙂 a možno sa zbavíte aj UM ;)

simona92101
autor
28. máj 2019

@veronikadomanova ona praveze negrca,len sa puci aj pri flasi aj pri prsniku.kojim malicko,vnoci vobec,moje mlieko mala skor od smadu..laktacna mi poradila odsavat a cez hadicku,alebo mat 3 dni vkuse babatko naholo na prsiach a byt v posteli spolu a podobne žvasty ktore neviedli k nicomu len k vacsiemu stresu malej aj mna,lebo bola hladna a plakala este viac

simona92101
autor
28. máj 2019

@katrin21 na pleci odgrga,vysoko je prevesena,nejde jdj ani tak..trosku na tigrika odgrgla teraz vecer,ale aj tak uz manzel 4 x uspava,stale sa budi

basska_b
28. máj 2019

@simona92101 Ten režim sa ešte veľakrát v prvom roku zo dňa na deň zmení... naša až po prvých narodeninach zrazu nabehla na super režim. Predtým mi spala na prsniku aj hodinu... ja som si čítala knihu, veľa kníh som prečítala :D aj v kočíku vydržala dlho spať. V posteli sa jej cez deň už menej a menej chcelo.

dankatomi
28. máj 2019

U nas je ten rezim presne taky isty,ak sa.to da.nazvat rezimom. Nieco stihat je kus naroce,kedze mam.doma.este 2r9mes. Synceka.niekedy s nim.este tazsie.ako.snou,alebo v jednom kole...treba vydrzat.oni.si.tie.dni.budu menit ako.chcu...😂

veronikadomanova
28. máj 2019

@simona92101 hm.. tá laktačná zrejme nebola z mamily či? Ja som pred dvoma týždňami skončila kurz a teda toto sme sa vôbec neučili....áno kontakt koza na kožu zvyšuje tvorbu mlieka a aj pozitívne vplývajú na bruško bábätka,ale pri zníženej tvorbe sa neodporúča odsávač a dávať inak mliečko bábätku ako z prsníka...je to náročné na čas,pre matku celkovo a bábätko na to mliečko vypiť z prsnika...tiež byť tri dni v posteli s babom naholo je nereálne...ukázala vám tá laktačná aspoň ako porozovat či dieťa pije dosť z prsníka?

katrin21
28. máj 2019

@veronikadomanova ja som mala laktacnu z mamily a bola o nicom, rovnako ako tu pise autorka.... tak isto cievka , blbosti.... nerealne. tvorbu mlieka nezvysis, ked sa neda.. ja som aj odsavala, mala som 2mesiace vela, potom to klesalo, prikladala som, ale naholo behat som odmietala, to je kravina ako mraky.... a brala som senovku, benedikt vsetko mozne... pila litre viney, akurat som z toho pribrala a nic... a ked raz mliecka nieto, nepomoze prikladat a nedat mu prikrm..., rovnako ked dieta odmieta tahat, tak ho tahat nenauci nikto ( moja bola predcasne, takze inkubator a flasa spravili svoje, ale aj prva mi zle tahala, ked same prestalo striekat a revala).... cize hladne dieta si matka predsa nenecha, jasne, ze treba potom dokrmit....
realne mi laktacna vooobec nepomohla..

simona92101
autor
28. máj 2019

Nebola z mamily,ale to jd absolutne jedno,pretoze aj ked si odsajem,je tam ledva 20 ml,co je pre malu uplne nic,prisata je dobre ale ked jej netecie tak sa jeduje,akurat co dobre bradavky rozzuje a zas je len plač lebo je hladna.pri plakani nalapa kopec vzduchu a zas boli brusko..neviem uz co robime zle,ci z mlieka boli alebo co,ale uz som v koncoch naozaj..kaka raz za den aj to sa jeduje,s velkym krikom vytlaci plnu plienku zelenej stolice,najnovsie aj skryty reflux..ja ani neviem ako vyzera usmiate babatko😔

sono2
28. máj 2019

@simona92101 počúvaj hlas tvojho dieťaťa ako tak by si ho už mala poznať. Kedy je unavené chce jesť atd. A dodržuj to. Z pravidla idú spať ako sa zobudia onedlho potom doobeda ešte raz poobede a okolo nejakej štvrtej piatej opäť chvíľu. Pritom jesť.

sono2
28. máj 2019

@katrin21 neurobi laktačna zázraky keď ty sama nechceš. Všetko niečo trvá nejde to okamžite. Vinea je blbosť a bylinky ti nepomôžu, keď nestimuluje dieťa často tvorbu. Deťom sa dáva cumel, fľaše a mamičky sa čudujú. V noci sa dojčí minimálne tvorba okolo 3 mesiaca klesne a je koniec

sono2
28. máj 2019

@simona92101 načo odsavaš? Dávaš cumel? Má fľašu?

lucia389
28. máj 2019

@simona92101 2 mesačnému bábätku režim nenastavis. Ako taký režim si dieťa osvojí samo po 3.mesiaci. V noci to tiež nemusí byt ideálne, onedlho sa začnú tlačiť zúbky a môže sa ti budiť častejšie 🙈 a v kočíku ti nepospí? Dcéra sa vždy vyspala keď som ju kocikovala, a syn spinka na balkóne (netreba ho ani voziť) 😉
@simona92101

bobricek1979
28. máj 2019

@simona92101 a vytafuje si byt na rukách uz pomaly nechce stale len spinkat treba jej dat hraacky zacina uz urcite dzavotat moja sa pri tom unaví a zaspí sice na polhodku ake aspon nieco a po kazdom papaani a ked nie kociar a na vzduch klud zaklad aby spala v noci dieťatko uz potrebuje byt aj hore a dodrzuj papanie lazde tri hodky cez deň venuj sa jej rozpravajs nou

veronikadomanova
28. máj 2019

@katrin21 tak to mi je ľúto že máte takúto skúsenosť :/
Kontakt koža na kožu ale naozaj zaberá,mne po pol hodine išli prsia streliť...tiež som mala na začiatku problémy aj som pár dní dokrmovat UM cievkou,no mne to pomohlo, ale musela som začať aspoň 3x za noc dojčiť aby sa stále mlieko tvorilo....

katrin21
28. máj 2019

@sono2 ja som si davala aj v noci budik a jazde 3h odsavala😉 nemysli si.. chcela som velmi, lebo predcasniatko, imunita.. ale ona netahala..prilozena spravne 30 min a vypila 5.. dudlovala,,netahala...hladna potom revala... no nedaj! 3mes som odsavala aj prikladala... prve 2 mesiace mala len moje mlieko, potom 1 davku denne UM atd .. potom som hu uz prikladala len od smadu.. ja som mlieko mala,keby ona tahala..este tyzdem odkedy som uz ako 4mes neprikladala, tak vyslo po stlaceni mlieko..ale proste moje deti nechceli tahat, neviem preco..lenive na to boli..divne,ale fakt som skusala vsetko.

katrin21
28. máj 2019

@veronikadomanova co sa tyka kontaktu koza na kozu.. mne sa prsia nalievali uz pohladom na ny, naprm ked bola v inkubatore.. Ja som si ju mohla Prvýkrát priložiť na prsia až po dvoch týždňoch!!!
Napriek tomu sa mlieko mala do 24 hodín po pôrode a prsiami išli prasknúť a musela som začať okamžite odsávať a mliečka som mala toľko , hoci sekcia, že mala ho ani nestačila piť, pretože zo začiatku pila len pár mililitrov..
Pri prvej som mala mlieka takisto dosť a takisto po sekcii do 24 hodín úplne naliate prsia a krásne sme sa kojili a za prvý mesiac pribrala vyše kila Lenže mliečko mi samé striekalo a pila Samozrejme aj cez deň aj v noci každé 3 hodiny alebo ako chcela Lenže akonáhle sa po šiestich týždňoch prispôsobila tvorba mlieka jej dopytu tak prestalo mliečko striekať A musela ho začať ťahať a to sa jej nepáčilo.. v noci ospalá ešte čo-to potiahla ale cez deň sme sa takto trápili dva týždne a nič nepomáhalo Ani som vtedy ešte nič čím neprikrmovala.. napriek tomu sa tvorba mlieka nezvýšila a jednoducho po dvoch týždňoch už aj lekárka povedala že dieťa je hladné a musím začať prikrmovať Samozrejme že tým pádom tvorba mlieka ešte viacej klesla Ale tak už som skúšala všetko a keď sa nedalo tak sa nedalo nebudem si zase trhať vlasy kvôli tomu...

Pri druhej sa mi podarilo aj dosť mliečka zamraziť lebo som odsávala zo začiatku aj viac ako ona stíhala piť tak že

veronikadomanova
28. máj 2019

@simona92101 lenže odsávanie nehovorí nič o tom koľko dieťa vypije z prsníka,preto sa to odsávanie a ani vazenie pred a po dojčení neodporúča...dôležité je pozorovanie pitie bábätka a a by vám laktačná ukázala keby bábo pije...ak to ešte chcete skúsiť ,zavolajte si laktačnu z mamily,ktorá vám to ukáže a poradí vám ako zvýšiť tvorbu,naučí vás dojčiť v šatke,lebo niektoré deti sa v nosiči/šatke jeduju preto že cítia že niekde nablízku je mliečko ale nevedia sa k nemu dostať 🙂

veronikadomanova
28. máj 2019

@katrin21 ano, v prípade že dieťa je v inkubátore je odsávanie na mieste, aby sa tvorba zachovala, ale keď sa dieťa prisava alebo teda sa prisavalo ako dieťa autorky prispevku,tak vtedy je dôležité aby mliečko vypilo dieťa priamo z prsnika,je to matku menej náročné ako ho odsavat a potom inak podávať dieťaťu 🙂

simona92101
autor
29. máj 2019

@veronikadomanova mne sa jedna o to ze dieta je nonstop hladne,nespi potom a jeduje sa tak ze aj co vypije tak ide von ..pridruzeny skryty reflux tomu nepomaha kedze ju napina aj pri prsniku aj pri flasi,mlieko znej sice nevyjde az von ale vidim ze ho ma v pusine a cestuje jej hore dole

simona92101
autor
29. máj 2019

@sono2 odsavam len vtedy ked mala spi v noci vkuse aj niekolko hodin a mne ide prsnik roztrhnut a mam bolesti,tak trochu odsajem nech sa ulavi.budit ju nechcem,par x som to urobils a nikdy to uz neurobim,lebo v prsniku dost nebolo a revala jak tur niekolko hodin.

simona92101
autor
29. máj 2019

@veronikadomanova v nemocnici sa nam laktacna venovala,kazali aj vazit-nemam vahu tak neviem kolko vypije..ale kedze vrieska a cucle si pasticky tak viem ze ma malo..v nemocnici nam laktacna ukazala ako prisat,kedy pije atd

sono2
29. máj 2019

@simona92101 toto je práve úplne zlý postup. Ide ti urvať prsník a neni v ňom mlieko? A tým že osaješ do uvoľnenia znamená pre telo že nepotrebuje produkovať toľko. Treba prsník vyprázdniť úplne. Toto sa robí do uvoľnenia keď sa chce zastaviť laktacia. V spánku dieťa priložiť nemôže tak malé dieťa spať toľké hodiny. Všetko je inštinkt, dieťa sa napije nezobudi a spí ďalej.

sono2
29. máj 2019

@katrin21 vieš, len vždy, kto ma problém, to znie absolútne rovnako. Druhý, max tretí mesiac že už neni mlieko. Absolútne každému. Potom vyjde najavo, že sa dieťa dojčí fakt malo, má cumel veľakrát vodu, čaj, um, fľašu a to sú veľkí nepriatelia dojčenia. Dcéra mala štrajk len kvôli cumlu 8 mesiacov som dojčila len v stánku polospanku, a na začiatku bola na prsníku fakt skoro stále. Bolo fakt jedno kde. Ja som ale veľmi chcela dojčiť dcéra mala skoro 5 kg pri pôrode takže tiež potrebovala pri druhom teraz cumel nehrozí a určite to pôjde všetko ľahko. Ja stále hovorím že dojčenie je fakt drina a niekedy doslova dojčila som do 10tt dcéry 22 mesiacov a fakt aktívne dcéra mlieko fakt ľúbila veľmi.

katrin21
29. máj 2019

@veronikadomanova No hmm... Nesúhlasím s tým, že odsávať je menej náročné ako kojiť.. s odsávaním je veľa práce , je to nepríjemné a okrem toho ti to zaberie oveľa viac času , viac ako samotné kojenie.. si zober, že mala keď sa v noci napríklad zobudila nakŕmila som ju tým, čo som mala odsaté a potom som ešte musela aj tak odsávať cca 20 minút každý prsník, do uplneho vyorazdnenia.. niekedy sok odsavala aj kazde 2hodiny.... Takže jedno kojenie mi trhal trvalo vyše hodiny.. to isté cez deň dala som jej napiť nepila ale z prsníka Dobre tak som jej išla dať normálne z fľašky dokŕmiť potom som si musela samozrejme prsia otca takže opäť ďalšia hodina v čudu... ver tomu že veľmi rada by som bola keby moje dieťa pilo normálne z prsníka a iba ho vyberiem a krmime sa , kdežto toto bola hotová tortúra a preto som to vydržala tri mesiace a dosť...
Skusala som krmit s plnymi prsiami, poloodsatymi prsiami..nic. aj tak som rada,ze vobec som nieco dokazala odsavat,lebo pri prvej mi to moc neslo a teraz uplne super a ze mohla tym padom mat moje mlieko aspon toe 3 mesiace.

sono2
29. máj 2019

@katrin21 mali tvoje deti pozrete uzdičky?
Samozrejme že odsavanie je náročné.