Som vyčerpaná z dcéry
Baby ja som už na prášky z mojej dcéry odratávam týždne mesiace kedy už konečne pôjde do škôlky lebo ja fakt už nevladzem. Najradšej by som sa zbalila a odletela sama niekde na ostrov a nepočula nič len ticho. Od rana sa nezastavim lietam furt jak veverica po celom byte lebo to moje dieťa všade kde môže spraví len bordel. Idem na wc, vrátim sa a všade je rozsypana múka. Kým jedno upracem zas vyvedie niečo iné porozhadzuje chrumky na zem a skáče po nich. Zas môžem vyťahovať vysávač. Potom si zmyslí že ide do skrine a všetko svoje oblečenie vyhadze na kopu von. Večerné zaspávanie katastrofa vresk a rev ako keby ju z koži driem susedia si možno myslia že čo jej preboha robím. Je 9 hodín večer ja padám na papuľu ako po 16 hodinovej šichte niekde vo fabrike... keby môžem tak už o siedmej večer asi zaspim. Som na ňu sama, nemám ju komu dať postrážiť takze to len musím doslova s ňou už pretrpieť. Ráno vstávam s pocitom (nehnevajte sa za blbe slovo ) do bo*a zas to iste cely deň každodenný kolotoč normálne už nemám ani chuť sa ráno zobudiť. Vonku keď počujem ako sa mamičky rozprávajú aké majú kľudne deti že sa samé zahrajú všetko v pohode vysmiate a spokojne a predstavím si u nás ten cirkus tak mi je do placu prečo moje dieťa stále musí len zle robiť ? Prečo sa nemôžme normálne dohodnúť bez revu ? Prečo z ihriska jediné odchádzame s plačom na celé mesto? Prečo za všetko musí len pištať ? Neviem ani načo to sem píšem neviem čo chcem počuť asi že aj tu sa nájde mamina s rovnakým dieťaťom ktoré od rana do večera len vyvádza a podporíme sa medzi sebou postazujeme sa.
Prajem vam pekný večer ďakujem za prečítanie a idem si dať magnezium lebo ma už vystre🤯
Anonym ja žijem v at ale majú to isto napr v hračkarstve väčšom.. Alebo iné ženy poradia kde... Je to veľmi dobrá vec. Mala som to všade tam kde nemohla ist.. Otvára sa to ťažko.. Je viac druhov otvárania.. Musíš popozerať.
Teraz ma 2. 5r a už dlhšie sú tie poistky z niektorých skríň dole😊
Preco je taka.. No podľa mňa skúša co môže.... 😔
@tinqua moja má 11 a aká bola neposedná, taká je teraz lenivá 😀 ale tiež je dosť bystrá, páli jej to dosť dobre, takže súhlasím 😀
@kkovacovak pretože keď ja zvýšim hlas tak aj ona. A to niekedy dokonca ma aj chce uhryznúť alebo sa hodi o zem. Na nervy fakt. Ja neviem reagovať v takýchto napätých situáciách. Keď jej zoberiem hračku za trest alebo nezapnem labkovu patrolu ona je schopná aj dve hodiny vrieskat a to vramci mojho duševného zdravia už naozaj riskovať nechcem. Keby sa to dalo nejako aj bez revu to si ani neviete predstaviť horšie ako pavián...
@tinqua prosím ta kedy to prešlo v ktorom roku ? 🙏🏻 A ako si sa obrnila nervami ?
Pomáha pár pravidiel - jesť za stolom, (jedlo mám uložené v hornej skrinke nad kuchyňou, bordel s hračkami môžu mať na svojom detskom koberci, keď sa dohram s jednou vecou, odpracem ju; nemám úplne prázdne supliky, ale mám v nich toľko veci, čo do 15 minut upracem
@hennyinnsbruck pozriem teda cez internet a v momente objednávam. A to dokedy ma ide skúšať ? (Rečnícka otázka)
@panelacikova my sme ešte vo fáze že z roboty má radosť a teší ju že je užitočná, ale už badať malé znaky predpubertalneho odporu...o 4 roky v nejakej téme zas podám hlásenie 😀
Ja mam 2 a 3,5 rocne deti a u nas sa striedaju v nepleche 🙈🤣🤣 a tiez su uz situacie, alebo aj dni...kedy to nedavam. Aj ma to mrzi, lebo nechcem byt taka mama. Takze moc neporadim. Iba poviem, ze v tom nie si sama. U mna sa u 3,5r syna osvecilo, ked neposlucha...zobrat oblubenu hracku. Po riri ani trest v kute nezabralo.
Tiez vidim, ze to je niekedy naschval.
V tento rok zacal kvoli korone az pred dvoma tyzdnami v skolke, takze pred tym sme boli doma dlhe 4 zimne mesiace....odstrihnuty od kazdeho....a ja som sa uz tesila, ze pojde do skolky 🥳🥳 a mala doma cez den iba jedno dieta.
No ked som chytala nervy, tiez som zamkla dvere (izba, satnik, ....) a klucik mala v krku...aby mali mensi priestor. Lebo moji sa doplnaju...syn roztahuje hracky a dcera rabuje skrine 🙈🤣🤣🤣 tak nazdravie damy 👍
Raz jedna moja známa povedala "nikdy nebude dobre, bude len inak".. a mala pravdu, každý vek čosi má, ale tento malý vek je najviac zaberak na nikdy neoddychnutie.. ale aj to skončí a príde čosi iné.. 😉 môj tretí ma 4,5r a už mám dojem že je to o čosi ľahšie.. ale bol teda riadne náročné decko..
Tak ju nechajte vrieskať. Nemôžete ustúpiť lebo to ona dobre vie že ustúpite keď bude revať. Len využíva vašu slabú stránku. Nech reve aj hodinu. Urobí to 2, 3, 4x a potom zisti že tadiaľ cesta nevedie. Zakaždým keď ustúpite tak vyhrala a vie že keď to urobí nabudúce tak sa absolútne nič nestane. Musíte byť tvrdá a nie musí znamenať nie.
Veci ako muka, vsetko sklene atd mam tak aby to nedociahli deti. Ja mam tak zive neposedne deti odmalicka, ze ja si zase neviem predstavit dat bez dozoru nieco co sa da vysypat. Do 3 sekund by to bolo vsade. Take su deti. Práve pre toto pridem z návštevy unavená ako z bane, hlavne tam kde nemaju male deti, tak pochopitelne maju veci usporiadane tak, ze sa k nim deti lahko dostanú.a ja iba beham, beriem z rúk, zakazujem... No porazilo by ma, keby doma nemam vsetko z coho sa da urobit neporiadok mimo ruk mojich deti. V nižších polickach mam len hrnce a take veci, ktore sa rychlo upracu a hlavne nerozbiju.
Nemam dokonale upratane počas dna, upratujem az vecer.
A mam aj ja narocne deti. Nie si v tom sama. Tak niekedy je fajn vediet,ze v tom nie sme sami.
Moj 1,5 rocny toto robi. Vydychneme si ked zaspi. Vsetko je zalepene, pokazene, omrvinky, kusky Papiera, vyhadzane skrine Upratujem Len tak Aby neboli mravce, do suplikov Len naspat nahadzem. ocakavam ze o 2-3 roky to prejde a potom si zrenovujeme byt 😁
@kkovacovak Prosím vás vy sa nejako špecializujete na detskú výchovu alebo take niečo ?
Okolo 3-4, keď už sa s ňou dalo rozprávať a chápala. Proste pochopila, že keď príde a povie normálne čo chce ma to väčší účinok ako vreskot, lebo to vo mne vzbudzovalo draci hnev a vo výsledku sa mala zle. Nikdy som ju nebila, stačí pohľad a vie kam to bude smerovať...dieťa bude periodicky skúšať povoľovať hranice ale ako bude dostávať rovnaké výsledky pochopí. A čo pomohlo? S prepáčením zbavovať sa jej keď to šlo...potrebovala som aj vlastný priestor. A potom jasle, nastúpila keď mala 2 roky a tri mesiace, sice som moc peňazí nemala, ale ten kľud...sila kolektívu urobila veľa, pochopila že svet nie je len o nej.
Ja viem,mam to tak isto ako ty.Nedari sa mi dodrziavat z nevychovy vsetko,vonkoncom nie,ale v niecom mi pomohla.Ja som uz bola v takom stave s nervami v istom case ze som si povedala ze nemam co stratit.
z mojej skusenosti,ked som strazila teda nie moje deti,ale boli 3 naraz...aupair,2 z nich adhd syndrom 😀a to som s nimi byvala fakt cele dni...toto sa pravidelne stavalo,ked ale chodil von,najviac pomohlo,ked 1 (najvacsia diabol) zacala revat a vrestat,pistat,kopat (dalsie 2 revali,ze uZ chcu ist) som si sadla ku nej a povedal a som, ze moze revat kolko chce ja mam casu a casu...a cuduj sa svete vzdy to pomohlo....ked ma uz fakt nastvali cim viac som ich ignorovala,tym viac vedeli, ze uz mam fakt nervy a skludnili sa,neviem ci som vam pomohla,ale po tychto skusenostiach ma uz rozculi maloco.😀
z mojho pohladu si jej otrokom, ked vidis, ze nieco porozhadzuje, trvaj na tom, aby to odpratala, resp. aby ti s tym pomohla, ked sa dohra s 1 hrackou, nech ju sama odlozi na miesto, ked to odmietne, mozes skusit odopriet nieco, co ma rada, napr. nedostane chrumku, ak neodlozi veci, ale toto by som ozaj vyuzila len v krajnom pripade, skor apelovat na to, ze vsetko ma svoje miesto, a treba to odlozit, a ak hracky neodlozi, tak asi ich nema rada, vezmi plastove vrece a hadz zaradom vsetko do mecha a odloz na 2 dni. Co sa tyka toho neporiadku v kuchyni, taktiez, nech ti pomoze upratat, skusila si ju zapojit do pripravy jedla? napriklad nech si vyberie co bude na ranajky, nech si sama vyberie lyzicku.... pri priprave obedu, napr. nasypat ryzu do hrnceka a potom do vody, umyt nastruhane zemiaky..... pochvalit ju za malickosti.... Pri obliekani trebars dat na vyber z dvoch veci... oblecies si cervene saty alebo ruzove tricko a leginy....?
Ja odporucam aspon kidfriendly byt... nikdy som nemala ohradku (pride mi to ako pre psa).. pri oboch sme si veci zabezpecili tak,aby sa vymyslajuce deti mohli po nom bezpecne a volne pohybovat a objavovat.. do suflov len to,co je pre ne ok a da sa to spolu upratat.. ano, aj napr konferencny letel prec..
Tie detské poistky majú aj v DMke napríklad,aj v Tescu som videla ;)
Nie som odborník ale mám s tým skúsenosti. Váš problém je podľa mňa ten že nemáte trpezlivosť a radšej nech konať s kľudom a upozorňovať, aj keď to trvá dlhšie, tak to riešite prchko a radšej ustúpite ako by ste sa tým mali zapodievať. Ste matka, ste šéf, ste autorita ktorú musí poslúchať. Vy udavate čo je dobré a čo je zlé a čo môže alebo nemôže. Nie ona. Ona nemá rozum a nevie to rozlišovať.
@nanka3 tak zase aby som sa len nestazovala vie byt aj zlata a samozrejme že som jej dala metlicku so smetarom ale no viete ako take dieťa to viac ešte rozmetie ako pozameta.
Keď sa hráme spolu nejakú hru tak si vždy aj po sebe ju potom odloží s týmto nieje problém. Keď chce tak aj chlieb si natre sama, dá šunku syr uhorku. S obedom pomáha len vtedy keď robím niečo jednoduchšie kde si nemá ako ublížiť popáliť sa a tak, v tomto je moja chyba pretože pri varení mám rada svoj priestor a nemám rada keď sa mi tam moce.
@kkovacovak no výborne tak ako laik máte naozaj dobré skúsenosti
Niekedy mám trpezlivosť vtedy vysvetľujem do nemoty, niekedy nemám a vtedy no buď ustúpim alebo kričím
Tým vysvetľovaním si pripadam už niekedy ako papagáj čo sa rozpráva s hluchou stenou
@maminkadeticiek ja som sledovala tie videá čo majú zadarmo aj tie papiere som si vytlačila a vypísala, ona keď to rozpráva v tom videu to vyzerá tak super som až nadšená že wau ale keď to mám aplikovať do praxe s mojou dcérou tak už ma ten úsmev prechádza
Áno bohužiaľ sú deti ktorým to treba aj 10x opakovať. Určite choďte tou cestou zakázania rozprávky, zobratia hračky. Aj keď bude robiť scény. Na začiatku to bude asi ťažké a budete sa musieť veľmi premáhať ale musíte si na ňu nájsť nejakú páku a NEUSTÚPIŤ. Ani keď bude zrazu dobrá. Potom keď sa ukľudní tak sa o tej situácii rozprávajte. Prečo kričala, prečo nechce robiť to a to a vy jej povedzte prečo to robiť nemôže. Argumentuje. Hovorte jednoducho detskou rečou. Jednou vetou. Ale nikdy jej neustúpte. Ona nie je hlúpa a už vie ako na vás.
pretože keď ja zvýšim hlas tak aj ona....
takto sa správa 3 ročné dieťa? podľa mňa je nevychovaná. Ja už by som jej hodila po zadku...a čo bude vystrájať o 10 -15 rokov? to ťa už bude biť?
žiadne iné problémy nemá? Lebo takéto správanie je na diagnózu - jej .
Ahoj, je nieco co ju bavi ? Je nieco co neznasa?
@deti95060810 bitkou nevyriešim nič... a netreba všade hľadať diagnózy

Možno povzbudim...staršia dcéra bola takáto, myslela som že neprezijem...teraz? Má 7 a dokonalé decko... múdra, sama sa do školy chystá (prváčka), uprace za sebou, poslúcha. Vraj je takéto šialené chovanie znakom inteligencie, za mňa hovorím áno. Proste to musíš vydržať, byť stále rovnako prísna...snáď to aj tvoja pochopí ❤️