icon

Skoro dvojročné dieťa samé v byte

16. feb 2021

Ahojte,
len mi povedzte ci som ja normalna alebo uz ozaj neviem. Kamoska sa urazila ze som s nou nesla dole pokecat k schranke a chcela som nech mi to len hodi a pridem si po to neskor. Mam 1r11m dieta a ze sak nech zbehnem a necham malu doma, ona to tak robi furt napr. kos vynesie aj do obchodu co ma pod barakom.
Mne to pride na hlavu padnute a nebezpecne, obcas len z wecka dojdem a uz vymysla.

weronika171717
Autor odpoveď zmazal
jasminet
16. feb 2021

@diusqa761 nechcem strašiť, aké dieťaťu dať jablko a ísť preč??? Est

jasminet
16. feb 2021

Ešte si nevidela ako dokáže jedlo zabehnúť?

ukulela
16. feb 2021

@nistika akčná mama, si to živo predstavujem.... A aj ja som presvedčená, že je to nejako ošetrené v zákone a keby sa tak malému niečo v byte samému stalo, je to prúser.

mogaa
16. feb 2021

ako tu už bolo viac krát napísané -záleží od dieťaťa a od okolností....ak viem že dieťa spí, kludne vybehnem vyniesť smeti.....rovnako ak viem že dieťa sa vydrží pár minut samo pohrať a pekne sa hrá - vybehnem rýchlo do obchodu ak je to niečo akútne, navarím a chýba mi smotana(obchod máme 20min.od paneláka)...ale dieťa vie že hned prídem a má sa hrať a nevymýšlať.....ale skôr až vo veku 2,5-3roky , keď už dieťa rozumie a viem že 3-4min.vydrží samo) ale nešla by som vykecávať s kamarátkou a dieťa doma😉

maciatkolulu
16. feb 2021

@mogaa nemyslíš vážne nechať 2,5 ročne dieťa samé a zbehnúť na 20 min do obchodu??? A to akože snáď nemyslíš vážne 20 hore dole, ale plus 20😂😂😂ja neverím, že niekto so súdnym rozum a OP necha 20 min 2,5 ročne batoke samé doma a ide do obchodu po smotanu, ja by som to ani nahlas nevyslovila. A nešťastie sa môže stať za minútu, ale však nakoniec co riešiť druhých... Každý nech si robí ako uzná.

jasminet
16. feb 2021

@maciatkolulu podľa mňa sa pomýlila a málo tam byť 20m od bytu...

mogaa
16. feb 2021

@jasminet ďakujem , jasne že to malo byť 20m od paneláka, ja bývam na prízemí takže ak idem do obchodu pre 1vec tak do 3minut som aj doma😉

mogaa
16. feb 2021

@maciatkolulu nie 20min.ale obchod mám 20m od paneláka

maciatkolulu
16. feb 2021

@jasminet ale to je jedno podľa mňa ci metrov ci min 2,5 ročne batola nemá čo byť doma samé, ani 3 ročne, stat sa jedna radosť niečo.... Od zdržania v obchode cez kadečo. Podľa mňa vyniesť smeti a tak ôk, ale obchod... Nuž ôk a top nápad je dat do vysokej stoličky s jablckom😂😂😂🙏😃👌

maciatkolulu
16. feb 2021

@mogaa ja si myslím, že každý normálny rodič oblečie 3rocne decko a ide s ním.... Ci 2 m, či 20 min, alebo urobí obed bez šľahačky, smotany.... Ale nechať doma samé.. Aj keby to bola dokonala Hermiona 😃

luccija
16. feb 2021

@mogaa ja som tiež nechala dcéru v 3r samu doma a išla do obchodu vedľa v dome.Ale som vedela, že keď zapnem rozprávku ona sa z gauča nepohne nie je typ dieťaťa, ktoré vymýšľa, behá hore dole.Ale mala som stres mobil pri sebe bývali sme na prvom ešte aj po schodoch som išla opatrne, aby som si náhodou nohu nevytkla nestojí to za to.su deti pri ktorých je táto myšlienka nemysliteľna a tie kde sa to dá.

mmoni89
16. feb 2021

No tak ja neviem baby ale co tu čítam všetko,tak obdiv ze mate toľko odvahy 😉ja co som nasla svojho 17mesacneho sedieť ma linke a zapínať varnú kanvicu, už ani na WC s kľudom a to mam doma ďalších dvoch 6 a 5rocneho ,no keď je s nimi to mam ešte väčší stres. Ja hi vláčim aj len pred bránu keď prijde posta a to bývam v dome,ci snezi ci leje.z mojej skúsenosti na nešťastie stačí aj par sekúnd, par som ich zažila a to som ich mala z zadkom len ,takže za mňa ani na pol minúty, deti sú vynaliezave a bez dozoru a to viac

mmoni89
16. feb 2021

@jasminet toto tiez by som nerobila, nasim zomrel 50rocny sused co sa zadusil jedlom lebo bol sam doma 😭

maximilie
16. feb 2021

@diusqa761 prve co mi napadlo, nebojís sa, ze im to jabĺčko zabehne??? Jablko , syr , mrkva patria medzi najčastejšie potraviny ktorými sa deti dusia

maximilie
16. feb 2021

@mmoni89 pre tie co bývajú v bytovke to musi byt komplikovanejšie (ja len z izby dvihnrm ovladacom garaz a supne mi dnu balik) ale natiahnuť mikinu a čiapočky a vybehnúť s dieťaťom na 3s von predsa nemôže byť problém. NIKDY by som nenechala bez dozoru ani minútu tak.male dieta. A spoliehať sa ze zapnem rozprávku a môžeme odbehnúť....akože ved to je na socialku

katus226
16. feb 2021

ja som mavala neskutocne stresy, ked sme este byvali s malym v bytovke. styri poschodia bez vytahu, nebolo kde nechat kocik. cize podvozok do kufra auta a vyniest po schodoch maleho bud vo vajci alebo vanicke, plus tasky s nakupom. a ked som tak musela ist po dalsie tasky do auta, co teraz? maly nechcel ist do nosica, cize jedine ho nechat doma a zbehnut dolu... dilema ci zamknut alebo nechat pootvorene dvere? mala som strasny strach, ze mi nepojde odomknut 😂 a to mal len par mesiacov, cize nehrozilo, aby usiel z postielky. teraz vymysli pohromu, aj ked je sam 3 sekundy.

mmoni89
16. feb 2021

@maximilie ako.ja chápem ale byvala som v bytovke kým sme mali dvoch a to som mala medzi nimi 20mesiacov e nikdy som ich nenechala samých, ani keď boli miminka, radšej som sa trepala von s obidvoma aj keď kuriér frflal a blikal pred bytovkou lebo nemal kde stat a zablokoval celu ulicu a ešte sme ani nemali výťah .takže ano neznášala som to no fakt toto by som neriskovala

ivangeline
16. feb 2021

Tiez by som nenechala maleho sameho v byte.Omg. Bez dohladu v izbe ano.. V nevyhnutnom pripade by som zliezla dole a rychlo nas5. Ale preco nevziat dieta do sebou, to nechapem. :D

mironka
16. feb 2021

@maciatkolulu tiez len citam,ake napady...ja by som bud kupila smotanu v inom case a nie ked zistim,ze mi treba,tak utekam...nemam smotanu,tak nevarim so smotanou. A decko do vysokej stolicky s jablkom? Ja by som ho polozila max. do ohradky polozenej na zemi..z ktorej sa nedostane von...dala by som mu tam hracky...moj 4 mesacny spal v kociku v izbe...daco som robila a zacal plakat....poslala som rychlo 7 rocnu,nech ho pohajka....ona sice vzala hrkalku...a aj pohojkala..aj sa mu prihovorila...no polozila nohu na koleso kocika...zvazila sa na koleso silou a kocik nechtiac prevalila aj s malym...on vypadol....to bol vreskot..takze tak...a moju 2,5 rocnu by som nenechala ani minutu samu...je to huncut...

nikiki29
16. feb 2021

Ja tiež idem vyniesť smeti alebo vyvenčiť psa na 2-3 minúty, vyzdvihnúť balík od kuriéra. Ale len keď spí a ja si beriem so sebou kameru pre istotu. Asi 2x som odišla, že bol hore, ale to som doslova letela dole po balík a naspäť... no možno minúta ak to bola. Stále som ho videla na kamere a musel byť zaujatý hrou v postieľke. Určite by som si nešla pokecať 🤦🏻‍♀️

oblecenie99
16. feb 2021

Už sa stalo že som kurierovi otvorila z bytu vchodové dvere na bytovke aby vsunul balík dovnútra a nečakal, malého som zatiaľ obliekla a tak zbehla dole,alebo ho postrážila suseda.. ale keď zaspal,tak sa stalo,že som.potrebovala zbehnúť,vedela som,že je v postieľke a tuho spi a že z nej nevylezie,tak som stihla tu pol minútu..iba keď spal..ale už bude mať 14 mesiacov a aj keď doteraz neprejavil nadanie vyliezť z postieľky,už si netrúfam,ani keď spí.. lebo pri našom fakt nikdy neviem.. u neho stačí polnanomikromilisekundy,kým sa otočím na ten okamih a uz niečo vyvedie.. my teda musíme mať všetky bezpečnostné veci v byte čo je len možné a to TAK,že som mu za zadkom nonstop 😄 nechať ho samého nehrozí.

lululucy
16. feb 2021

Ja sa bojim ist par metrov pred dom za kurierom a zabuchnut za sebou dvere, ze co ak ich z nejakeho dovodu nebudem vediet odomknut,tak ich nechavam otvorene😆😁 tiez mam taku staru dceru

taga
16. feb 2021

Mam 2r2m dieta a keby som ho nechala sameho doma, uvrieskal by sa za zamknutymi dverami. To je co za napad, ved to dieta nechape, ze sa o par minut vratis! Moze cokolvek vyviest ale hlavne moze mat z toho pekny sok, ze preco ho mama nechala uplne sameho doma

gondyo
16. feb 2021

preboha,hocičo sa môže stať v sekunde...aj nákupy sa dajú naplánovať,keď idem von s kočíkom,poprosím susedu na chvíľu...aj my sme boli strážiť deti susedovcom,keď museli odbehnúť...moja sestra našla dcéru stáť na parapetnej doske,mala asi 3 roky,sama si otvorila okno a bola zvedavá...a to sme boli všetci doma,len o poschodie nižšie v rod dome....

gondyo
16. feb 2021

marcellka32,mne sa stalo to isté, syn ma zamkol na balkóne a nevedel otvoriť asi 15 min...pribudlo mi pár sivých vlasov vtedy...

sterea
16. feb 2021

V žiadnom prípade by som 2 ročné dieťa nenechala samé doma. Mňa v tomto veku malý vymkol na balkóne, bez telefónu a muž v robote 100km od domu. V tomto veku sa deťom nedá veriť.

elizabet173
16. feb 2021

@sterea moja kamaratka s bratom - dvojcatom vyuzili situaciu, kym sa mama sprchovala. Brat si klakol, ona sa postavila na jeho chrbat, odvadili retiazku, ktorou boli zaistene dvere, odomknut nebol problem a usli. Priviedli ich spat z ulice ludia, ktori ich poznali a bolo im divne, ze si vykracuju dve deti same...

diusqa761
16. feb 2021

@jasminet deti sú sebestačné dosť na to aby staršia pokrájané jablko na mesiačiky a mladšia nastrúhané obe upásané v stoličke na 2 minúty zvládli kým rýchlo zbehnem dolu. Poznám si svoje deti. V živote sa nedusili ani omnoho väčšími kusmi jedla a som zdravotná sestra takže áno, viem čo si môžem dovoliť a čo nie. Alebo mi chcete povedať že vy stojíte ako policajti nad 3 ročným dieťaťom keď je obed aj do škôlky do jedálne sa pred neho postavíte a hypnotizujete ho pohľadom kým všetko nezje ? Baby nepreháňajte. Staršia má tri roky pomaly keď nechávajú tak staré deti v škôlke jesť samé že nad nimi nestojí nad každou vynervovaný rodič alebo rovno policajt tak to dieťa vie aj doma a mladšia máva keď niesom u nej postrúhané väčšinou. Takže neberiem si k srdcu ale skôr ako nabudúce budete na niekoho nepríjemné zistite si všetky podrobnosti ☺️
@maximilie