icon

Spánok dvojročného syna

erika272
13. dec 2016

Mamicky poprosila by som radu ... Ako mam odnaucit maleho aby som ho neuspavala ? Do teraz som ho uspavala teda lezala vedla neho on ma obimal a zapal... Robila som to asi od narodenia viem ze chyba ale aj tak... Maleho by som chcela dat od marca do skolky ale ak nebude spavat tak mi ho nezoberu ... Ako ho naucit do vtedy aby zaspaval sam ?

kubobubo
13. dec 2016

@erika272 naco ho to chces ucit. Skolka je jedna vec a doma mama ina vec. Moj syn chodi do skolky od 1.5 roka, tam zaspi normalne a doma tak ako u vas. Prituleny k mame, hladka ma. Ucitelky su pri nich kym nezaspia. Deti netreba pred skolkou nic ucit, oni okamzite akceptuju, ze tam su ine pravidla ako doma. Urcite sa nebude chciet tulit k cudzej tete.

erika272
autor
13. dec 2016

@kubobubo no nemyslim si ... Maly je uceny ze aj babky ho uspavaju... Pochybujem ze bude akceptovat v skolke ze tam nema mna... Bud nebude spat len lezat alebo bude vyvadzat

barborkark
14. dec 2016

@erika272 a tie pani ucitelky alebo riaditelka su inak ok? Nutit dieta aby spalo lebo inak ho nevezmeme? Mne uz rozum stoji z tejto krajiny a pravidiel. Ved spat nemusi, staci ze bude pekne oddychovat na posteli. Ze akceptuje ze si ma oddychnut a lezat a nerusit deti co spia. Nemas moznost inej skolky?

katka253111
14. dec 2016

@erika272 to ti tak vazne povedali? Moj 2rocak ma teraz dni ked nespi - ako vcera a odtne ho pred siedmou, inokedy navela zaspi a vecer potom az okolo 11tej...ale nutit ho neviem...dokonca on ani nelezi..:(

zuzka38
14. dec 2016

Suhlasim že v skolke je to iné, aj ja s mojimi zaspavam na posteli a v skolke zaspia sami. Ja by som sa tým nestresovala na tvojom mieste..doma mu nechaj ten pocit bezpečia ktorý mu dávaš...nemenila by som to nasilu kvili skolke

babulka82
14. dec 2016

@erika272 mam 3 a pol ročneho syna od narodenia ma rozne maniere a je strašne tvrdohlavy a v školke sa krasne prisposobil ,deti maju rozumu dost len mi ich mame za "hlupe" niekedy.Viobec sa neboj bude to uplne v pohode.

iwusik74
14. dec 2016

Aj my doma zaspavame spolu a to uz bude mat za chvilu 4 roky a inak nezaspi..ale do skolky chodi uz 2 rok a pekne zaspi..v skolke je to ine

timea7
14. dec 2016

@erika272 nebo nič, v škôlke to bude iné, deti majú bohatý program, sú viac unavené, zaspí, ani nebude vedieť ako. Dáš mu z domu nejakého plyšáka,mojkáčika, zvykaj ho na neho už teraz a bude to OK. Ak to uspávanie neobťažuje teba, tak sa na to vykašli. Deti veľmi rýchlo pochopia. že v škôlke je to iné. Inak maličké deti bežne uspávame hladkaním a škrabkaním, tak sa neboj.

timea7
14. dec 2016

@babulka82 maniere má preto, lebo mu och doma tolerujete 😉, veľmi rýchlo pochopil, že v škôlke by s nimi nepochodil. A súhlasím s tebou, že deti sú oveľa rozumnejšie, ako si myslíme. Nie sú hlúpe, iba malé.