Rýchle priberanie dieťaťa
Ahojte neviete akú príčinu môže mať extrémne priberanie u dietata bude mať rok a 18.5 kila endokrinologicke bolo v poriadku niečo zvysene ale doktorka hovorila ze len tesne nad hranicou a z jej strany teda v poriadku co môže ešte spôsobovať takýto stav nejaké skúsenosti
Ďakujem ❤️
UM 4x v noci u rocneho dietata je okrem inych veci kaloricka bomba, to treba obmedzit. Napis nam standardny denny jedalnicek malej, teda aj nocny.
@timuska551 presne, kym nenapises, co jedava, teda jedalnicek, darmo sa tu bude nad tym polemizovat. A mlieko dostavala aj moja noci, pred spanim a este tak 2x v noci. Rastla ako diabol, bola o hlavu vyssia od chlapcov rovesnikov, nebola obezna, ale bola taka baclutejsia, v tomto veku ok. Chcem tym povedat, ze nemala ako rocna 18,5 kg, hoci v noci mlieko pila.
@misana84
@tahomi moja dcéra má 13 mesiacov a pije UM len v noci - 3x, skôr by som si tipla, že je to viac zvyk ako hlad, každopádne iné som chcela. Autorka vôbec nepíše, čo jej dieťa je a hlavne koľko. Moja dcéra je slabučký jedák a napr. toho UM dávkujem 120ml (väčšinou ale nechá polovicu, čiže zje tak 60ml), čo je dávka pre pár týždňové deti. Nemá ešte ani 9kg, okolo nejakej tučnoty ani nešla. Fakt je otázka, koľko toho stiahne jej dcéra, ak 4x 210ml, a potom sa ešte cez deň tlačí nezdravými vecami, tak môže byť pes zakopaný tam, ak 4x 60ml, tak to bude zrejme inde. Neviem si ale predstaviť 18,5kg na ročnom dieťati. 🙄
@lalala94 no napr. moja nezdrave jedla nevidela do 3,5 roka( myslim sladkosti) lizatko a cukriky este neochutnala...kym nebola v skolke ani sladky caj- len cistu vodu..a vzdy mala vela kg...ale ano 18kg je extrem..akurat pozeram, že moja ked mala 14 mesiacov mala 84cm a važila 12,5
@timuska551 to je na geneticke vysetrenie. Moj maly mal v roku 15kg, riesili sme s pedinou a po preskumani som bola odoslana na genetiku. Geneticke testy trvaju aj 7mesiacov kym vyjdu. On mal velmi mierne ine znaky, ale ta velkost a vaha hlavne boli nad 99percentil. Aj tvoj je nad 99percentil. BWS mu nevyslo ale zistili mutaciu na gene, ktory moze za rast. Dieta je celkovo asi o 20percent vacsie ako ostatne deti. Co je sranda, ze to zistili aj mojmu muzovi. A svokra vravi, ze ked bol maly tiez bol najvacsi zo skolky. Dajte si urobit genetiku, lebo ho zbytocne budes trapit dietami a seba tabulkami... moj ma teraz uz viac rokov, hrava futbal a vyzera uplne normalne, len je vacsi celkovo a vyssi. Co je ok na chlapca.
18 kg na 81 cm a rocne dieta je velaaaa. Bude tam asi toho viac: nezdrava strava alebo prilis vela je plus UM rocne dieta a hlavne v noci vobec nepotrebuje. mlieko je potravina, nie je to na uhasenie smädu. cize v noci tak akurat cistu vodu. Popripade, ak toto vsetko nie je problem, tak je tam zdravotny problem. treba vsetko vylucit.
Ja mam doma 4 rocnu, ma 110 cm a 16 kg. Moja starsia, 8 rocna, mala 18-20 kg este nedavno. A to pri vyske ca. 120 cm. A vobec nevyzerala vychrtla.
@misana84 110 cm na 4 roky vobec nie je vela. Co je vela na tu vysku, je tych 26 kg. Darmo si budes nieco nahovarat. Je to extremne vela. Mam 8 rocnu, 130 cm a ma 22-23 kg a vobec nevyzera chodo. ma svaly, sportujem.
Mladsia ma 4 roky, 110 cm a ca. 16 kg. Tiez nevyzera chuda, skor uplne normalne ani chida ani tucna. Neviem si predstavit, keby mala pri tej vyske o 10 kg viac ako by musela vyzerat.
@misana84 po prve, vobec nevies co za tou nadvahou je. Tu geneticku poruchu si si len domyslela. Pokym nebudes mat diagnozu, tak si nemas co nahovarat. A predstav si, aj pri genetickych poruchach sa da dietatu/dospelemu v urcitych pripadoch pomoct. Zalezi co najdu. Ved to nechaj tak, a uvidis. S pribudajucim vekom a kg vam budu pribudat aj zdravotne problemy. Dieta ti ma 4 roky a uz takmer 30 kg. Aj to pojde takto dalej, tak na prvom stupni ZS bude mat kolko, 60? A 110 cm na 4 rocne dieta je +/- normalna vyska. Cize nie nejake extremne vysoke dieta. Skor extremne tazke.
@yanni nie nejde to tak extremne hore...20kg mala asi ako 2 rocna...ciže za tie 2 roky pribrala asi 6 kg ale do vysky isla velmi...4 rocne deti maju asi 100-104cm ...tych 110 mala ako 3,5 rocna..už som ju dlho nemerala ciže možno už isla do vysky...ona ma take etapy že vyjde jej brusko a potom sa vytiahne a potom nema vobec brucho...chodime k lekarne ona z toho nerobi tragediu
@belllinka moja 5 ročná mala 27kg. A trčia jej rebra. Takze nemá váhu každého 5 ročného. Aj moja je vysoká na 8 rokov. To, že dieťa nie je podľa tabuľky neznámena že má problém.
@timuska551 mohol by to byt Bardet–Biedl syndrome (BBS)
@lucia147852 aj ma na 27 kg 125 cm, tak je to ok. Ak ma na 27 kg 110 cm, tak je to obezita. Vek tu nie je relevantny.
@yanni a podla coho urcujete, že je to obezita :D podla BMI? viete o tom, že BMI je nepresne? lebo je rozdiel ked mate 100kg sportova a 100kg tuku pri rovnakej vyske...ale obom vyjde, že su obezni...prepacte ale ja naozaj s tym nic nespravim pri 4 rocnom dietati...robim vsetko co sa da...papa vela ovocia, zeleniny, sladke vody vobec jej nedavam, ked chce akože drincik( že sa bidnica lakomi, lebo ine deti piju na litre) tak jej riedim s vodou tak že je tam minimum dzusu, sladkost ked chce tak papa take susene ovocie alebo lisovane tycinky...horalku jedla prvykrat minuly tyžden co ma 3 roky a 9 mesiacov a zmrzlinu toto leto aj to malu raz za tyžden asi...aj tak to prehanam s tym a obavam sa, že este jej sposobim s tym stravovanim problem lebo cudzi ludia maju pocit, že je velka...no bohužial/ nastastie je
@timuska551 cudujem sa, ze pri takej vahe ti ako prve pediatricka neodporucala okamzite zrusit nocne mlieko. ved to je kaloricka bomba.dieta v roku uz v noci nepotrebuje jest. nie je to o hlade, ale o zvyku.
To, ci ma dieta zdravotny problem, k tomu sa vyjadrit neviem, ale vaha je na rok priam sialena. a s istotou by som netvrdila, ze to nie je obezita. ja mam v okoli 2 taketo deti, ktore z tej babatkovskej tucnoty nevyrastli a uz su skolaci. mimochodom, vladze s takou vahou chodit?
Náš 3,5 ročný má toľko kg a to nie je žiadne tintítko
@lucia147852 boze, jasne, ze nema vahu KAŽDÉHO 5-rocneho 🤦♀️ je tam predsa nejake rozmedzie. Inac moja 10-rocna ma 26 kg.
@misana84 ahoj. Ten gen, ktory moze za nadmerny rast /vyska a vaha/, vacsinou inak vaha je 11p15.5, ja som cely zivot stihla, cvicenie mam v krvi a neverila som nikdy obeznym ludom, ze mozu mat poruchu... no a potom sa mi narodilo velke dieta... moja pedina zozaciatku tiez, cim ho krmite... musite ubrat a potom pochopila, ze to nie je strava. Tak sme absolvovali sadu vysetreni a pre mna bolo dolezite urcit spravnu diagnozu, od toho sa odvija aj tvoj postoj k tomu, co je zdrave. Je samozrejme, ze dieta, ktore ma napr 20kg zje viac ako 10kg dieta v rovnakom veku. Za tie roky sme sa naucili ho nestresovat vahou, ale vedieme ho k sportu a zdravej strave. A vyzera baizaj super, ziaden tuk ale vaha je vyssia ako u rovesnikov. Sposobene je to aj tym, ze je cely vacsi a my z neho neurezeme... cize mile mamicky, co tu radite o nutrilone etc, obe mone deti su nutrilonove a napriek tomu maju aj teraz vo vyssom veku zdrave stravovacie navyky..
@timuska551 tak urcite metabolicke vysetrenie je na mieste a cim skor

@timuska551 a tu máte odpoved… Nutrilon je “smrť” akože ja si tiež uvedomujem, že moja pribrala lebo dlho som jej robila Um ráno aj večer… v noci v jej veku max. Raz