icon

Spánok 5 mesačného dieťaťa

6. mar 2022

Ahojte, naša ma dnes 5 mesiacov, citala som,že by už pomaličky mala spávať cez den 3x. Ale spinka 4x. Zobudí sa už okolo 5:00 a vydrzi byt hore max 2 hodiny. O 19:00 pije mliecko a hneď zaspinka. Cize 3 spanky mi to nevychadza a ak skusam ju nechať dlhsie bdieť tak je dost nervózna. Približne vždy okolo tej 17:00 potrebuje ešte pol hodinku spinkat. Mám tie spanky nechať tak alebo jej to meniť? Viete mi prosím poradiť?

im709vf
•
6. mar 2022

Nechaj babo vyspinkat sa kolko chce prosím ta.

pribinak
•
6. mar 2022

Netráp ju, nech spinka ako jej to vyhovuje

diamond007
•
6. mar 2022

jasné, máme rovnako mesiacov a je to super, nerieš tabulky. Všetko závisí ako dlhé spanky detičky majú ale podľa popisu to máš normálne,klasicky. sme na Tom úplne rovnako

elizabet173
•
6. mar 2022

nechaj to ešte v jej réžii. Mimochodom, podľa čoho usudzuješ, koľko by mala spať? Že sa to niekde píše? Každé dieťa aj každý človek má inú potrebu spánku, nechaj to na ňu

mimi3008
•
6. mar 2022

Hlavne je rozdiel, ci ma spanky pol hodinive, hodinove alebo dvojhodinove. Nas maly bude mat o tyzden 5 mesiacov a vacsinou vstava kolo 6tej, obcas potiahne do cca 7mej. Vacsinou da rano kolo 8 taky tristvrtehodinovy spanok, potom kolo 11 zaspi v kociari. Dakedy v nom spi necele 2 hodiny, dakedy aj 3,5 hod., podla toho stihne este do vecera 1- 2 tristvrtehodinove spanky a vecer ide kolo 7-pol 8 spinkat. Neviem si predstavit, ze keby mi aj v tom kociari pospal len napr.hodinu, akoby sme to zvladli len s 3 spankami

autor
•
6. mar 2022

@im709vf
@pribinak
@diamond007
@elizabet173
@mimi3008 Dakujem pekne za odpoved. Viem že každé dieta je iné len bola veľmi plačliva a spanky boli hrozne, konecne viem že je spokojna keď je 2 hodinky hore a potom spinkat. Rano ma spanok od 8:30 do 9:00, no tieto dva spanky ma ako kedy. Niekedy hodinku, hodinku a pol, dnes po dlhom case mala doobedu 2 hodinky. A vecer vždy max tu pol hodinku da.

autor
•
6. mar 2022

@elizabet173 nechcela som sa riadiť stránkou ale už som bola zúfalá. Bdenie nám aj sedi, ale spanky vôbec. Dokonca by nemala ísť rano spat skôr ako o 9:00 a poobedňajší spanok mat dlhší ako doobedu, ale to nám nejde a nechcem ju trápiť. Tak som chcela vediet či robím dobre

diamond007
•
6. mar 2022

To kde píšu? Podľa čoho sa riadis?

autor
•
6. mar 2022

@diamond007 lepsispanokbabatiek

mimi3008
•
6. mar 2022

A to ti vydrzi od 5 do 8.30 bdiet? Moj je po hodine a pol uz pomaly na spanie, zacnem ho teda uspavat, vacsinou do 10 min zaspi. Teda pekne ti pospi, ze 2 hoduny. To nas okrem kociara spal 2 hodiny len ako novorodenec

autor
•
6. mar 2022

@mimi3008 ano aj pre nás to je zaujimave. Od 5:00 do 6:00 s nami leží v posteli, potom väčšinou o 7:00 mliecko, hráme sa atd a o 8:15 alebo 8:30 hneď zaspinka. Ani nám tak nespáva, dnes sme boli prekvapeni a ako novorodenec nespavala skoro vôbec, bolo to narocne

danielka277
•
6. mar 2022

My máme rovnako staré bábo, všetko sedí ako u vás len nám sa budí až po 6-tej, možno by ste ju ešte dokázali okolo 5 nahovoriť ešte aby trošku pospala, potom by ste to trošku posunuli 🙂 aspoň nemusíte byť od 5 hore. Inak si myslím že spí primerane

diamond007
•
6. mar 2022

Lepší spanok bábätiek ale vôbec nie je o tomto. Tabuľky sú približne, je to myslené že nemal by spať napr raz denne ale nič sa nestane keby mal aj päť kratších spánkov. Ta skupina je o Tom len aby bábätká boli spokojné a tvoj evidentne je

autor
•
6. mar 2022

@danielka277 to je to,že aj keby pospi tak okolo tej siedmej sa pyta spinkat, už zvyk. Pred tymto nočným spánkom bdie menej ako 2 hodiny. A asi by mala,že? Tým pádom by mozno rano nevstavala tak skoro

autor
•
6. mar 2022

@diamond007 je to podľa mna dobra stránka a hlavne mnohým pomaha aj pomohla si myslim. Keďže naša nespinkavala tak som sa obrátila na tu stránku. Vtedy človek skúša všetko 🙂

diamond007
•
6. mar 2022

Vôbec nie. Ak spí len polhodinu, stačí aj keď pred nočným spánkom bdie 1-1.5h.
Naša to má tiež tak podobne. Ak spinká viac ako 60min tak vydrží hore 2-2.5h a ak spinká krátky spánok ukladám Max po 1.5h.
To musíš brat komplexné, napríklad ak spí od 14 do 15teh a potom len od 17.-17.30 tak o 19tej by som ukladala veď za štyri hodiny spala len polhodky. To je nič pre také malé bábo.

diamond007
•
6. mar 2022

Áno, ta stránka je na základe zdravého rozumu, nič iné. Ja ju nehejtim, iba ti píšem že je ta stránka nato, aby pomohla a nie maminky stresovala že prečo nemá cez deň 3spanky ale 4. V preklade 🙂 takže kľud, robíš to skvelo, režim máte super. Nič nemen. Hlavne že je malinké spokojne

autor
•
6. mar 2022

@diamond007 si veľmi mila, dakujem naozaj. Potom to bude aj u nás tak nejako

autor
•
6. mar 2022

@diamond007 Ved to,že som stresovala,ze ako jej to zmenim a zbytočne naruším keď to takto funguje

elizabet173
•
6. mar 2022

prosím ťa, neriaď sa žiadnou stránkou, ale svojím dieťaťom. Z čoho si bola zúfalá? Veď spinká, je spokojná.

nairia
•
6. mar 2022

nasa mala tiez teraz 5m a teda sledujem aj lepsi spanok babatiek.
u nas napr vychadzaju zvycajne tie 3 spanky denne, ale dnes mala 4. vstava cca o 6-6.30 a niekedy vie vydrzat do 9, inokedy ju lame uz o 8. potom pospi zvycajne pol hodku-hodku. vie vydrzat aj 3h hore, ale napr. pred ukladanim o 18.30 vydrzi max hodku bdiet. a predtym hodku spi. ta stranka je orientacna a to, ze v 5-6m sa prechadza na 3 spanky a deti by mali bdiet 2-3h je orientacne. vsetko casom pride, nenastane to uderom dosiahnutia toho ci onoho veku
nestresuj a sleduj si dietko, ved ty ju najlepsie poznas, ked bude pripravena, spozorujes to sama ☺️

mimi3008
•
6. mar 2022

Skusala som posuvat vecerne zaspavanie na skor, neskor, no stale vstava kolo tej 6tej rano. Dokonca raz sme sli na prechadzku az podvecer a zaspal v kociku, spal v nom dlho a dost neskoro vstal, tak zaspal vecer az kolo pol 10. Tak som si povedala ze nevadi, no, aspon rano dlhsie pospi. A kedy vstal? No 5.40😆

janiny123
•
7. mar 2022

Presne mame to aj my. Za 4 dni mame 5mesiacov.rano vstava o 6.00 okolo 8.00 spi pospi taku hodinu. Potom od 9.00 11.00 hore. Pospi 1.5 niekedy 2hodky.tak spi do 13.00 potom je zas 2hodky hore. A kupeme sa cca o 18.00 a vzdy este okolo tej 19.00chce spat. Vcera sa zobudila potom o 20.00 tak sme boli do 21.00 hore chcela som ze budeme do 22.00 ale uz mne sa chcelo spat tak som nas ulozila dala prso a spali sme. Mna by zas zaujimalo ako vam spia v noci deti ktore su kojene ako casto sa budia v noci?”

nairia
•
7. mar 2022

@janiny123 ja ukladam na spanok cca o 18.30, takze kojim, zaspava potom v postielke cca o tej 7.
potom sa budi 21-22, no a tam je to uz individualne, vacsinou tak 1-2x v noci este kojim. zhruba tie 2,5-max 4h vydrzi.
iba sa mi stalo, ze spala 6h.

janiny123
•
7. mar 2022

@nairia tak to mate skvele ze vam tak dlho vydrzi

elizabet173
•
7. mar 2022

@janiny123 je to individuálne, moji synovci sa do pol roka budili 4 -6 krát, môj syn sa od štyroch týždňov nebudil vôbec. Bol iba kojený, prespal od 21,00 do 5,30 približne.

nairia
•
7. mar 2022

@janiny123 nestazujem sa, ale pre upokojenie, mala teraz takych par dni, ze skoro kazdu hodinu bola hore.

aris2
•
Odpoveď bola odstránená
•