icon

Spánok štvormesačného dieťaťa

elizabeth22
14. nov 2021

4m synček večer zaspáva pri dojčení, ešte aj dudluje dlho, kým tuhšie zaspinká. Prejde polhodina a začne kvíliť, plakať, vypína sa do luku, ľahnem si k nemu, chytá má za tvár, rozhadzuje rúčkami, ale očká zatvorené, čiže viem, že on chce ďalej spať. A taký plytký spánok nastáva, tu sa pretočí, tu zamrnčí , akoby také driemanie. V noci často sa takto zobúdza, čo to môže byť? Nestačí mu prsník? Je hladný? Často sa aj cez deň vypína do luku, aj od prsníka sa odtrhne a plače.
Keď sa niekto s týmto stretol, budem vďačná za názor.

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
elizabeth22
autor
•
14. nov 2021

@viestta sme objednaní na gastro či to nie je reflux, ale neviem, keď bol novorodenec mlieko grcal aj cez nos..

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
jazula
•
14. nov 2021

Môže to byť aj tichý reflux (mali sme), je to ako keby bábo stále pálila záha. Skúsila by som polohovať (všetko vyvýšiť - postieľku, kočík, prebaľovák, ohrádku) a ak to pomôže, môže byť problém v trávení… Má aj iné problémy? Časté grganie, čkanie a podobne?

elizabeth22
autor
•
14. nov 2021

@jazula často čká áno, cez deň vygrcne občas mlieko, niekedy sa naje odgrcne, a medzitým po polhodinke zas odgrgne. Veľmi často pýta jesť,ale potom aj veľa vygrcia. A ako sa ešte prejavoval tej tichý reflux?

jazula
•
14. nov 2021

Tichý reflux vlastne je, že sa vracia z bruška natrávené mliečko a dráždi dutiny, väčšinou bábo ani veľmi nezvracia. Naša strašne chrčala v postieľke keď bolo najhoršie (tak sme na to vlastne prišli). Inak časté čkanie, grganie (u nás kľudne aj hodinu po kŕmení), tak si “šmátrala” stále po tváričke okolo nosa a očí, mávala v slinách biele bodky (mini hrudky natráveného mliečka), občas si grcla, ale to som brala ako zhoršenie stavu. Bola nepokojná a stále chcela byť na prse aby sa zriedila kyselina v hrdielku. Kľudne spala v podstate len v značne vyvýšenej postieľke, kojovankúši alebo nosiči, inak sa stále budila, vrtela a ukľudnila sa zasa až na prse… takže ak sa pri vyvýšení ukľudní, môže to veľa napovedať…

jazula
•
14. nov 2021

Ale keď máte aj podozrenie na reflux, tak by som nečakala na gastro a podložila aspoň postieľku a uvidíš, možno sa mu uľaví. Netreba nič extra, my sme mali na jednej strane pod nohami postieľky knihy 😉

danieladugard
•
14. nov 2021

Aj u nasho sa takto prejavoval tichy reflux. Zabral az omeprazole.. Uplny zazrak 👌pomahal nosic.. A lezanie na chrbte to bolo cele zle..

ivana126
•
15. nov 2021

Niečo podobné sme mali aj my, myslela som si, že mám málo mlieka, keď sa odtrhal od prsníka a plače. Nakoniec sme vďaka laktacnej poradkyni prišli na to, že som naopak mala silný tok mlieka, keď začal malý papať doslova mu mlieko vystreklo do pusy a keďže bol ešte maličký nestihal prehltat, často sa preto odtrhal od prsníka a prehltol veľa vzduchu, čo mu zas spôsobovalo naduvanie a tým pádom sa ani poriadne nenajedol. To by mi tiež sedelo na to, že často pýta jesť, ale aj grcka lebo má v sebe ten vzduch čo popri kojeni prehltne. Aj na to či mu nejde mliecko nosom sa ma poradkyňa pýtala, ze to tiez môže byť znak toho, že nestiha prehltat.