Štvormesačné miminko a hry
dobrý den chcem sa opytat je normalne robit lietadielka a houpat na nožičke 4 mesacne miminko neubliži sa mu tym ? za nazory dakujem
ide o to totiž že svokra s nou robi kraviny a mne sa to zda skoro bojim sa aby jej neubližila .. dakujem za radu :D
ak drzi hlavicku tak by mu to nemalo nijak ublizit... ale ked sa ti to nepaci tak jej to povec...
jj hlavičku krasne drži by som povedala že je docela pevna ,len sa bojim aby sa jej trebars nepokrivila chrbtica .. skusala som jej to povedat a odpovedou mi bolo že dieta nemože iba ležat a spat :D to beru len som chcela vediet aj vaš nazor či su moje obavy zbytočne :D je to moje prve dietatko tak mam strach asi až prehnany myslim
@bobina1982 tak ale zas je to tvoje dieta, ak sa o neho bojis tak by to mala respektovat... Keby sa mu nahodou nieco stane, budes si to vycitat.. Ale nemalo by sa mu nic stat, co sa tyka nejakeho pokrivenia abo tak, ale to neznamena 100percentne, ze sa nestane.... Treba davat pozor 🙂
@bobina1982 tak i na cvičení s dětmi jsem dělala s dcerou letadélko v tomto věku, držela jsem jí jednou rukou pod hrudníkem a druhou mezi nohami a měla jí tak na boku nebo před sebou a pomalu pohupovala dopředu a dozadu, při tom se jí páteř nijak nepokřiví, naopak je to velmi dobré na procvičení břišních svalů a držení hlavičky, takže to je vhodná aktivita, to houpání na nožičce jestli je tak, že si jí posadí babička obkročmo na nohu a malá vlastně sedí je nevhodné a zatěžuje to páteř, takže to nedoporučuji do doby než se malá sama posadí, místo toho si jí může položit na obě skrčené nohy, aby malá byla v podobné poloze jako je v lehátku nebo ve vajíčku, prostě aby neseděla a tak si s ní hrát

lietadielko take ze ho drzis pod pazuškami a medzi nohami ano ak drzi poriadne hlavicku ale na nohe hojdat este nie podla mna ... lietadielka sme robilo aj my s malou ale uz drzala hlavicku pekne 🙂