Spánok 3 mesačného dieťaťa
Maminky,potrebujem poradit,teda ak sa vobec v tomto da.
Mam dcerku,o par dni 3mesiace a tyzden a uz stracam fantaziu v tom ako ju uspat.
Do takeho 2mesiaca spala cez den pekne aj 4-5hodin no teraz mi za den da dokopy pol hodku doobeda,pol poobede.
Uspavala som ju najprv v kociku,potom na rukach,vo fusaku pri otvorenom okne,v posteli so mnou,teda na prsniku no teraz mi uz ani tak nezaspi.Len drieme no o chvilu ma kukadla otvorene.Pokusala som sa ju dat do manducy no tam nechce byt.Je unavena,pomaly uz krici od unavy,ako si trie ocka no spanok nie a nie prist.
Ako sa da take dieta uspat,vonku v kociku tiez nespava:(..dakujem za rady
@grundia nuz my sme mali doma to iste ☹ aspon v noci spal, chvalabohu 🙂 no ja som nedokazala moje dieta uspat dnu nijak, tak ako u vas, za pol hodky bolo po spanku ☹ s veeeeelkym revom v kociari po chvili zaspal, tak sme chodievali aj 3x denne von ☹ ale teraz ma skoro 4 mesiace a tuk tuk nejak sa sam naucil zaspat aj dnu, sice to trva dlhsie, ja hjo neuspavam, necham ho tak, nech si sam najde polohu a on po asi 20 min. mrncania a suchania ocviek na taku hodinku zaspi 🙂 zaklad u nas je, aby bol v tom case absolutne "prejedeny" 😀 uvidis, casom to pride aj same, snad 🙂
@grundia boze, to ako keby& som presne felixa videla, o 6:00 zacina den bez ohladu na to, ci sa nam to paci alebo nie 😀 a cely den bez spanku, ja by som uz davno od unavy odpadla 😀
No keď je na prsniku tak si stale cucka ale spat nebude.Uz som ju dala aj len tak do postielky,ze ved je unavena,zaspi,poprip.si poplace no ten rev co spustila,otrasne nieco.A este sa potom aj hneď zachadza,takze ani tak nie..
@grundia mame podobny problem, moja zaspavala sama v postielke do asi 3,5 mesiaca...potom sa to vsetko pokazilo, najskor prestala spat poobede, potom doobedu...doma zaspi len na prsniku, ale to je len taky mikrospanok 🙂 takze chodime na prechadzky doobedu, poobede...a vstava pre istotu rano o piatej 😠 niekedy mam pocit, akoby nevedela vypnut...mam otazocku: uz ste boli ockovani?
Ano,ockovali ju pred 2tyzdnami.
Presne,na prsniku len taky mikrospanok,inak nie,takze teraz len cakam kym sa zobudi.Keby som teraz odisla,okamzite je hore
@grundia A ake mas prestavky medzi spinkanim cez den? Moj syncek je po hodinke a pol unaveny, este ho pol hodinky zabavim na rukach a potom bez problemov zaspi doma v kociku pri chvilocke hojdania. V noci sa budi na kojenie tiez 3 krat za noc a obcas aj 2 hodiny nespi a rano vstava o pol siedmej, takze s tym Ti neporadim, no myslim, ze to sa vekom upravi samo. Skus nakuknut na decembrovky 2012, tam je nas vela mamiciek s takymi 3 mesacnymi detickami 🙂
ahoj my sme pouzivali kolisku, ale nie taku ake su teraz ze hojdas rukou, by mi odpadla po 15min kedze maly v nej spal aj 2 hodiny ale kolisala som nohou..take ake boli volakedy.my mame takuto:
@svetlusska Hmm,bohuzila aj keby sa mi podarilo nejaku kolisku zohnat,nemame v byte tolko miesta,aby ju bolo kam dat..
@grundia tak my byvame v dome, ale tak nasa nezabera vela miesta a ako som pisala nas maly inac spat nechcel, ked bol mensi tak som s nim skoro cely den chodila po vonku lebo inac len tak spal.inac bol na prsniku a pil a potom vsetko grcal lebo mal vela ale inac spat nechcel :( tuto mi robil maleho dedo 🙂
my budeme mat 4 mes, mala spinka stale cca 18h - 20h denne..vonka najradsej...ale co mozem poradit, pustame jej baby mozarta je to super ukludnujuca hudba, a vecer po kupani jej dam jemnu masazicku spojenu s aromaterapiou (pouzivam tymianovy kremik z Justu je uzasny - natriem na prsicka) a pri tom jej uz pustame toho mozarta...dam ju do postielky a do 10min je v "risi snov" niekedy ma tiez obdobia ked je uz tak strasne unavena ze je nervozna a nevie zaspat, vtedy znova hudbicka baby mozart a polaskanie, drzim ju za hlavicku a jemne hladkám po čielku...zaberá to aspon u nás 🙂
Nas bol.nonstop hore noci.boli strasne pomalu kazdu hodku aj viac x hore cez den si pospal hodku dve a tiez moc tomu nedaval treba cas

A este som zabudla,vecer zaspi okolo 8mej,aj keď sa pyta uz pred 7mou a tak po 3hodinach sa preberie,takze krmenie je A-3krat za noc a uz od 6tej vacsinou nespi.