icon

Režim na materskej dovolenke

29simona29
24. sep 2018

Milé mamicky,

zaujimalo by ma, aký máte režim na MD, čo všetko zvyknete počas dňa robiť, resp. cez vikendy, či Vám niekto z rodiny pomáha s deťmi a čo sa zmenilo vo Vašom pohľade na život počas MD..aké máte ďalšie plány a ciele po skonceni MD..Ja mám aktualne 7M synceka, od nástupu na MD pracujem z domu a chodím raz v tyzdni do prace, niekedy je to dosť náročné všetko skĺbiť, ale celkovo som veľmi rada, že to mám takto rozložené..Často sa ale zamýšľam nad nejakým novým impulzom, resp. čo zaujímavé by som ešte vymyslela a tak ma zaujímajú aj Vaše názory a Váš režim počas bežných dni☺️

andreakacmi
24. sep 2018

ahoj, ja od rána poupratujem, navarím sebe, teraz už aj malej, idem von raz za dva dni si zacvičím jogu, mám pocit, že nič viac by som ani nestihla, malej sa venujem naplno, von na prechádzky 2x po hodine chodím hlavne na venčenie seba a psa, malá je spokojná, že sa buď nesie alebo vozí. Tiež uvažujem o práci, že by som začala pracovať. Do pôvodnej práce sa veľmi vrátiť nemôžem, pretože je to štátna správa a tam na dohodu s niekým robiť je také, no šak vieme, že také sa tam moc nepraktizuje. Mám vyštudované, tiež aj nejakú tú prax a chcem si tiež privyrábať, predpokladám, že keď bude mať už polroka, tak nebudem musieť úplne už len kolo nej byť ale stihnem aj niečo robiť, no mám pocit, že mám nevyužitý potenciál úplne, no malej ma neskutočne baví sa venovať a sledovať ju a byť pri nej, čiže je to vlastne také vzájomné protirečenie, ale predpokladám, že je to normálne, keďže tie naše deti sú tak rozkošné a šikovné. 🙂

siska53
25. sep 2018

@29simona29 tak ked ti to takto vyhovuje.. ja som bola rada,ze po tych narocnych rokoch v praci sa venujem len a len babatku. Navyse on bol sice dobre babatko,cize neplakal,ale cez den toho vela nikdy nenaspal a potreboval podnety,spolocnost,cize take daco,ze ja si robim a on si dve hodiny cumka a zabava sa,to ja nepoznam. No ja som si ten cely cas vychutnavala a popri venovaniu sa jemu som upratovala a varila, chodili sme aj vela von. Pri druhom dietati,ktore malo koliky,to bolo narocnejsie. Ale mama uz bola na dochodku,tak mi prve dva mesiace pomahala intrnzivne,neskor raz-dvakrat do tyzdna.. takze v tie dni som si kludne porobila. A neskor chodievala raz do tyzdna cvicit. Cize pomoc bola od mamy a plus cez vikendy zvacsa varila svokra. Kedze vikendy sme.travili skor niekde inde ako doma,musela som mat upratane cez tyzden,co som aj stihala,kedze som si naplanoval,kedy co budem robit. Kvoli slabsiemu svalovemu tonusu mladsej,sme chodili aj plavat,neskor cvicit na babybalance. Tam chodil aj maly,ked ss nedostal do skolky,na taky trosky adaptacny proces,aj ked som som tam bola,predsa to bol uzavrety priestor a viedol to iny dospely clovek,plus sme vela chodili von,kde mali kamaratov.. ale dodrziavali sme rezim dna.. jedenie v rovnakom case a tak.
A som rada,ze do povodnej prace som sa nevratila. V terajsej je lepsie, aj ked je narocna, ja niesom.karieristka,takze nejaky postup,co ja viem..ma nikdy nelakal.. uz teraz mam problem.vsetko zladit, som rada,ze ich stiham vyzdvihnut aspon 3x do tyzdna,nasi ich vyzdvihnu v tie zvysne, aj tak skor ako o 17:30nestihame prist domov.. planujem autoskolu,ale to uz bude musiet chodit po deti aj muz,bude si to musiet zariadit. 2xdo tyzdna som.totiz dlhsie..

Inak na materskej som.nejak nevymyslala,ze co, bola som v kolotoci,i ked prijemnom a pomalom (to vidim teraz spatne,pri tej sucasnej hektike).

Ale niekto zacne tvorit,ci studovat,ak ma kludne deti.. tak sa da,moj starsi je hyperaktivny..mala bola kludnejsia,ta sa hrala aj sama a dost dlho, on to nikdy nevedel,ako babo bud plakal alebo neskor sa uz popresuval za mnou 🙂. Ja jedine mam odlozene moje rymovacky,mozno raz oslovom niekoho,nech sa na to pozrie,ci je to na publikovanie,i ked niekedy ,ked citam tie detske basnicky,len krutim hlavou,ako to mohli vobec vydat, a zrazu si poviem,ved tie moje su lepsie..

Tak je to take rozne u nas matiek,vela zavisi od toho,kto ma ake deti a ci ma pomoc alebo energiu nazvys,ze nepotrebuje tolko spat..