icon

Som vyčerpaná z dcéry

6. máj 2021

Baby ja som už na prášky z mojej dcéry odratávam týždne mesiace kedy už konečne pôjde do škôlky lebo ja fakt už nevladzem. Najradšej by som sa zbalila a odletela sama niekde na ostrov a nepočula nič len ticho. Od rana sa nezastavim lietam furt jak veverica po celom byte lebo to moje dieťa všade kde môže spraví len bordel. Idem na wc, vrátim sa a všade je rozsypana múka. Kým jedno upracem zas vyvedie niečo iné porozhadzuje chrumky na zem a skáče po nich. Zas môžem vyťahovať vysávač. Potom si zmyslí že ide do skrine a všetko svoje oblečenie vyhadze na kopu von. Večerné zaspávanie katastrofa vresk a rev ako keby ju z koži driem susedia si možno myslia že čo jej preboha robím. Je 9 hodín večer ja padám na papuľu ako po 16 hodinovej šichte niekde vo fabrike... keby môžem tak už o siedmej večer asi zaspim. Som na ňu sama, nemám ju komu dať postrážiť takze to len musím doslova s ňou už pretrpieť. Ráno vstávam s pocitom (nehnevajte sa za blbe slovo ) do bo*a zas to iste cely deň každodenný kolotoč normálne už nemám ani chuť sa ráno zobudiť. Vonku keď počujem ako sa mamičky rozprávajú aké majú kľudne deti že sa samé zahrajú všetko v pohode vysmiate a spokojne a predstavím si u nás ten cirkus tak mi je do placu prečo moje dieťa stále musí len zle robiť ? Prečo sa nemôžme normálne dohodnúť bez revu ? Prečo z ihriska jediné odchádzame s plačom na celé mesto? Prečo za všetko musí len pištať ? Neviem ani načo to sem píšem neviem čo chcem počuť asi že aj tu sa nájde mamina s rovnakým dieťaťom ktoré od rana do večera len vyvádza a podporíme sa medzi sebou postazujeme sa.
Prajem vam pekný večer ďakujem za prečítanie a idem si dať magnezium lebo ma už vystre🤯

teleskop
7. máj 2021

@radiah ako vznikaju Slovenske matky alkoholicky..a nie jeich malo 🙂

zuzubb007
7. máj 2021

Poznám toto dôverne, a teda najlepšie čo som mohla urobiť pre seba aj pre svoje dieťa bolo, že som šla do práce a dieťatko do jasliciek za ktoré som platila nehorázne sumy, sem tam choroba ale stálo to zato dieťa otočené o 180 stupňov kolektív že mega pokrok a ja šťastná, dieťa šťastné porozmýšľala by som ísť do roboty, rady skús také a také hračky, choďte von a podobne nepomáhali, proste poznám deti ktoré su s prepáčením ako pripecene ostanú tam kde ich dáš, dokážu sa hrať pol dňa v izbe ja som toto nepoznala

vamajka
7. máj 2021

jedna vychovna pozadku, keby sa mi dieta skodoradostne smialo do tvare a vedelo, ze robi zle a v 3 r. uz vie dostane po riti len take fukoty. Ja mam 2 synov a veru taka vychovna po zadku im neublizila uz su velky a su v poho🙂

selest
7. máj 2021

@vamajka no len to nie na kazde dieta zabera. Inak by to bolo velmi jednoduche😅

luccija
7. máj 2021

@gitusmezeiova to je ideál robiť vtedy, keď dieťa spí, lebo nerobí 2,3 veci naraz a nemota sa jej tam dieta

ruzovakrava
7. máj 2021

Nastav jej hranice lebo ťa zničí, je dosť veľká na to aby pochopila čo sa smie a čo nie. Mám dcéru v podobnom veku a toto veru nerobila nikdy. Viem že každé dieťa je iné ale keby si ju nechala nech si to po sebe uprace alebo by dostala inú sankciu tak by si to dobre rozmyslela. Keďže píšeš že sa ti vyškiera tak ti to robí naschvál, očividne je bystrá tak to využi. Mám doma polročné bábo a našu môžem kľudne nechať v rovnakej miestnosti zatiaľčo idem na wc. Nespraví jej nič, dáva na ňu pozor. Daj jej nejakú zodpovednosť, niečo na čo môže byť hrdá keď to spraví dobre, dovoľ jej pomáhať ti pri varení a upratovaní, bude sa cítiť veľká a nebude mať takú potrebu s tebou súťažiť

miranda23
7. máj 2021

Skus rozpravky, moje deti to vzdy ukludni, alebo detske pesnicky 🙂

silvike
7. máj 2021

@elementissa Koli chybajucim poistkam na sufliky by mali vyrastat moje deti v chaose ? No musim vas sklamat. Fungivali sme uplne super a privrete prstiky ? To Vase zrejma mali aj prilbu na hlave ked sa ucili chodit. To asi tiez povazujete za beznu vybavu buducej mamicky ktora si nastuduje ze dieta sa v cca roku uci chodit a moze spadnut a buchnut si hlavku. Asi aj tie obojky ste mali co maju poniektori rodicia na prechadzke navkecene na svojich malinkych detoch. My sme v dome, mame 2 poschodia a cuduj sa svete zvladame to bez zabran na schody, bez zabran ns postel...no neviem, nejak to viem vsetko ustriehnut, ukocirovat aj bez tych vymozenosti, ktore sa nam poniekto snazi nanutit ako nevyhnutnu sucast detskej vybavicky. Ale tak ako nevravim, mozno to naozaj niekomu pomoze a ulahci zivot, len teda by som to nenazvala urcite ze bezna sucast vybavicky.

radiah
7. máj 2021

@teleskop matko božia, aj zatrpknute matky bez zmyslu pre humor existujú....

kkovacovak
7. máj 2021

@radiah nemáte právo komentovať...ste alkoholička 😂

radiah
7. máj 2021

@kkovacovak kua keby som aspoň mohla. Som tehu, môžem len tak hladkať vínovú fľašu 😄 a bez bruška vypijem 2deci a musím si ísť ľahnúť, čo mi to tak uťaží 😄😄 kajšmentke

kkovacovak
7. máj 2021

@radiah tiež sa mi ako tehotnej o víne sníva 😂 len neviem či je dobré na mamičkovskom fóre toto vôbec vysloviť 😬😄

radiah
7. máj 2021

@kkovacovak si fakt môžeme dať len magnezko ako autorka tohto príbehu. Mali by sme dať všetky party 😄 chlebíky spravím, chlast nebude... Doneste si dobrú náladu. Zatrpknuté mamičky môžu prísť tiež, preškolíme

katpox
7. máj 2021

Aj moj syncek je take dynamo, ja to zas beriem tal, ze aspon nie je taka buchticka, co sedi na zadku, som rada, ze je v pohybe a zdravy, tiez byvam podobne unavena a teda tiez nemam ziadnu pomoc. Ani na wcko nemozem ist sama. Jedine kde sa vie aspon 30 min zabavit je vonku, kazdy den chodime von aspon na hodinu a aj dlhsie, uz prejde aj volaco pesi, tiez reve a reve od babatka, ako sme dosli z porodnice, su aj dni kedy je uplne uzasne dietatko, tancuje so mnou, bavi ho hrat sa,samozrejme musi mat spolocnost, nosi smeti do kosa, pomaha utierat prach... Ale tak je to pol na pol tyzdna... Ano lubim svoje dietatko, urcite aj ty to svoje a ano viem ta pochopit, inak niektore sukromne jasle postrazia aj na par hodin dieta, no a tiez uz si hladam aj pracu pri jasliach, aby som si "oddychla" v robote, zeny, ktore maju lahko hnevajuce sa deti ta nepochopia.. Skus aj ty rozmyslat nad jaslami a vratit sa do prace...

kkovacovak
7. máj 2021

@radiah donesiem Gemerky...zatrpkuté sa navzájom povraždia...takže aj pukance 🍿

radiah
7. máj 2021

@kkovacovak 😄😄😄😄😄😄 Pomoc

1gabriela13
7. máj 2021

Vitaj v klube.🤭Neviem ci mi uveris alebo nie. Ja som nekricala na ňu nikdy, robila horšie veci, umývala si vlasy v záchode, to bolo 30s co som odbehla pre uterák. Celý jar saponat vyliala na parketu. A to by som ešte mohla menovať. Vždy ale vždy som jej vysvetľovala. Az na 3 roky pochopila. Teraz keď jej poviem to sa nerobí, nemôžeš, spýta sa preco vysvetlím a povie dobre mami. Obhliadnuc od tohto, bude vďačná za to ze je zdravá, že je živá... Je to najväčší dar ajked viem ze to je niekedy mega ťažké, ale to najdôležitejšie.

bluka2
7. máj 2021

@1gabriela13 tak lepšie, že to vyliala na zem ako keby to vypila ...

elizabet173
7. máj 2021

@modravlna
@via88 baby to ako fakt 20 minút prosenia, aby dieťa išlo láskavo do vane? V štyroch rokoch?

elementissa
7. máj 2021

@selest no ty si hned nastavena, ze niektore deti sa vychovat nedaju, pekne si si to sama sebe predala, ako vlastne treba autorke povedat, ze smola, neda sa to, decko si bude robit co chce. Ja nemam ziadne STASTIE na dieta, ja ho mam take, ako som ho vychovala. A vobec sa netajim tym, ze moja vychova je prisna a casto nekompromisna. Dealy budem robit s dietatom v puberte. Zatial je prilis male na to,aby rozhodovalo svojvolne, co a ako bude robit. A nemusim ho posielat do kuta. Ani po nom vrieskat. Dorazne "nie" a vzanie danej veci z ruky staci. Ak robi sceny, jeho problem, fakt to nikoho nezaujima, nemal rozhadzovat. Takze sa moze hodit o zem kolkokrat chce, vobec tomu nevenujem pozornost, prekrocim ho a idem si dalej po svojom. Cuduj sa svete sa dieta o 10 sekund postavi a ide sa venovat uzitocnejsej cinnosti, ako vrieskaniu na zemi, ktore nema ziadny efekt na nikoho. A doteraz som nepochopila, naco matky hulakaju po detoch. Aj negativna pozornost je pozornost. Moje dieta tiez skusalo vyhadzovat veci z taniera pri jedle. Vsetko opakujem maximalne 3x. Tri krat poviem dorazne "nie, nesmies vyhadzovat". Ak sa napriek tomu uskrnul a vyhodil z taniera, bez slova som mu tanier zobrala, dala mu s pokojom anglicana dole podbrdnik a zlozila ho zo stolicky " nechces jest, nemusis. Ale s jedlom sa hrat nebudes" a vydrzal do dalsieho casu na jedenie. Akcia-reakcia. Hral sa s jedlom, ostal hladny, jeho problem. Skusil to 2x a potom mu jeho detsky mozocek povedal, ze plny zaludok je dolezitejsi ako robenie si opice z mamy. Chcel ma tahat za vlasy, zopar krat som mu povedala razne, ale slusne, ze sa to nesmie, mna to boli, nesmie nikomu robit zle. Ani mne. Neposluchol, potiahla som ja jeho. Pochopil, odvtedy netaha.
Spravaj sa k ostatnym tak, ako chces, aby sa spravali k tebe.
Velmi rad roztahoval veci, no na to som bola pripravena, poistky boli v zalohe, tak sme s muzom nainstalovali a uz zrazu nebolo co roztahovat. Ak sa chce cinit, nech sa paci, umyvacku je treba vylozit, stolik treba vycistit, pracku nalozit a vylozit, svoje hracky spratat do kosikov, poukladat knizky.. Moze sa cinit kolko chce. Konstruktivne. A velmi rad tieto cinnosti robi. A trojrocne dieta? Vysype chrumky a poskace po nich? Nielenze chrumky najblizsi tyzden nedostane, este aj dostane vysavac do ruky a nech sa paci, vyries si svoj bordel.
Rodicia riesia vacsinou, az ked je neskoro. Netrvaju na veciach od prveho dna, ako k nim babatko pride, lebo vsak "to je take milucke babatko, rezim si vybuduje, ked bude chodit do skoly" a zbytocne si vyrobia nervy a robotu navyse. Ale zasa, darmo plakat nad rozliatym mliekom, ze mala si to riesit skor. No bohuzial, problem sa naplno prejavil teraz, prevencia uz teraz nepomoze. Tak jedine sa zatat a neuhnut o milimeter. Dieta este nieco pochyti. Bez hysterie t asi nepojde, lebo doteraz bolo panom domacnosti, ale postupne to pride. Ak v tvojom pripade zatvaranie do izby nic neriesi, tak musis najst iny sposob trestu, nieco, co dietatu bude vadit a bude to za trest povazovat a hned sa skludni, ked budes dostatocne vytrvala. Pointa je, ze teba to musi "bavit" dlhsie ako dieta

elementissa
7. máj 2021

@silvike veruze nemal moj syn ani prilbu ani obojok a vlastne to o tych poistkach, ze je to aj preto, aby si deti nepolamali prsty, som pisala z toho druheho pohladu, lebo tu su matky precitlivene na svoje deti, aby si nahodou chudatko nespravilo bobenko. Pre mna maju poistky zmysel v tom, ze deti vytahuju veci a ja nie som ochotna zbierat. Staci tak?
Ver tomu, ze ja som najmenej pipuskava matka zo vsetkych, za mna, ked si dieta privrie prsty do dveri, aspon ich tam druhy raz nebude strkat, vobec necitim tuto potrebu ochranit deti pred zivotom.
Neviem si predstavit zit v chaose bez toho, aby som mala nastudovane informacie o cinnosti, ktorej sa venujem, chove zvierata o ktore sa staram a vyvine dietata, ktore vychovavam.
Pre niekoho mozno zbytocnost, pre mna je poznanie daneho subjektu do hlbky vsetko. Prepac, ze nespadam do tvojho vnimania sveta. Niektorym nam nestaci byt zmietani zivotom zo strany na stranu a tvarit sa ako obete. Su ludia, ktori sa vzdy na vsetko pripravia. A ako niekto, kto studoval vyvin dietata viem, ze deti su zvedave a cca po roku im nastupuje obdobie, kedy radi otvaraju sufliky, skrine a vytahuju a rozhadzuju predmety v nich. A kedze moje dieta nie je jedine vo vesmire a vyskumami je potvrdene, ze je to naozaj tak, tak sa vopred pripravim, lebo viem, ze nie som ten typ, co bude dietatu pobehovat za zadkom a upratovat po nom.
Dnes mam vynimocne zlu naladu a fakt sa mi nechce dohadovat s niekym, kto nechape, co je planovanie a pripravenie sa na buducnost. Niektore veci su pre mna must have jednoducho. Ano, trojrocnemu dietatu vysvetlis, ze nema rozhadzovat. Rocnemu az tak velmi nie. Netreba si robit iluzie o nejakej vysokej schopnosti analytickeho myslenia rocneho dietata. A ked viem, ze okolo roka deti zacinaju rozhrabavat veci, tak snad to nebudem tolerovat dva roky, kym to v troch pochopi. Ano, kazde dieta sa jedneho dna nauci robit potrebu do nocnika, to neznamena, ze dovtedy mu nedam plienky. Zaklady logiky.

marsella_22
7. máj 2021

Skúste si pozrieť www.nevychova.cz, alebo zohnať knihu Ako prežiť rodičovstvo od Martiny Vagačovej. Keď sa tým prelúskate, pochopíte, prečo je to jej správanie také, aké je. Mne tieto veci otvorili oči 👍.

silvike
7. máj 2021

@elementissa Ja len nechapem odkial Vy mate stale nieco s chaosom a nenastudovanim si problematiky a pod. Vsak to s tym vobec nesuvisi. Ved ja som vedela, ze deti vytahuju v urcitom obdobi vyvinu rozne veci so suflikov a skriniek. Ale to neznamena ze u nas bol chaos alebo ze sme boli zmietani zo strany na stranu. Nechapem kde ste k takej dedukcii prisli. My sme to v pohode zvladli aj bez poistiek na sufliky a nepovazujem to za nutnu vybavu. To je cele co som chcela povedat.

gleep1
Autor odpoveď zmazal
lilope
8. máj 2021

Keď nepomáha vysvetľovanie a robí si z vás vaša dcéra srandu a ešte sa vám vysmieva a dokonca na vás kričí, treba ju, keď robí zle, normálne capnúť po riti. Urobí to potom možno ešte párkrát a keď budete v tom neústupná, prestane, nikto nechce dostať bitku. Toto je vec čo bude fungovať vždy, i keď niektoré moderné matky to tu budú nafukovať, že deti sa nebijú. Keď je nezvládateľné dieťa a dohovor nepomáha, treba to riešiť i takto, nemôže vám vaše dieťa skákať po hlave.

lilope
8. máj 2021

@gleep1 výchovná po zadku, keď si to dieťa zaslúži, nie je zlá výchova, v tom sa podľa mňa, mýlite vy. Neexistuje aby sa dieťa z trucu pravidelne hádzalo o zem, aby nemalo žiadny rešpekt pred rodičom, vysmievalo sa mu a robilo napriek. Nejde to vždy vysvetliť komunikáciou, hlavne malým deťom do troch rokov. Zato keď dostanú jednu zaslúženú po zadku, vtedy rozumejú veľmi dobre. Vidím to u mojej neteri, z rodičov si robí dobrý deň ale zo svojej starkej, u ktorej má nastavené limity, poslúcha jedna radosť. Moja mama, jej starká, bola vždy prísna ale aj laskavá, a preto má prirodzený rešpekt u detí, už 45 rokov pracuje ako učiteľka v MŠ a deti ju milujú a pritom je jedna z tých, čo nepovoľuje. A my, jej deti, keď to bolo nevyhnutné, sme aj dostali po riti a práve, že nám to v správaní pomohlo a nijako neuškodilo. To len prepišťané matky nevedia dať neposlušnému dieťaťu jednu po zadku, lebo asi by to dieťa malo doživotné psychické následky, a potom sa čudujú, že ich deti absolútne neposlúchajú a skáču im po hlave.

elizabet173
8. máj 2021

@lilope tvoja mama v škôlke deťom dáva výchovnú? Určite nie, nemôže si to dovoliť a ide to aj bez nej. Ide to bez nej aj v rodine. Iste, s tou výchovnou je to asi rýchlejšie a jednoduchšie, ale niektoré deti rozčertí a dostanú sa do takého amoku, že dať im výchovnú je kontraproduktívne. Trpezlivosť, hranice, dôslednosť a more lásky a ide to aj bez výchovnej. Nie je problém absencia výchovnej vo výchove, problémom je absencia nejakých hraníc a ak aj sú, tak raz platia, inokedy nie a dieťa má z toho guláš a robí si z rodičov dobrý deň. Prípadne vysvetľovanie do nemoty, na ktorom sa dieťa iba dobre baví. Alebo panický strach z toho, že by dieťa mohlo začať plakať, ak mu niečo odoprieme, nemalo by rodiča rado. Mňa rodičia, ani starí rodičia ani z jednej strany nikdy neudreli, ale vedela som, čo je úcta k nim a nie znamenalo vždy nie, za každých okolností, aj keď bola u nás návšteva, aj keď sme boli niekde my. Dieťa sa hádzať o zem prestane, keď zistí, že tým nič nedosiahne. Mne sa syn šmaril len raz, prekročili sme ho s kávou v ruke, zapli sme si TV a ignorovali ho. Na čo by to robil znovu, keď tým nič nedosiahol? Iné dieťa to môže skúšať viac krát, ale ak mu nebude vyhovené, tak to robiť prestane.

selest
8. máj 2021

@elementissa neviem ako to myslis, ze som akoze porodila dieta kukla na neho a povedala si ze ty budes narocne dieta? Nie ja len opisujem svoje skusenisti s mojim synom. A podla toho co pises ty tak nemas velmi skusenost s velmi zivym dietatkom😊

domcii69
8. máj 2021

Nemá ADHD?

conquestor
8. máj 2021

precitaj si nieco o filialnej terapii...uzasny pomocnik na výchovu