icon

Som vyčerpaná z dcéry

6. máj 2021

Baby ja som už na prášky z mojej dcéry odratávam týždne mesiace kedy už konečne pôjde do škôlky lebo ja fakt už nevladzem. Najradšej by som sa zbalila a odletela sama niekde na ostrov a nepočula nič len ticho. Od rana sa nezastavim lietam furt jak veverica po celom byte lebo to moje dieťa všade kde môže spraví len bordel. Idem na wc, vrátim sa a všade je rozsypana múka. Kým jedno upracem zas vyvedie niečo iné porozhadzuje chrumky na zem a skáče po nich. Zas môžem vyťahovať vysávač. Potom si zmyslí že ide do skrine a všetko svoje oblečenie vyhadze na kopu von. Večerné zaspávanie katastrofa vresk a rev ako keby ju z koži driem susedia si možno myslia že čo jej preboha robím. Je 9 hodín večer ja padám na papuľu ako po 16 hodinovej šichte niekde vo fabrike... keby môžem tak už o siedmej večer asi zaspim. Som na ňu sama, nemám ju komu dať postrážiť takze to len musím doslova s ňou už pretrpieť. Ráno vstávam s pocitom (nehnevajte sa za blbe slovo ) do bo*a zas to iste cely deň každodenný kolotoč normálne už nemám ani chuť sa ráno zobudiť. Vonku keď počujem ako sa mamičky rozprávajú aké majú kľudne deti že sa samé zahrajú všetko v pohode vysmiate a spokojne a predstavím si u nás ten cirkus tak mi je do placu prečo moje dieťa stále musí len zle robiť ? Prečo sa nemôžme normálne dohodnúť bez revu ? Prečo z ihriska jediné odchádzame s plačom na celé mesto? Prečo za všetko musí len pištať ? Neviem ani načo to sem píšem neviem čo chcem počuť asi že aj tu sa nájde mamina s rovnakým dieťaťom ktoré od rana do večera len vyvádza a podporíme sa medzi sebou postazujeme sa.
Prajem vam pekný večer ďakujem za prečítanie a idem si dať magnezium lebo ma už vystre🤯

Strana
z9
syslik81
6. máj 2021

a co s nou ist von ... tam moze rozhadzovat ... ak je skarado neaky kruzok co ju unavi-plavanie napr... kupit ohradky do izby a nepustat ju do spalne ... len neh je v jednej izbe ... kazde dieta je zvedave a kazda sme to zvladli ... ja som tiez unavna a toez tuzim po dovolenke .. som na nu sama od narodenia ma uz 7 rokov a stale to davam .. nemam tu rodinu znamych a ani inu podporu ale davam to ... treba si najst system ...

radiah
6. máj 2021

Víno si daj 😄 lepšie zaspíš 🍷

kkovacovak
6. máj 2021

A má nastavené hranice? Ste na ňu prísna? Ako sa vôbec môže dostať k múke a podobným veciam. Príde mi že ma priveľa voľnosti a žiadny rešpekt voči vám. Možno sa treba zamyslieť nad nejakou zmenou vo výchove. Urobiť jej program, zabaviť ju, učiť trpezlivosti a samostatnosti

andrejka1974
6. máj 2021

tak ju nepostaj tam kde nechces zamykaj izby a treba byt s nou vonku dlho a urcit hranice co moze co nie

maminkadeticiek
6. máj 2021

Z mojej skusenosti dvojmatky mozem poradit jedine www.nevychova.cz.Drzim.palce.

autor
6. máj 2021

@andrejka1974 v kuchyni nemám dvere

brendaa
6. máj 2021

V akom veku máš dcerku? Je náročné dieťa, alebo nemá režim a obľúbené aktivity.... Ako sa jej venujes, co ju baví, ako spí a co jedenie?

autor
6. máj 2021

@radiah no na druhý deň by som už nevedela vôbec fungovať 🙈😀

autor
6. máj 2021

@brendaa bude mat 3, režim ma, no niekedy sa nám posunie keď sme dlhšie von, obľúbené aktivity - ihrisko

panelacikova
6. máj 2021

ja som teda nemala vôbec kľudnú dcéru a takisto to bol nespavec a veľmi, ale veľmi akčný človek. ako 1,5 ročná dokázala chodiť hodiny bez toho, aby sa unavila, akože fakt. bola neskutočná. ale aby mi rozsýpala jedlo po zemi, tak to nie. niekde sa asi stala chyba vo výchove. a teraz čítam že bude mať tvoja 3, tak to už absolútne. to sme mali "vyliečené" už aj vzdory...

autor
6. máj 2021

@maminkadeticiek no na to treba obrovsku dávku trpezlivosti
Keď ju mám tak sa to dá zvládnuť ale niekedy už aj ja mám dosť a vybuchnem

hipuska
6. máj 2021

Niektoré deti také sú. Môj syn tiež tak a to ešte nemá ani 2 roky. Môžeš sa postaviť aj na hlavu, viem o čom píšeš. Ja mam zámky, pootacane kľučky dohora úplne v celom dome. Supliky ktoré sa nedali zabezpečiť sú v krabiciach na kuchynskej linke. Len si treba lepšie zabezpečiť priestor. A naučiť sa prekračovať a nohou odsúvať veci. Vedome! A upratovať raz denne. To povolí, len treba ešte trošku vydržať.

autor
6. máj 2021

@panelacikova no práve, veď toto robia ročne deti.. ona práveže rada spi aj 2-3 hodiny cez deň

bluka2
6. máj 2021

Co ja viem, mojim nedavam doma chrumky a take veci, co si len predstavim, ze nemoze dopadnut dobre. Co nechcem, aby chytali je vysoko, pomáha aj minimalizmus - čím menej veci, tým menej roboty a veľa času vonku, kde sa unavia a doma potom sú kludnejsi. skús nájsť všelijaké vylepšovaky. Som sama na dvoch, syn vo veku tvojej dcéry+ homeoffice celý deň, je to všetko o Tom ako si to zariadis. Ak ti vadí vyhadzane oblečenie, daruj tým, čo si to práve nemôžu dovoliť a fakt menej veci, viac života 🙂

autor
6. máj 2021

@kkovacovak viete mi poradiť s tými hranicami ?
Veď ja sa jej venujem stále, vonku sme pred obedom aj poobede no nedá sa byt von 24h
S tým respketkom máte pravdu, nemá, aj keď mne sa nezdá že by som bola benevolentná. Ona je taká “mrška” mala, aby ste ma nepochopila zle, vysvetlím, je veľmi skodoradostna, vie že robí zle (nielen doma, aj von) smeje sa mi do xichtu keď vidí že už som nahnevaná začne strašne pištať ako siréna a koniec.. uteká mi, keď poviem aby stala a čakala ešte viac pridá

autor
6. máj 2021

@bluka2 ale však potraviny a veci musí mat... či mame mat prázdne sufle ?
Áno dala som jej chrumky a nenapadlo by mi že ich rozhadze po koberci a poskace po nich. Keby som to vedela dopredu tak jej ich nedám

sima1415
6. máj 2021

Nič si z toho nerob ja mám tiež to isté doma dokonca v tom istom veku :D občas mám chuť ju zamknúť do pivnice nech mám aspoň trochu pokoja a teraz som ešte k tomu tehotná a ona začala vymýšľať že chce v noci s nami spať a keď to tak nie je tak pokračujeme scénami aj v noci. Nepomáhajú zákazy , vyhrážky , pochvala ani uplácanie. Aj keď sa na hlavu postavíš nezmeníme to :D musíme len počkat kým ich to prejde

julka828
6. máj 2021

Presne akoby som o svojom synovi citala takze ano nie si jedina tiez mame teraz to "skvele" obdobie. Dufam ze ho to prejde a zacne sa normalne hrat ja mam k tomu este jedno rocne cize veselo doma

panelacikova
6. máj 2021

autorka - tak to máš super... prečo si nepospíš s ňou? to ja som nemala šancu. moja bola ako budík. zaspala 2x denne na presne 20 minút! ale fakt, to bolo neuveriteľné. mohla som chodiť po špičkách alebo vysávať, jej to bolo jedno. spala proste 20 minút a dosť. po roku mi spala 1x 40 minút, ale musela som byť pri nej, inak sa prebrala. keby mi spávala 2-3 hodiny, spím s ňou ako zarezaná 🙂
a pravdu? moja občas aj po zadku dostala, ja by som nemala nervy na to, aby sa mi smiala do tváre (ak vedela, že robí neplechu)...
ale jedlo mi nikdy neznehodnocovala. od maličkého dieťaťa som jej vždy vysvetľovala, že to patrí do pusy, nie na zem, to sa papá, ak nechcela, tak som jej to vzala a nedala, nenechala som ju, aby sa v tom piplala alebo to rozhadzovala po zemi. asi sa tak nejak automaticky naučila, že jedlo na zem nepatrí. faktom však je, ako píšem, že už od útleho dieťaťa som ju k tomu viedla. ale inak to bola poriadna potvora, ktorá mala toľko energie, že asi ju vyciciavala aj mne alebo čo, lebo to bolo neskutočné niečo. takmer nič nejedla, málo pila, ale energiu by mohla aj rozdávať.

kkovacovak
6. máj 2021

A čo robíte v tých momentoch keď sa vám smeje do xichtu, robí naschvál, alebo uteká keď jej to zakazujete? Ako zakročíte v tychto prípadoch?

autor
6. máj 2021

@panelacikova Pretože vtedy mám kľud a ticho a môžem pracovať. No niekedy áno niekedy sa vykaslem už na všetky povinnosti a len ležím nerobím nič
To ako keby o mojej píšete
Nezje skoro nič ale energie ma na rozdávanie

autor
6. máj 2021

@kkovacovak ako kedy, keď mám dobrú náladu tak kľudne vysvetľujem, keď už nemám dobrú náladu vrieskame po sebe ale iba doma
Vonku nechcem aby po nás pozerali tak sa snažím kľudne aj keď to vo mne vrie

hennyinnsbruck
6. máj 2021

Existuju detské poistky.. Treba všade nalepiť a nikam sa nedostane 🤷‍♀️

autor
6. máj 2021

@julka828 no viete čo ja aj keby mám s kým mat druhé dieťa tak nechcem už pretože by ma asi odviezli na psychiatriu alebo na protialkoholicke 😅

autor
6. máj 2021

@hennyinnsbruck kde to kúpim prosím ? Najlepšie kamenný obchod ak viete

autor
6. máj 2021

@hennyinnsbruck inak paradoxom je že kým bola malička tak vôbec sa mi nepchala do skriniek ani do suflov vôbec som nemusela nič pred ňou skrývať a teraz ja neviem prečo je ako z divých vajec...

panelacikova
6. máj 2021

autorka: tak ja som nepracovala vtedy. ja som šla do práce, keď mala cca 3,5 roka - ona do škôlky ja do roboty. a netuším, ako ju ukľudniť, mala som fakt akčné dieťa. možno poldeci? 😀 😀

autor
6. máj 2021

@panelacikova nemám doma žiadny alkohol keďže ja nepijem ale skúsim, diky za radu 😆👌🏼

panelacikova
6. máj 2021

😀

kkovacovak
6. máj 2021

Už len to že vrieskate po sebe je zlé. Čo má čo malé dieťa po vás vrieskať. Musí poznať následky svojho konania. Musí vedieť že keď spaví to alebo to tak sa stane to alebo to. Niečo zakázať, zobrať hračku a dodržať to aj keby čo bolo. Keď zobrať hračku tak nech ju aspoň týždeň neuvidí. Keď zakázať na 3 dni rozprávku tak ju na 100% nemôže pozerať. Neviem čo má rada ale siahnúť jej na to. Musíte byť tvrdá a neustúpiť zo svojich požiadaviek. Skúsiť ju motivovať hrou alebo nejakou srandou. Nechať ju trucovať ale neustupovať. Nech sa aj hodí o zem

Strana
z9