Ročnej dcérke premokli topánky
Strazim si ju ako oko v hlave a ako každá mamka sa snažím pre nu urobit vsetko najlepsie ako viem. Kúpili sme jej barefoot čižmy. Striedame s klasickými dnes sme isli s barefoot a celu 45min prechádzku chodila peso. Ked sms isli dnu, plakala , chcela ešte ostať. Ked som ju vyzula, pančuchy zmocne, ľadové. Okamzite som ju vyzliekla, prsty uz pomaly bordové. Okamzite som ju supla po perinu, a kadejak sa ju snažila zahriat. Ok, podarilo sa, nozky sú v teple. Uz spinka. A teraz začínam mat paniku ako dlho ich mala mokre? Ced cesty boli skoro suché, nechodila po snehu, len po chodníkoch. Bude mat zapal močových ciest? Co nám hrozí? Co mozem ešte urobit? Strasne sa bojím. Tak si vyčítam, prečo mi nenapadlo skontrolovať ich? Ako mohli až tak premoknut ZIMNÉ CIZMY???? stalo sa to niekomu?malo to následky? Dcerka mala včera 1 rok
Ďakujem za každú radu, info,....
Necitala som vsetky komentare, ale neboj sa, nic jej nebude. Moj 4 rocny bol s mojim otcom na sankovacke a sanky mu zastali v potoku. Topanky cele mokre, domov to mali asi 15 minut, tak mi to otec s malou dusickou vravel. Krpcovi nic nebolo, len caka, kym napadne sneh, ze vytiahnu zas sanky😅. Druhy krpec zavidi, ze on sa nekupal🤷♀️.
Su veci, ktore neovplyvnis. Moj tyzden po 1. narodeninach 40tky horucky, crp 2, horucky trvali tyzden. 6. choroba. Netusim kde toto svinstvo dostal, lebo korona s nikym sme sa nestretavali chodili do lesa mimo ludi. 🤷🏼♀️
To ako vazna otazka toto? 🤔 Ne vazne toto nieje nejaka sranda?
Ak je to vazne myslene, prosimta 🙏 nebut taka upata, skodis tym sebe aj malej. Naozaj sa predsa NIC nestalo.
Myslim ze bude v poriadku. Ta jemna koza nasava vlhkost super rychlo... neda sa v nich ist ani na vlhku zem.
My sme kupili snehule Stonz. Maju gumenu podrazku super ohybnu akoby boli barefoot. A su naozaj nepremokave do beneho snehu alebo dazda. Syn objavil mlaku a presiel cez nu asi 20x aby to otestoval. Bola asi 3cm hlboka a cela ta gumena podrazka bola ponorena a voda napriek tomu neprenikla.
Ale raz bola taka super morka clapkanica s vela snehom a vtedy sa mokro dostalo dnu cez otvory co su v nich snurky.
@majamat tak to máš teda veselé spomienky 🤣 to je pravda, tiez si niekedy myslím, ze z toho budem chora a nakoniec mi nič nebolo ( tiez som zmizla a premrzla)
@jarnajar vies ja som sa absolútne nevyzna , len som si nechala poradit od dievcat ktoré vraj tomu rozumejú. Neviem aké sú vhodné do snehu pre začínajúcich chodcov
Nahodou, s tou perinou opatrne, zbytocne sa natahovat
@zuzanaete no super. Tak teraz som uz úplný jeleň. Obvodná odporúčala striedať, ze zlata stredná cesta. Yo co píšeš, dava logiku.
@hindakus prosím???? Najprv ma napadlo to vyfotit??? Precitaj si v akom čase som pridala fotku, a po druhe .... vidíš na tej fotke nozku?????? Je to moja ruka a fotka je urobená v čase keď uz dcerka dávno spala
Precitaj si úvodný príspevok co som urobila ako prvé
A pozdravujem dotycnu co ti dala lajk a odkazujem to iste
Dakujem dievcata
Tak určite kupime inú obuv a do budúcna budem vedieť, ze netreba hned robit paniku. 😀
@nyphadora idem pozrieť tu značku, dakujem
Na zimu treba kupovať poriadne zimné čižmy a nie barefoot obuv... .. Hlavne aby mali nepremokavu membránu napríklad superfit, geox, primigi, viking... Sú rôzne značky kvalitných topánok na zimu ktoré stoja asi toľko ako aj tie barefootove a plnia svoj účel
to hej a este si pamatam, cosi po 20-tke som sila ku kamoske do CR a vecer sme sli von. pozicala mi taky tenucky kostym a kratky top - dierkovany. k tomu sandalky. celu noc prsalo, bolo celkom chladno. stale mi nejaky chalani poziciavali bundu, ked sme isli povonku. kade sa mi do sandaliek vliala voda, tade sa aj vyliala 😀 potom sme prisli ku kamoske a v tom case mali problem s byvanim. v jednej iszbe na 2 posteliach sme sa tlacili 3, co by bolo ese ok, ale kamoska spala na zemi. ja premrznuta a zakryta dekou, z ktorej mi trcali nohy, ked som si chcela zakryt ramena, pripadne opacne. a kupodivu, neochorela som. nic mi nebolo. ani teraz nebyvam nijak vlemi chora, co som rada.
My behame po studenej dlazke doma,detska stale nahaname na pouzivanie papuc,raz pocuvnu,desatkrat nie a zatial (klop klop klop) ok vsetko..ja v gatkach a kratkom tricku vybehnem na dvor ak nieco rychlo treba (dat psovi granule,vodu,smeti vysypat,kuknut schranku...) A ako dieta,dokial som nemala mokre gatky dom som nesla. A to boli ine zimy, sneh bol celu zimu a vsade a hodne,,cencule boli mnam,ziadna barina s ladom nesmela ostat nepovsimnuta,ci uz sme sa smykli alebo ho praskli a obcas nohu aj namocili...
Dievcata, nakoniec som sa rozhodla pre tieto. Váhala som aj nad stonz a geox... ale bud nemali veľkosť, alebo ma nepresvedčili ;)
Tieto tiez nie sú vôbec moj vkus, ale hlavne nech plnia ucel, aby som uz podobne fopa témy nemusela založiť 😆
Dakujem Ešte raz za všetky rady aj slova
A dcérka je zdrava ako rybka našťastie 😅
Obrovský výber je tych topánok... absolutne som sa nevedela rozhodnúť :(

Dcera (15m)nosi barefood od kedy chodi a ma aj na zimu cizmicky zn. Bundgaard, a teda nepremokli este nikdy, a to sa v nich v mlake hrala ( celkom hlbokej) som si bola ista, ze premoknu a nic, tak asi mate zly model 🤷🏼♀️. Teraz v zime ma aj termovlozku v nich a iba pancuchy. Ked viem ze je velmi mokro von, tak davam gumaky ( existuje j na zimu zateplene).