Som jediná, ktorá si nepamätá, kedy jej dieťa začalo sedieť?
Boli sme u logopedičky, syn má 6 rokov, zdr.záznam sme mali so sebou, ale pýtala sa aj na to, kedy začal sedieť, štvornožiť a chodiť.
Chôdzu som vedela, ale lezenie a sed som sa nechytala absolútne. Bol narodený o šesť týždňov skôr, bola som rada ze je zdravý a nemá žiadne následky, viem ze sed aj lezenie bolo v norme, len nepamätám, v ktorom mesiaci 🤦
Naproti tomu počúvam matky, ktoré sypú z rukáva históriu zubov, čo komu doniesla zúbková víla si pamätajú tuším aj desať rokov...ani neviem kedy bol odplienkovaný, tiež to bolo v norme, tak sa tým nejak chorobne nezaoberám, aby som sa porovnávala a súťažila s inými matkami...
Samozrejme je to vsetko napísané v zdr.zázname, dá sa to dohľadať.
Je tu ešte niekto taký? 😃
Ani ja neviem a ani aké bolo prvé slovo
Nie si jedina. Kazda si nieco pamata lepsie a nieco horsie a potom su take premotivovane, ktore musia neustale kvakat o kazdom prde spred 10-tich (a mozno aj viac) rokov.
Pri najstarsej mam podrobne zaznamy, pri prostrednej matne tusim co kedy ako, pri najmladsej uz len tipujem 😀
Moj nema ani rok a neviem kedy sa pretocil, kedy si sadol, kedy zacal stvornozkovat. Nic. Duta hlava🤷♀️
@dskjhfdlkdjhl 😃😃😃👍
Ja to mam zapisane😁😅
Ja si to pamatam ale nie preto,ze by som sa chcela porovnavat s nejakymi matkami alebo sutazit😀😀
Rovnako si pamatam kde a kedy som bola v zahranici ake znamky som mala na statniciach kedy som zistila ze som tehu apod. moj mozog to proste nezabudne🙂
ja si pamatam priblizne mesiace. asi jedine, co si pamatam presne je, kedy sa sama vybrala po vlastnych do priestoru. zuby a podobne zalezitosti velmi orientacne 😅🙈
@anjelicek26 ja asi tiez, ale nevedela som, ze si to mam dopredu pozriet k tej logopedicke 😃
Mam to v takej tej pamatnej knihe. Ale naspamat, ani tuk.
A to si pamatam ako sa volali deti v skolke pred 40 rokmi 😃
Neboj sa ani ja neviem ani jedno, ani zub kedy mu vyšiel 😅
Moj ma 20 mesiacov a uz si skoro nic nepamatam a vobec ma to netrapi
Ja som včera vypisovala do školy nejaký súhlas pre dcéru a že dátum narodenia...no, tuho som sa musela zamyslieť🙂 Kde by som si pamätala hentake prkotinky.
To je nic. 90% chlapov nevie ani svoju krvnu skupinu. Pripad
4 deti...nvm...mam zapisane xD
nemám šajn, čo sa dalo to máme vyfotene a nafilmovane, tam sú dátumy, život rýchlo letí, to sú pre mňa prkotiny 😉 ale tak ja som nerobila ani tie mesačné fotky po narodení, kde niektoré to plánujú dať teenagerke na deke k 18tke 🙈
Prelistuj mobil 😉 alebo FB. Ja som potom tiež múdra
Moja. Ja mam dvojičky. Neboj. Nie si jediná 😚
ja mam casto problem aj ked sa ma doktori pytaju na aktualnu vahu dietata a te co uziva a uzival, vsak v tom momente si spomenut a kde este take ze kedy zacali sediet. Viem kedy prvy syn zacal chodit, lebo sa to lahko pamata. Ostatne len tak matne viem.
Ja si mnoho veci pamätám, mnoho veci si nepamätám vôbec a mnoho veci si len myslím že si pamätám a pritom je pravda niekde úplne inde 🤣
Taktiež sa mi stáva že som presvedčená o niečom čo dokázal napr. môj prvý syn a nakoniec zistím že to druhá dcéra.. alebo že tretí syn a potom vysvitne že to prvý syn.. jednoducho sa mi zlievajú spomienky, ja som niekedy rada že si pamätám ako sa volám a kde bývam.. 🤪
nic si nepamatam.. a nemam to ani zapisane 😀
Mám albumy do 1 roka s podrobnými zápismi, ale v hlave to nedržím… deti už majú 13 a takmer 15 rokov, tak asi aj preto, prišli iné životné míľniky 🤷🏻♀️😉
Ďakujem vám, ženy 😃👍
Moja bude mat 2 roky o mesiac a asi nic z toho neviem 😂🙈🙈🙈
Mesiace si nepamatam, pamatam si co mal oblecene, ked sa vybral sam chodit. Ja mam vo vseobecne inac vystavanu pamat
Ja neviem kedy mu zuby vysli 😆 akurat kedy zacal chodit, to si pamatam.
Ja som si velmi dlho nevedela zapamatat, kedy ma dcera meniny. Uz som si to konecne zapamatala 🙈
Mam to rovnako, ani nemám zapísané,akosi to neriesim🙂
@ivangeline ja nemam zapisane a neviem uz pomaly...🤯
ja to tiez neviem, aj som si kupila knizku kde som to mala pisat.. do dnes v nej nie je takmer nic napisane okrem prvych dvoch stran :D viem kedy zacala samostatne chodit a aj kedy vysiel prvy zub :D bolo to totiz dost neskoro alebo za zaujimavych okolnosti, ktore si pamatam.
ja som bola prekvapena, ked na mna kukali u zubarky, ze neviem dcerine rodne cislo naspamat :DDDD no neviem.. kolkokrat za zivot som ho pouzila? :D malo...

Ja, neboj.